ACTUAL

Poliție

Scandal în platoul emisiunii Jocuri de Putere. Captură video

VIDEO | Scandalul de la Găneasa s-a mutat în platoul emisiunii „Jocuri de Putere”. „Asistăm la o radicalizare a societății”

Fratele unui candidat la Primăria Găneasa ar fi tras cu pistolul în urma unui conflict pe care l-ar fi avut în timp ce făcea campanie electorală din poartă în poartă, cu o femeie care susține un alt candidat. Conflictul din stradă s-a mutat în platoul emisiunii „Jocuri de putere”, unde reprezentanți ai PSD și PNL și-au aruncat invective în direct. Mario de Mezzo (PNL) și Gabriel Zetea (PSD)au fost principalii protagoniști.

ACTUAL


CULTURĂ


Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației anunță schimbări majore în managementul instituțiilor de învățământ

Concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli vor demara după 13 septembrie şi nu începând din 27 iulie, cum prevede metodologia aflată în dezbatere publică. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a anunțat că va propune acest lucru Comitetului pentru Dialog Social, luni. Astfel, noii directori ar putea fi numiți în semestrul al doilea. 
EDUCAŢIE

Dan Barna

Dan Barna promovează legea privind educația sexuală în școli: Trebuie să ne gândim la copii, nu la himerele medievale ale părinților

Vicepremierul Dan Barna a vorbit luni despre necesitatea modificării legii privind educația pentru sănătate în școli, astfel încât copiii să poată participa la orele de educație sexuală și fără acordul părințillor. În caz contrar, ”obligăm în continuare generații de tineri și tinere să facă lecția în spatele școlii sau în toaletă”, a punctat copreședintele USR-PLUS.


Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea

Regulile pentru concursul de directori de școală vor fi modificate față de varianta inițială. CÂND va fi gata varianta actualizată și CE ar putea curpinde aceasta

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că au fost centralizate toate propunerile venite în ultimele 10 zile de dezbatere publică pe marginea proiectului de metodologie pentru concursul național de directori și directori adjuncți de școli și că va urma discuția în Comitetul de Dialog Social din 16 iunie, unde va fi propusă o variantă actualizată a regulilor pentru examen și concurs.


Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu, anunț IMPORTANT despre efectuarea plăţilor pentru orele remediale. CÂND își vor primi dascălii banii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, astăzi, că plăţile pentru orele remediale vor începe în judeţele care au raportat corect şi verificate, iar documentaţia a fost transmisă în format complet. De altfel, Cîmpeanu susține că Ministerul Educaţiei a virat deja sumele aferente plăţii orelor remediale pentru toate judeţele încă de acum trei săptămâni către Unitatea de Management Proiecte cu Finanţare Europeană (UMPFE).MEDIU

SOCIAL

SĂNĂTATE

ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE