Articolele din categoria POLITICĂ:

Horia Teodorescu/ Captură video
Jocul dublu făcut de un baron PSD, în plină campanie electorală. Cum vrea să se pună la adăpost, în timp ce e anchetat de Parchetului European
Un oficial din Tulcea joacă la două capete în campania electorală. Este vorba de baronul PSD, Horia Teodorescu, care a fost anchetat în trecut de Parchetul European pe motiv că a cheltuit în alte scopuri banii europeni destinați dezvoltării Deltei Dunării. Pentru că nu știe cum să se poziționeze politic, acesta a decis să candideze în tandem, pe aceeași funcție, cu un alt coleg. Acestu lucru se întâmplă pentru că Teodorescu vrea să lase toate atribuțiile sale cuiva pe care se poate baza, în caz că va avea probleme cu Parchetul European. 
Foto/Arhivă
Schimbările politice din conducerea Transelectrica au costat scump statul român
Compania care se ocupă de transportul și sistemul energetic românesc a plătit, doar în 2023, 7,2 milioane de lei despăgubiri foștilor directori și membri din consiliul de supraveghere. Aceștia au fost revocați din funcții înainte de încheierea mandatelor, chiar dacă aveau contracte pentru 4 ani. Aproape jumătate din sumă e consecința directă a schimbărilor făcute de Guvernul Cîțu după ce a înlocuit Guvernul Orban, scriu jurnaliștii de la Europa Liberă.
Foto arhivă
CULISELE STATULUI PARALEL. Acuzații GRAVE: RMN „la negru”, la Spitalul Pantelimon
După dezvăluirile legate de morțile suspecte de la Secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon, Ziarul Cetățeanul vine cu o nouă serie de informații-bombă. În aceeași unitate spitalicească s-ar fi făcut zeci, sau chiar sute de investigații RMN „la negru”, pe un aparat fără autorizație de funcționare, sub acoperirea unor așa-zise teste de calibrare gratuite, pe voluntari. Potrivit jurnaliștilor, mai mulți așa ziși „pacienți voluntari” au confirmat că au plătit pentru analize, pe care le-au folosit ulterior la medicii specialiști.
SURSE: PSD ar putea susține din umbră candidatura lui Piedone, PNL pregătește propriul candidat la Capitală
SURSE: PSD ar putea susține din umbră candidatura lui Piedone, PNL pregătește propriul candidat la Capitală
Se fac jocuri intense în plină precampanie electorală. Se pare că dacă PSD decide să-l susțină din umbră pe Cristian Popescu Piedone, așa cum se zvonește, sursele Realitatea PLUS spun că PNL va avea propriul candidat. Pe de altă parte, candidatul actual al Coaliției - Cătălin Cîrstoiu va avea o conferință în care va explica detalii legate de acuzele de incompatibilitate.
Coaliția îl menține pe Cîrstoiu în cursa pentru Capitală. Ciucă: Cred că este mai priceput decât oricare dintre noi să iasă din starea asta de terapie intensivă
Coaliția îl menține pe Cîrstoiu în cursa pentru Capitală. Ciucă: Cred că este mai priceput decât oricare dintre noi să iasă din starea asta de terapie intensivă
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca doctorul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei, medicul urmând să-şi depună luni canidatura la Biroul Electoral Municipal (BEM). ”Fiind medic, cred că este mai priceput decât oricare dintre noi să iasă din starea asta de terapie intensivă”, a arătat Ciucă. El a precizat că Piedone nu este nici membru PSD, nici membru PNL, motiv pentru care nu pot să îl susţină la Capitală.
Nicolae Ciucă/ Captură video
Nicolae Ciucă: Bătălia acestui an este între democraţie şi autoritarism. Românii trebuie protejați de MANIPULARE și DEZINFORMARE
Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că 2024 este an electoral la nivel global iar bătălia acestui an este între democraţie şi autoritarism. ”Parte din datoria noastră este să protejăm nu doar patria şi libertatea românilor, ci şi să-i protejăm pe aceştia de manipulare şi dezinformare”, a transmis Ciucă.
Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Premierul Ciolacu, vizită importantă în Qatar: Avem în vedere atragerea de investiții în valoare de 15 miliarde de euro
Guvernul a anunțat, marți, că dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții în valoare de 15 miliarde de euro va fi pe agenda întrevederilor pe care premierul României, Marcel Ciolacu, și delegația oficială le vor avea în cadrul vizitei de lucru în Statul Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024. De asemenea, prim-ministrul se va întâlni cu reprezentanți ai comunităților de români din Qatar.
Eugen Tomac/ Facebook
Eugen Tomac: Bucureștiul este orașul meu de suflet și îmi doresc pentru el oameni cărora să le pese
Preşedintele PMP Eugen Tomac a declarat, luni seara, că primarii susţinuţi de Alianţa Dreapta Unită în Bucureşti trebuie să-continue proiectele, ”pentru că au demonstrat că se poate”. "Bucureștiul este orașul meu de suflet și îmi doresc pentru el oameni cărora să le pese, oameni care să găsească soluții inteligente, oameni implicați și curajoși", a arătat liderul PMP.