Articolele din categoria POLITICĂ:

Agresiune / Sursa foto: Pixabay
De ce tace Parchetul în ancheta violului din tabără de vară a AUR. Suspecții din acest dosar, ocoliți de procurori - SURSE: 10 persoane, audiate
Sunt controverse uriașe în dosarul adolescentei care ar fi fost violată în tabăra de vară a AUR! Din informațiile Realitatea PLUS, 10 persoane au fost audiate până acum în dosar, însă nu și presupușii agresori. În vreme ce mai multe voci susțin că aceștia ar fi protejați de procurori, parchetul pare că a pus batista pe țambal. Asta în vreme ce postul nostru de televiziune a obținut documente care arată clar că tânăra a fost supusă unor agresiuni sexuale.
Dumitru Buzatu/ Arhivă foto
Armata de oameni cu funcții-cheie din subordinea lui Buzatu. Fost partener politic, dezvăluiri bombă: Cel puțin 1000 de persoane, în județ
Dumitru Buzatu avea o armată de oameni în subordinea sa! Este declarația uluitoare, făcută de Corneliu Bichineț, unul dintre foștii săi parteneri politici, devenit acum oponent, care susține că Buzatu și-ar fi pus, de-a lungul timpului, cel puțin o mie de oameni în diverse poziții-cheie din județ. Declarația a fost făcută cu mai bine de două luni înainte ca Buzatu să fie prins de DNA în timp ce primea o șpagă uriașă. 
Adrian Porumboiu s-a plâns în repetate rânduri de corupția din județul Vaslui
Adrian Porumboiu: Buzatu l-a făcut mare pe Farmazon. La el se duceau toate contractele CJ. Dezvăluiri de senzație la Culisele Statului Paralel
Omul de afaceri vasluian Adrian Porumboiu a declarat, în exclusivitate la Culisele Statului Paralel, că președintele Consiliului Județean Dumitru Buzatu, construise o rețea prin care controla totul și dirija banii către oameni puși de el în funcții cheie. Prin acest sistem a devenit milionar Emil Savin, zis Farmazon, omul de afaceri care l-a denunțat pe protectorul său.
Marcel Boloș, ministrul Finanțelor
Marcel Boloş, despre pachetul de măsuri fiscale: 75 de miliarde de euro pot fi suspendate în orice clipă
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat duminică, despre pachetul de măsuri fiscale, că nu a fost discutat în spaţiul public doar ca să se afle în treabă, ci este necesar pentru că avem problema cu deficitul şi fondurile europene. ”Noi pentru aceasta încercăm să luptăm, să nu compromitem dezvoltarea şi modernizarea României pe termen lung. la mijloc sunt 75 de miliarde de euro care pot fi suspendate în orice clipă dacă avem această problemă a deficitului bugetar”, a precizat ministrul.
Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, în vizită pe șantierul Autostrazii A7 / Foto: Inquam Photos
Mitrea: Grindenu a greșit grav cu comunicarea după tragedia de la Călimănești. "Sorine, uită-te la Marcel! El nu face tâmpneii de genul ăsta!"
Analistul politic Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, este de părere că Sorin Grindeanu a făcut erori de comunicare grave după explozia de la șantierul Autostrăzii A7, în urma căruia 4 oameni au murit. Mitrea consideră că actualul șef de la Transporturi nu trebuia să facă declarații care lasă impresia că s-a antepronunțat în favoarea lui Dorinel Umbrărescu, directorul firmei are execută lucrările.
Mitrea: Simion a dechis ușa partidului unor haimanale (foto arhivă)
Miron Mitrea: Simion ar trebui să plece din AUR pentru modul în care a gestionat scandalul violului. Șoșoaca va călca în picioare AUR
Analistul politic Miron Mitrea este de părere că George Simion ar trebui să plece de la șefia AUR după modul dezastruos în care a gestionat scandalul adolescentei violate la școala de vară a partidului. Mitrea este de părere că principala câștigătoare ar putea fi Diana Șoșoaca, deoarece i-ar putea atrage de oamenii dezamăgiți de poziția AUR. 
Anca Alexandrescu susține că toți liderii PSD sunt vinovați pentru că l-au tolerat pe Buzatu
Anca Alexandrescu: Este foarte bine ce i s-a întâmplat lui Dumitru Buzatu, dar de ce abia acum?
Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel, susține că este posibil ca în spatele scandalului legat de mita primită de liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu s-ar putea afla fie intenția de a distrage atenția de la alte evenimente, fie nevoia de a face spectacol justițiar înaintea alegerilor. Jurnalista este convinsă că tot ce i se pune în spate baronului de Vaslui este real, dar că momentul în care s-a acționat ridică unele semne de întrebare.Este foarte bine ce s-a întâmplat, dar de ce abia acum? Despre acest personaj presa vorbea de ani buni că e stăpânul județului, că nu mișcă nimic fără știrea lui, că toată familia a fost promovată pe funcții. Au auzit-o și pe fosta lui soție că este revoltată și se face că nu știe că a fost avansată pe funcții datorită influenței soțului. La fel fiul său, care a ajuns secretar de stat în Secretariatul general al Guvernului încă de pe vremea Vioricăi Dăncilă. Am însă niște semne de întrebare. De ce se întâmplă acum, când se apropie alegerile? Întrebarea este de ce autoritățile nu-și fac treaba pe toată perioada dintre alegeri.De ce nu acționat instituțiile până acum, pentru că Dumitru Buzatu este un bugetar foarte bogat de foarte mulți ani. De aceea am o serie de semne de întrebare. Parcă se fac niște jocuri politice, de parcă cineva ar dori să ne distragă atenția de la alte lucruri care se întâmplă la guvern. Noi am fost singurii care am vorbit despre întâlnirea lui Marcel Ciolacu cu șefii OMV, pentru o așa-numită amiabilă privind taxele.Repet, de ce abia acum si de ce doar la PSD; toate partidele au baronii lor, care au acaparat județele, familiile lor dețin diverse poziții în partid sau în instituții. (...) Sunt convinsă că est adevărat tot ceea ce se spune despre Buzatu, și în emisiunea mea a intrat cu tupeu si obrăznicie, dar toți șefii PSD sunt vinovați că l-au tolerat, se părea că toți se tem de el, nu știu de ce, poate pentru că avea influență asupra altor lideri locali. Nu cred că Marcel Ciolacu l-ar fi dat afară dacă nu se întâmpla acest caz, dar apreciez că s-a mișcat rapid și i-a dat afară pe toți din jurul lui Buzatu.
Analistul politic Cozmin Gușă
Cozmin Gușă: Sezon nou din serialul DEBARONIZĂRII! A început vinerea seara, cu arestarea hoțului pesedist ce conducea cel mai sărac județ din România. ''Baron vinovat, dar CENTRUL e imaculat!''
Mulți români e posibil să fi visat azi-noapte purcoiul de bani însemnați de către DNA, 1.25 milioane RON, pe care baronul ''Buzatu de Vaslui'' ar fi trebuit să-i bage-n buzunar, iar după ce au visat banii, s-or fi trezit azi înjurând politicienii hoți sau blestemând soarta nedreaptă. A început de fapt sezonul nou din serialul ''debaronizării'', ce este montat de vreo 20 de ani și rulează cu precădere în anii preelectorali, scrie analistul politic Cozmin Gușă.