POLITICĂG. Simion și C. Târziu (copreședinți AUR)
George Simion vrea să accelereze strângerea de semnături pentru suspendarea lui Klaus Iohannis
Co-președintele AUR, George Simion face un apel la accelerarea campaniei de strângere de semnături pentru suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis. Demersul are loc în condițiile în care, în 3 luni, formațiunea a strâns mai puțin de o treime din semnături și mai are la dispoziție doar 2 luni. Potrivit Constituției, șeful statului nu poate fi suspendat decât de Parlament și doar în condiții excepționale. 

ACTUALAlexandru Rafila - Ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății, despre expirarea certificatului COVID: „E foarte probabil să nu modificăm condițiile interne” - Valabilitatea vaccinării în România
La 1 februarie, expiră certificatul digital de călătorie în UE pentru cei care nu și-au făcut doza booster în 9 luni de la rapel. Ministrul Sănătății - Alexandru Rafila a explicat, din nou, decizia Comisiei Europene, adoptată în 21 decembrie, care a fost comunicată statelor membre, se aplică pentru certificatul verde folosit pentru călătoriile în Uniunea Europeană, nu și în interiorul țării, deocamdată.

POLITICĂ
Iulian Fota
Iulian Fota, despre incidentul de la Iași, în care a fost implicat George Simion: Este un gest reprobabil, trebuie condamnat public și sancționat administrativ sau penal
Iulian Fota, fost șef al Colegiului Național de Informatii al SRI și consilier prezidenţial pentru securitate naţională în mandatul lui Traian Băsescu, a comentat, într-o postare pe Facebook, incidentul petrecut, astăzi, la Iași, al cărui protagonist a fost liderul AUR, George Simion, care a fost stropit cu cerneală pe față în vreme ce se afla în mijlocul mulțimii. Fostul consilier prezidențial a transmis, astfel, că "nu trebuie să acceptăm nici o formă de violență în viață publică și politică românească". "Doar dezbaterea de idei ne poate salva", este mesajul lui Iulian Fota. 

ACTUAL