Articolele din categoria POLITICĂ:

Ministrul de Interne, Lucian Bode

Ministrul de Interne îi apără pe jandarmi după intervenția de la protestul polițiștilor. Critici dure la adresa unui lider de sindicat VIDEO

Lucian Bode a criticat dur comportamentul unuia dintre liderii de sindicat de la protestul polițiștilor de miercuri. Ministrul de Interne a subliniat că era de datoria jandarmilor să îi sancționeze pe protestatari în condițiile în care aceștia au încălcat legea. Polițiștii protestatari s-au îmbrâncit cu jandarmii, iar unul dintre liderii sindicali a fost filmat când dărâma gardurile de protecție. 

Premierul Florin Cîțu Foto: InquamPhotos/George Călin Video

VIDEO Florin Cîțu, reacție la protestele bugetarilor: Nu va fi nimeni dat afară anul acesta. Ce spune despre liderii de sindicat, „aceiași, de 30 de ani”

Premierul Florin Cîțu a avut o primă reacție privind continuarea protestelor bugetarilor, anunțată de liderii sindicatelor. Șeful Executivului a declarat joi că, în acest an, nimeni de la stat nu își va pierde locul de muncă, și, în plus, toată lumea primește aceleași sporuri și salarii ca în 2020. În același timp, Cîțu a criticat și longevitatea liderilor de sindicat, care au aceeași abordare, de 30 de ani.

industrie hotelieră

Ministerul Economiei, anunț pentru HoReCa: Principiul „primul venit, primul servit” - eliminat din schema de ajutor de la stat

Principiul „primul venit, primul servit” a fost eliminat din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru sprijinirea HoReCa, astfel că toţi solicitanţii eligibili vor primi finanţare, a anunțat Ministerul Economiei, după ce documentul a fost publicat în Monitorul Oficial. Vor fi astfel acoperite despăgubiri în valoare de un miliard de lei, iar toate persoanele vor primi bani, în limita acestui buget. În premieră, ghizii de turism se află printre noii beneficiari. Ajutoare se vor da după ce Comisia Europeană autorizează schema de sprijin.

Nelu Tataru/foto: INQUAM

Fostul ministru Nelu Tătaru vine cu o soluție inedită în ceea ce privește pandemia. Românii s-ar putea testa anti-COVID în farmacii

Românii s-ar putea testa anticoronavirus în farmacii, iar acestea ar putea deveni chiar centre de vaccinare. Sunt câteva dintre propunerile preşedintelui Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru, care a avut o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor Retailerilor Farmaceutici şi Producătorilor de Medicamente Generice. Fostul ministru al Sănătății a abordat și problema persoanelor bolnave cronic și a celor care nu se pot deplasa să-și procure medicamentele.

Sorin Cimpeanu/cont oficial Facebook

Sorin Cîmpeanu: „Prudența este absolut necesară, pentru că nu mai putem exclude școala ca factor de transmitere a COVID-19”

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a îndemnat, din nou, la prudență și la respectarea normelor sanitare în toate unitățile de învățământ. Acesta și-a asumat faptul că școala este acum printre factorii de infectare cu noul coronavirus. Cîmpeanu a mai spus, la un post de televiziune, că regulile anti-COVID se respectă în toate școlile, însă lucrurile pot fi înbunătățite.

Petre Roman/pagina de Facebook

Cum a reușit Petre Roman să devină premier. Portretul unui politician controversat

Petre Roman s-a născut pe 22 iulie 1946 la București. Până la evenimentele din decembrie 1989, Petre Roman era cunoscut pentru cariera sa universitară. A terminat Facultatea de Energetică a Politehnicii din București și a continuat studiile în Franța. În 1974 a devenit doctor în inginerie la Institutul de Mecanica Fluidelor din Toulouse. Ulterior, acesta devine asistent universitar și avansează până la gradul conferențiar universitar la Facultatea de Energetică.

Nicusor Dan/foto: pagina oficiala de Facebook

Nicușor Dan: „În ultimii ani, urbanismul din București a fost o golănie, care a costat scump orașul și locuitorii săi”

Primarul Bucureștiului propune suspendarea timp de doi ani a planurilor urbanistice zonale (PUZ-uri) la nivel de sector în Capitală. Această inițiativă, conform textului postat pe pagina oficială de Facebook, va fi introdusă pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București. Nicușor Dan a oferit câteva argumente în favoarea deciziei sale, printre care cel mai important este că PUZ-urile reprezintă o agresiune intolerabilă la adresa sănătății cetățenilor Capitalei.

Diana Sosoaca/foto: George Calin, INQUAM Exclusiv

Bogdan Muzgoci, despre conflictul Cartianu-Șoșoacă: „Categoric nu vor mai fi invitați în emisiune în perioada următoare”

Diana Șoșoacă, cunoscută pentru temperamentul ei vulcanic, a plecat aseară din emisiunea Jocuri de Putere, moderată de jurnalistul Realitatea PLUS Bogdan Muzgoci, după un schimb dur de replici cu ziaristul Grigore Cartianu. Senatoarea a fost invitată să povestească felul în care a ajuns la protestul minerilor din Valea Jiului, însă după mai multe schimburi de replici, ea a decis să plece din platoul de filmare. Bogdan Muzgoci a intervenit în cadrul dezbaterii din emisiunea „100%”, pentru a povesti despre conflictul iscat între Diana Șoșoacă și Grigore Cartianu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Copiii pot oferi mărțișoare și flori de 1 și 8 Martie. Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție sau recomandare în acest sens

Controverse în spațiul public ca urmare a unei informații potrivit căreia mărțișoarele și florile sunt interzise în școli și grădinițe de 1 și 8 Martie. Informația este demontată însă de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care susține că instituția pe care o conduce nu a transmis nicio interdicţie sau recomandare în acest sens. 

Parlament Foto: InquamPhotos/Octav Ganea Video

VIDEO BUGETUL pe 2021 intră în linie dreaptă! Legea plafoanelor a fost VOTATĂ de deputați

Vot final miercuri al deputaților pe Legea plafoanelor pentru stabilirea limitelor bugetare! Este ultima etapă înaintea începerii dezbaterilor pentru Bugetul pe anul 2021. Propunerea legislativă a trecut miercuri de deputați și merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. După adoptarea Legii plafoanelor de miercuri, Bugetul intră în linie dreaptă pentru dezbateri și votul final programat peste o săptămână, pe 2 martie. Coaliția de guvernare urmărește ca prin această lege să oprească amendamentele PSD la Legea Bugetului.