Sursa foto: Facebook / MApN

Val de demisii în Armata Română, după izbucnirea războiului din Ucraina. Date oficiale de la MApN

Mii de militari și-au dat demisia din Armata Română după începerea războiului din Ucraina, dar și în contextul în care pensiile militare vor fi reformate. În primele nouă luni ale anului, 2.000 de cadre, ofițeri și subofițeri, au părăsit armata, un număr dublu față de anul 2021. În plus, numărul tinerilor înscriși la școlile militare s-a redus aproape la jumătate în acest an. 

SOCIAL
Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă
Fenomen îngrijorător: Aproape 17 % dintre copiii români de 15 ani nu merg la şcoală, de aproape 6 ori mai mult faţă de media UE
Criza socială din ultimii ani, riscul de sărăcie și excluziunea școlară au dus la un fenomen al așa-numitei sărăcii educaționale. Un studiu realizat de echipele Salvați Copiii România arată că procentul adolescenților români care nu merg la școală este de 11% în cazul celor de 14 ani, de peste cinci ori mai mult decât media europeană, de 2%. În cazul adolescenților cu vârsta de 15 ani, procentul crește la 16% și ajunge la 19% în cazul celor de 16 ani.

ACTUAL


Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă
Val de demisii în Justiție de teama tăierii pensiilor speciale. Pensia medie a unui magistrat depășește 20.000 de lei pe lună
De frică să nu rămână fără pensiile speciale, judecătorii și procurorii pleacă masiv din sistem. Doar ieri s-au pensionat aproape 50 de magistrați. Asta după ce, în urmă cu două săptămâni, alți 25 și-au depus cererile de ieșire din sistem. Toate au fost aprobate prin decret al președintelui. Pensia specială medie a magistraților depășește suma de 20.000 de lei pe lună.

ACTUAL