Poliția digitală a Europei a luat în vizor inteligența artificială generativă

Poliția digitală a Europei a luat în vizor inteligența artificială generativă. Cum vrea să împiedice trucajele care pot păcăli alegătorii

Poliția Europei are o nouă țintă: inteligența artificială generativă. Comisia Europeană a cerut celor mai mari companii de rețele sociale și motoare de căutare din lume să explice cum gestionează pericolele venite din partea acestei tehnologii. Oficialii se tem că acestea ar putea fi folosite pentru a influența votanții înainte de alegerile pentru Parlamentul European din iunie. 

ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE











Scenariul Pământului înghețat îi preocupă pe oamenii de știință (Profimedia)
Ce se întâmplă cu viața pe Pământ dacă Soarele s-ar "stinge" brusc. Cât timp ar supraviețui omenirea?
Chiar dacă scenariile legate de încălzirea globală par să fie tot mai numeroase, oamenii de știință au făcut și simulări în sens invers. Ce s-ar întâmpla dacă Soarele s-ar stinge, pur și simplu. Evident, este vorba despre un scenariu în condiții ideale, pentru că în mod natural, când s-ar ajunge în acest stadiu, cel mai probabil pe Terra nu va mai exista viață.

ACTUAL


Energia din spațiu, transformată în curent electric
Descoperirea care va schimba regulile jocului: Energia din spațiu, transformată în curent electric
O echipă de cercetători de la Caltech a anunțat că a reușit în premieră să colecteze lumina solară și energia din spațiul cosmic, transformându-le în energie electrică. Această realizare de excepție ar putea reprezenta un pas uriaș în dezvoltarea unei tehnologii care să ofere o sursă practic nelimitată de energie. Descoperirea lor ar putea schimba paradigmă actuală a surselor de energie și ar putea deschide noi oportunități pentru dezvoltarea durabilă și inovația tehnologică.

ACTUAL






Chelnerilor-roboți într-un restaurant din Cluj. Cât de rentabilă este investiția VIDEO
Chelnerilor-roboți într-un restaurant din Cluj. Cât de rentabilă este investiția VIDEO
Premieră în România. Pentru că se confruntă cu o lipsă acută de personal, un restaurant din Cluj-Napoca a apelat la ajutorul chelnerilor-roboți. Mașinăriile inteligente preiau comenzile clienților, aduc mâncarea la mese și debarasează mese. Investiția restaurantului nu a fost deloc mică. Costul unui astfel de robot ajunge la 37.000 de lei, însă patronii sunt convinși că își vor recupera banii rapid. Potrivit calculelor, cei care înlocuiesc oamenii cu astfel de androizi, fac economii lunare de peste 7.500 de lei. 

ACTUAL