ECONOMIE
Controverse uriașe la normele de aplicare a Legii pensiilor / Foto: Inquam Photos
Controverse uriașe la normele de aplicare a Legii pensiilor. Daniel Baciu: 1,6 milioane de seniori NU vor primi a doua majorare din toamnă
Controverse uriașe după adoptarea normelor de aplicare a Legii pensiilor în ședința de Guvern! Șeful Casei Naționale de Pensii Daniel Baciu a declarat în premieră națională la Realitatea PLUS că doar 70% dintre pensionari vor primi bani în plus la recalcularea din luna septembrie, iar în jur de 1,6 milioane de senior nu vor primi nicio majorare. Baciu susține că prin noua lege a pensiilor se vor rezolva o bună parte dintre inechități, iar cei care vor lucra mai mulți ani după stagiul maxim de cotizare vor avea beneficii în plus. Consiliul Economic și Social a taxat dur normele de aplicare a legii. Reprezentanții sindicatelor și patronatelor spun că trebuie eliminat din lege articolul care spune că vârsta de pensionare poate crește în funcție de speranța medie de viață. 

ECONOMIEHidroelectrica


Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Marcel Ciolacu: Peste 1.100 de lei în fiecare lună! Atât ar fi plătit în plus milioane de familii dacă nu am fi plafonat preţurile la energie, gaze şi alimentele de bază!
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că peste 1.100 de lei în fiecare lună ar fi plătit în plus milioane de familii dacă nu am fi plafonat preţurile la energie, gaze şi alimentele de bază. Şeful Executivului a adăugat că „datele arată că prin plafonarea preţurilor la energie, gaze şi alimente, costurile cu bunurile şi serviciile necesare unui trai decent, pentru o familie cu doi copii au scăzut cu 11%”.

ACTUAL