MEDIU


Schimbări climatice
România, lovită de un val de fenomene meteo extreme. Nucleul ciclonic lovește în plin - Meteorolog, semnal de alarmă
"Sub impactul încălzirii globale generalizate, fenomenele meteo extreme, respectiv valurile de caldură extremă, inundațiile, mega-incendiile și seceta prelungită, vor crește în intensitate, ceea ce va duce la un impact deosebit de mare asupra societății umane și a fiecăruia dintre noi", a avertizat, miercuri, într-o intervenție la Realitatea PLUS, profesorul universitar Mircea Duțu, președinte la Universitatea Ecologică și vicepreședinte al Comisiei de ecologie a Academiei Române. Expertul a făcut această declarație în condițiile în care schimbările climatice au un impact tot mai direct asupra vremii, iar efectele lor sunt din ce în ce mai vizibile. Chiar zilele acestea, un nucleu ciclonic din Marea Mediterană este de așteptat să ajungă deasupra României, iar furtunile fac deja ravagii în țări precum Croația, Serbia sau Italia, acolo unde este Cod ROȘU de vreme severă. 

ACTUALAudieri-bombă în MAFIA gunoaielor - Caracatița din Romprest, destructurată de DNA și DIICOT Video
Audieri-bombă în MAFIA gunoaielor: Personaj-cheie, chemat de procurori - Caracatița din Romprest, destructurată de DNA și DIICOT
Ancheta DIICOT cu acuzații la adresa mafiei gunoaielor din sectorul 1 ia amploare! Încă un personaj cheie din Romprest a fost chemat și audiat de procurori. Astăzi a fost rândul Alexandrei-Crenguța Catanea, director juridic în cadrul companiei de salubritate. Pe lista celor care au dat deja explicații sunt directorul general adjunct al Romprest, Bogdan Adimi, și avocatul firmei, Iancu Toader. Cele mai importante parchete din țară au intrat pe fir și fac cercetări față de un grup infracțional organizat care ar fi prejudiciat statul cu aproape 200 de milioane de euro. 

ACTUAL