POLITICĂ

Dominic Fritz/pagina oficiala de Facebook Video


Premierul Florin Cîțu Foto: InquamPhotos/George Călin Video

VIDEO Florin Cîțu, reacție la protestele bugetarilor: Nu va fi nimeni dat afară anul acesta. Ce spune despre liderii de sindicat, „aceiași, de 30 de ani”

Premierul Florin Cîțu a avut o primă reacție privind continuarea protestelor bugetarilor, anunțată de liderii sindicatelor. Șeful Executivului a declarat joi că, în acest an, nimeni de la stat nu își va pierde locul de muncă, și, în plus, toată lumea primește aceleași sporuri și salarii ca în 2020. În același timp, Cîțu a criticat și longevitatea liderilor de sindicat, care au aceeași abordare, de 30 de ani.

ACTUAL


industrie hotelieră

Ministerul Economiei, anunț pentru HoReCa: Principiul „primul venit, primul servit” - eliminat din schema de ajutor de la stat

Principiul „primul venit, primul servit” a fost eliminat din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru sprijinirea HoReCa, astfel că toţi solicitanţii eligibili vor primi finanţare, a anunțat Ministerul Economiei, după ce documentul a fost publicat în Monitorul Oficial. Vor fi astfel acoperite despăgubiri în valoare de un miliard de lei, iar toate persoanele vor primi bani, în limita acestui buget. În premieră, ghizii de turism se află printre noii beneficiari. Ajutoare se vor da după ce Comisia Europeană autorizează schema de sprijin.

ACTUAL


Petre Roman/pagina de Facebook

Cum a reușit Petre Roman să devină premier. Portretul unui politician controversat

Petre Roman s-a născut pe 22 iulie 1946 la București. Până la evenimentele din decembrie 1989, Petre Roman era cunoscut pentru cariera sa universitară. A terminat Facultatea de Energetică a Politehnicii din București și a continuat studiile în Franța. În 1974 a devenit doctor în inginerie la Institutul de Mecanica Fluidelor din Toulouse. Ulterior, acesta devine asistent universitar și avansează până la gradul conferențiar universitar la Facultatea de Energetică.

ACTUAL


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu