ECONOMIETermocentrala Mintia

Termocentrala Mintia se oprește din nou pentru că a rămas fără stoc de cărbune. Ce s-ar putea întâmpla cu școlile din DEVA

Termocentrala Mintia se opreşte din nou, din această seară după ce stocul de cărbune a fost epuizat, a anunțat directorul termocentralei, Mircea Birău. Principalii afectaţi sunt locuitorii municipiului Deva, care vor rămâne fără căldură şi apă caldă, scrie Realitatea de Hunedoara. Școlile din Deva ar putea să fie din nou închise deoarece nu va putea fi furnizat agent termic.

ACTUAL


Librarii in pandemie/foto: Corina Stanga-Grasu Exclusiv

Cartea în vremea COVID. Cum s-au adaptat librăriile noilor reguli ale jocului (prima parte)

Pandemia de SARS-COV-2 ne-a schimbat tuturor viața, iar ochii noștri au fost ațintiți mai ales pe ceea ce se întâmplă cu sistemul sanitar, cu magazinele, cu restaurantele și cu industria ospitalității. Foarte puțini dintre noi ne-am gândit cum au supraviețuit librăriile, editurile, muzicienii, teatrele, industria filmului de la noi în acest deja an de restricții. Pentru a avea o imagine cât mai fidelă despre viața de librar înainte și în timpul în care legea a fost făcută de extinderea coronavirusului, am vorbit cu trei librari (toate fete, că tot e luna florilor) de la un mare lanț prezent și în București. Corina Stângă-Grasu, Ioana Stănescu și Carmen Florea sunt colege într-un hub cultural din centrul vechi al Capitalei și au vorbit cu foarte multă pasiune despre librărit și alte lucruri magice.

ACTUAL


Guvernul Florin Cîțu în ședință Foto: Gov.ro

ȘEDINȚE la Palatul Victoria după adoptarea bugetului 2021. Ce DECIZII pregătește Guvernul - numirile prefecților, pe ultima sută de metri

Guvernul României se întrunește, după adoptarea bugetului pe anul 2021, de două ori în aceeași zi: miercuri, la prima oră, de la 8.00, online, apoi de la ora 13.00. Printre hotărârile de pe masa Guvernului Cîțu se află și cea privind numirile de prefecți și subprefecți. Mai ales că partidele din Coaliția guvernamentală au finalizat numirile pe care le vor face în următoarea perioadă.

ACTUAL