POLITICĂ
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării Foto: Gov.ro

UDMR rămâne alături de PNL: ”Florin Cîțu NU trebuie schimbat”. Cum explică demiterea lui Vlad Voiculescu

Senatorul UDMR Cseke Attila, ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a declarat, în contextul tensiunilor din coaliție, că UDMR consideră că premierul Florin Cîțu nu trebuie schimbat. Precizarea vine după ce USR-PLUS a anunțat că șeful Guvernului nu mai are susținerea alianței, după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. 

ACTUAL

Premierul României - Florin Cîțu

Cîțu îi cere lui Barna să vină cu probe după acuzațiile lansate de Voiculescu privind numărul morților Covid

Florin Cîțu îi răspunde lui Vlad Voiculescu, după ce acesta a lansat bomba la două zile de la demiterea sa. În realitate, numărul deceselor covid este mai mare decât cifrele raportate oficial. Ministrul demis al Sănătății a venit și cu atacuri în rafală la adresa premierului. Acesta susține că a fost dat afară din guvern pentru că a refuzat să facă jocurile politice ale PNL. „Florin Cîțu nu este premierul de care România are nevoie”, a spus Voiculescu.

ACTUAL


Partidul Social Democrat

Scenariu ȘOC lansat de PSD: „Datele privind pandemia de coronavirus au fost măsluite de actuala Coaliție de guvernare”

PSD susţine că scandalul din Coaliţia de guvernare confirmă că românii au fost minţiţi de autorităţi şi că deciziile privind restricţiile impuse de pandemia de COVID-19 nu au fost fundamentate de date epidemiologice reale. De aceea, social-democrații solicită USR-PLUS să voteze solicitarea de înfiinţare a comisiei de anchetă privind datele despre pandemia de SARS-COV-2.

ACTUAL
Anunțul ministrului Muncii despre modificările salariilor bugetarilor Foto: InquamPhotos/George Călin Video

Raluca Turcan, ANUNȚ despre modificarea salariilor bugetarilor - Ce prevede de fapt Memorandumul aprobat de Guvernul Cîțu

Guvernul a aprobat joi un memorandum care stabilește principiile care vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Prin acest memorandum, în următoarele 30 de zile, ministerele de linie vor transmite propunerile privind politica de salarizare în sistemul public, a anunțat ministrul Muncii,. Întrebată de jurnaliști dacă prin acest act vor fi scăderi ale salariilor, Raluca Turcan a negat, invocând nevoia echității în sistemul de salarizare. Și premierul Florin Cîțu a precizat, la rândul său, că noile reguli pentru salarizarea bugetarilor nu vor duce la scăderea veniturilor acestora, așa cum au apărut informații false în spațiul public. 

ACTUAL


Conflict SUA - Rusia

UE intervine în conflictul SUA - Rusia. Statele membre SUSȚIN demersul lui Joe Biden - Mesajul României

Uniunea Europeană a transmis, joi, că este solidară cu SUA după ce Președintele Joe Biden a decis noi sancțiuni împotriva Moscovei și expulzarea a zece diplomați ruși. Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a subliniat că cele 27 de state membre sunt îngrijorate de atacurile cibernetice din timpul campaniei prezidenţiale din Statele Unite, din 2020. O reacție a venit și din partea Ministerului român de Externe. 

ACTUAL