coronavirus Foto: Pixabay.com

A TREIA DOZĂ de vaccin pentru imunitate sporită în fața noilor variante coronavirus, pregătită de Pfizer, Moderna și AstraZeneca

Vaccinarea împotriva COVID-19 este la un pas de o doză suplimentară! Pfizer, Moderna și AstraZeneca au anunțat în aceste zile că analizează posibilitatea administrării unei a treia doze de vaccin împotriva noilor variante coronavirus. Companiile vor studia cum pot oferi o protecție suplimentară la viitoarele mutații ale tulpinii SARS-CoV-2. Această a treia doză ar urma să fie inclusă în actuala schemă de vaccinare împotriva COVID-19 și astfel să fie administrată după cele două doze standard prescrise în prezent. Companiile au început în paralel cu testele clinice pentru noile mutații braziliană și sud-africană și teste clinice pentru această a treia doză de vaccin COVID-19. 

ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE

Date la zi despre eficacitatea vaccinului Pfizer
coronavirus Foto: Pixabay.com

CUM ajunge coronavirusul în creierul uman. EFECTELE periculoase COVID-19, apărute mult după vindecare, explicate de neurochirurgului Vlad Ciurea

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat cum ajunge și rămâne coronavirusul în creierul uman, care este o țintă preferată a acestuia. El a spus că urmele lăsate de COVID-19 sunt periculoase mai ales la persoanele vulnerabile și care suferă de anumite afecțiuni. Printre efectele lente dar sigure, medicul a enumerat accidentele vasculare cerebrale și alte tulburări neurologice, determinând o degradare treptată până la „boala uitării” - Alzheimer.

ACTUAL
coronavirus Foto: Pixabay.com

TOT ce vrei să știi despre vaccinul anti COVID-19 - Medicul Virgil Musta RĂSPUNDE la 45 de întrebări puse de români

Medicul Virgil Musta a răspuns la 45 de „întrebări firești” legate de vaccinul anti COVID-19, adresate punctual de foarte mulți români, precizând că lista rămâne deschisă. Șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara spune că decizia finală pentru a face sau nu vaccinul trebuie luată după consultarea medicilor specialiști și a celui de familie.

ACTUAL