Articolele din categoria MEDIU:

Armata ucraineană: Rusia pregătește un ATAC TERORIST la centrala nucleară de la Cernobîl
Radiațiile de la centrala Cernobîl, imposibil de monitorizat în Ucraina - 7 incendii, produse în zonă
Un mesaj alarmant circulă pe rețele de socializare și este distribuit masiv de oamenii care se panichează cu privire la scenariul în care un nor toxic se îndreaptă spre România din Ucraina. Specialiștii susțin că nu există un pericol pentru țara noastră în momentul de față, deși au fost înregistrate mai multe furtuni de praf în cea mai mare parte a Munteniei şi sud-vestul Moldovei. Situația rămâne critică la Cernobîl pentru că sistemele de monitorizare nu funcționează și astfel nu poate fi verificat nivelul de radiații. 
Norul toxic din Ucraina NU este în România - Calitatea aerului și concentrațiile de monoxid de carbon din 22-23 martie
Norul toxic din Ucraina NU este în România - Calitatea aerului și concentrațiile de monoxid de carbon din 22-23 martie
Autoritățile anunță că nu este niciun nor toxic în România și nici nu este vreun pericol în acest moment în legătură cu norul poluant din Ucraina, rezultat în urma bombardamentelor din război. Datele furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) arată că pe parcursul zilei de astăzi, marți, 22 martie, și mâine, miercuri, 23 martie, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.
Un fizician român anunţă creşterea radiaţiilor la Cernobîl / Foto: Profi Media, Matouš Lázňovský / iDNES.cz
Un fizician român anunţă creşterea radiaţiilor la Cernobîl: Suntem pe un butoi cu pulbere dacă stârnim iadul
Cercetătorul şi profesorul ieşean Silviu Gurlui atrage atenţia asupra pericolelor care pândesc întreaga Europa din cauza centralei de la Cernobîl, în timpul războiului dintre Rusia şi Ucraina. Agenția Nucleară Ucraineană spune că a înregistrat niveluri crescute de radioactivitate în Cernobîl, zonă cucerită, ieri, de armata invadatoare. Ministerul rus al Apărării respinge afirmațiile, spunând că nivelul de radioactivitate este normal.
Razie de AMPLOARE la Sintești-Vidra, într-un dosar extrem de complex: s-au dat AMENZI uriașe
Razie de AMPLOARE la Sintești-Vidra, într-un dosar extrem de complex: s-au dat AMENZI uriașe
Comisariatul Județean Ilfov al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) a descins, din nou, azi, în satul Sintești, din comuna Vidra, județul Ilfov, în cadrul unei acțiuni comune la care au participat reprezentanți ai Gărzii de Mediu, polițiști din cadrul structurilor subordonate Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov de la diferite structuri (ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, acțiuni speciale), inclusiv patru unități canine, jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Ilfov și lucrători ai ENEL Muntenia Sud, realitateadeilfov.
Plastice aruncate în mare
Poluarea cu plastice și substanțe chimice a atins cote ALARMANTE! Studiu: au fost DEPĂȘITE "limitele planetare". Se impun MĂSURI drastice
Poluarea cu materiale plastice și substanțe chimice a reprezentat mereu o problemă, însă aceasta a luat amploare în ultimii ani. Oamenii de știință trag chiar un semnal de alarmă, spunând că materiale plastice şi substanţe chimice produse de umanitate în cantități uriașe au ajuns să depăşesc "limitele planetare". Aceștia susțin, în context, că ar trebui urgent luată în considerare introducerea unor plafoane de producţie.