Ana Maria Păcuraru

Ana Maria Păcuraru: Ce efecte are războiul asupra cunoașterii? Puterea exemplului și importanța de a menține Europa unită

Cunoașterea a devenit raspândită prin diferite metode: tipar, voce, imagine și lume virtuală, prin rețelele de social media. Metoda de cunoaștere s-a dezvoltat începand cu revelația, producerea și reproducerea, adesea retransmiterea ideilor. Însă care este cunoașterea autentică? Cum ne dăm seama care sunt fake-news-urile pe care este necesar să le ignorăm? 

EditorialeAlexandra Păcuraru, realizator România Suverană
ROMÂNIA SUVERANĂ: Să ne apropiem iar de sfânta credință. Este tot ce ne-a mai rămas în aceste clipe de mare încercare!
Vreau să încep acest editorial prin a vă ura tuturor, dar mai ales celor care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, un sincer La mulți ani! Să vă fie zilele senine și în pace, iar bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze cu lideri cărora să le pese de dumneavoasrtă, dar și de viitorul acestei țări minunate. Fie ca Sfântul Arhanghel Mihail, mai marele oștilor îngerești, să vă apere cu sabia sa de foc împotriva tuturor răutăților. Iar Sfântul Arhanghel Gavril să vă fie vestitorul celor bune și al păcii. Căci de aceasta avem cu toții nevoie acum, în aceste vremuri în care se setează coordonatele unui nou curs pentru întreaga omenire.

ULTIMELE STIRI


Alexandra Păcuraru și Laurențiu Botin
Cu drag despre România | Frumusețile Vasluiului pe care nu avem voie să le ratăm
“Plecat-am nouă din Vaslui, Și cu sergentul, zece, și nu-i era, zău, nimănui În piept inima rece. Voioși ca șoimul cel ușor Ce zboară de pe munte, Aveam chiar pene la picior, ș-aveam și pene-n frunte. Toți dorobanți, toți căciulari, Români de viță veche, Purtând opinci, suman, ițari și cușma pe-o ureche. Ne dase nume de Curcani Un hâtru bun de glume, Noi am schimbat lângă Balcani Porecla în renume!” Sper că aceste versuri ale lui Vasile Alecsandri mai sunt încă în manualele de literatură, iar nebunia globalismului nu a lovit chiar și esența unei nații. 

ACTUAL

Alexandra Păcuraru, realizator România Suverană
ROMÂNIA SUVERANĂ: Traiul românilor devine o luptă pe viață și pe moarte. Politicienii nu se grăbesc. Grea o să vă mai fie căderea!
Europa se prăbușește sub presiunea războiului din Ucraina. Tactica lui Putin de a ne dezbina pare să funcționeze perfect. Dacă pe câmpul de lupta trupele criminalului de la Kremlin nu obțin succesul dorit, rețeaua de instigatori câștiga fără dubiu războiul nevăzut. Aproape toate statele de pe bătrânul continent sunt în pragul colapsului economic și se confruntă cu revolte ale sărăciei, care conduc la instabilitate politică. Marea Britanie a rămas iar fără premier, Franța lui Macron este scena unor proteste nemaivăzute de la revoluția din 1789; în Italia patriotii nu par sa fie de acord pentru formarea coaliției; Olaf Scholz e din ce în ce mai contestat de germani; iar Turcia își vede doar de interesul economic și a uitat să medieze pacea.

ULTIMELE STIRI


Alexandra Păcuraru și Laurențiu Botin
Cu drag despre România | Hai în Bucovina! Este un îndemn pentru toți cei plecați să se întoarcă acasă
“Mână doru-i tainic colo, înspre tine / Ochiul îmi sclipește, genele-mi sunt pline, / Inima mi-i grea; / Astfel totdeauna, când gândesc la tine, / Sufletul mi-apasă nouri de suspine / Bucovina mea!” Mihai Eminescu. Au trecut 150 de ani de când marele poet scria aceste versuri. Ce s-a schimbat de atunci în simțămintele bucovinenilor sau ale celor care se simt îndrăgostiți de Bucovina? Nimic! 

ACTUAL


Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii

Legile Puterii, cu Alexandra Păcuraru
Legile Puterii, cu Alexandra Păcuraru. Neomarxiștii energetici vor să închidă bisericile cu facturile uriașe
În timp ce coalitia se pregătește de duș în trei, iar românii sunt aburiți cu promisiuni care mai de care mai fanteziste, iată că s-a trezit și opoziția. Liderii USR , aflați până mai ieri la guvernare, latră cu nerușinare la partidele aflate la putere. Cătălin Drulă și-a dat seama, într-o epifanie subită, că românii sunt bătaia de joc a politicienilor. Supărat nevoie mare pe masurile anunțate pe energie, ce-i drept tardive și insuficiente, Drula plânge de grija firmelor din această tara și crede că bisericile și Metrorex nu ar trebui să beneficieze de plafonare la facturi.

ACTUAL


Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile Puterii. Toți politicienii țării să răspundă serios la întrebarea: Ne dorim cu adevărat o Românie educată? Mai vrem o țară?
În fiecare zi, la Realitatea vă prezentăm adevărul, așa cum este el. Necoafat, fără machiaj și fără menajamente față de cei aflați la cârma țării sau în opoziție. De ani de zile ne punem aceeași întrebare: cum salvăm România? Cum o putem aduce pe drumul corect în istorie? Dar cum să facem acest lucru dacă nu ne cunoaștem istoria? Cum știm unde trebuie să ajungem, dacă uită sau, mai grav, daca nu știm cine am fost. Generațiile care vin în urma noastră nu își cunosc trecutul și asta din multe motive. Principalul este însă acela că orele de istorie din școli au fost reduse. Cum putem să mai dezvoltăm copiilor noștri conștiința națională, dacă îi privăm de lecțiile despre trecut? Despre momentele de aur, dar și despre cele mai negre ceasuri, care ne-au clădit ca popor milenar, în cei peste 2000 de ani de existență? 

ACTUAL


Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile Puterii. Guvernul îi sfidează din nou pe bunici, țeapă cu majorarea pensiilor
Aleșii patriei ne mai dau o țeapă uriașă. Și o dau celor mai în nevoie. Sunt discuții aprinse în Coaliție, asta pentru că nu s-ar mai majora pensiile sub 3.000 de lei. Iar veștile proaste nu se opresc aici. Sursele Realitatea spun că statul ar pregăti chiar o dublă taxare a veniturilor bunicilor. România are aproape 5 milioane de seniori, iar peste un milion de ei trăiesc în sărăcie, cu mai puțin de o mie de lei pe lună! Bătrânii reușesc cu greu să achite facturile la gaze și energie electrică și să mănânce. De medicamente, nici vorbă! Iar traiul este din ce în ce mai greu pentru toți românii.

ACTUAL