Editoriale

Marinela Mititelu

Arina Delcea

Arina Delcea: Profeția auto-împlinită, din lipsă de idei revoluționare

„Restricțiile nu sunt utile. Numărul de infectări va crește”. Asta spun mulți dintre cei care contestă noile măsuri impuse de autorități. (Sigur, vorbim de cei care nu neagă existența virusului, ci doar metodele de stopare.) Culmea este că au dreptate. Cum să n-aibă, câtă vreme vedem în fiecare seară, de duminică încoace, proteste în multe localități din țară, la care se adună sute de oameni, fără să respecte măsurile simple de protecție: mască și distanță? Cetățenii nemulțumiți își dau toată silința ca cel denumit valul al treilea al virusului să fie mai al dracului decât celelalte. Chiar acum, când ne așteptam să fi învățat ceva într-un an de epidemie. Dar nu. Noi nu mai suportăm. 

ULTIMELE STIRIMarinela Mititelu

Marinela Mititelu: Ministrul–ocupat, functionarul–uituc. Sănătatea–pe pilot automat

Am râs cu poftă când l-am auzit pe Vlad Voiculescu, veșnic absentul nostru ministru al Sănătății, cum fuge infantil și penibil de orice responsabilitate când vine vorba de lefurile celor care lucrează în centrele de vaccinare. Ditamai ministrul dă vina pe un funcționar. Cât tupeu să pretinzi că n-ai nicio vină că instituția pe care o conduci a uitat de lefurile a mii de oameni! 

ULTIMELE STIRI

Iulian Leca

Iulian Leca: Ce nu a făcut poliția în cazul crimelor din Onești

S-a vorbit deja mai mult despre cele două crime din Onești decât despre buget, reforma, pensii și salarii la un loc în ultimele două zile. Tragedia din Onești a luat până și fața condamnării Elenei Udrea și Ioanei Băsescu. Dincolo de unicitatea cazului în sine, o răpire anunțată și o negociere de ostatici preț de cinci ore, în cazul Onești avem de a face pentru prima oară cu o sechestrare de persoane sfârșită tragic, într-o baie de sânge.

ULTIMELE STIRI
Iulian Leca

Iulian Leca: O problemă mortală în Sănătate. Cazul Vlad Voiculescu

Când vine vorba despre Sănătate, primul gând care îți trece obligatoriu prin cap este să nu care cumva, Doamne ferește!, să ajungi într-un spital din România cu vreo problemă de sănătate. Dacă se mai pune și problema internării, cred că în zilele noastre mulți se roagă să mai iasă vii din spitale, de unde atâta îndrăzneală să visezi că ieși sănătos de acolo. Dacă aceasta este starea de spirit a românilor în pandemie atunci poți declara sistemul K.O. și te gândești cum repui sistemul pe picioare, dacă poți să o faci și cât timp și câți bani îți cer proiectul.

ULTIMELE STIRI


Alexandra Pacuraru

Alexandra Păcuraru: USR Plus rezistă cu plasture la gură

De azi dimineață, de când am aflat de tragedia de la Institutul Matei Balș am trecut prin toate stările. Șoc, tristețe profundă, durere sufletească, indignare și furie puternică. Nu poți să nu fii șocat când auzi că au murit oameni carbonizați în cel mai mare spital COVID din țară. Oameni bolnavi, care au ajuns acolo cu speranța că vor găsi vindecare și că se vor întoarce la cei dragi pe picioarele lor.

ACTUAL