Articolele din categoria SOCIAL:

Scenarii privind incidența COVID

Azi se schimbă modul de calcul al incidenței COVID. Se revine la SCENARIUL ROȘU?

De azi se schimbă modul în care se calculează incidența infectărilor COVID, indicatorul în funcție de care sunt înăsprite sau relaxate restricțiile epidemiologice, potrivit celor trei scenarii: ROȘU, GALBEN și VERDE. Temerea și disputele legate de această modificare vizează faptul că, prin introducerea în calcul a cazurilor din focare, incidența ar crește și unele localități ar reveni în scenariul ROȘU, ceea ce ar duce la închiderea unor sau restricționarea unor activități.

Olanda condamna atitudinea Beijingului fata de uiguri

Olanda, prima țară europeană care consideră GENOCID acțiunile Beijingului împotriva uigurilor

Parlamentul Olandei a aprobat, joi, o moţiune prin care consideră "acte de genocid" acţiunile autorităţilor chineze împotriva etnicilor uiguri din provincia Xinjiang. Decizia Parlamentului olandez este prima a unei instituţii dintr-un stat european de a numi "genocid" abuzurile asupra uigurilor. Departamentul de Stat din SUA şi Parlamentul Canadei au adoptat poziţii similare până la momentul actual.

Dominic Fritz/pagina oficiala de Facebook Video

VINERI, ora 18: Cum se prezintă noua generație din politica românească. O analiză sub lupa Culiselor Statului Paralel

România are nevoie de o nouă generație de politicieni, spunea fostul președinte Iliescu în 2004! Și Traian Băsescu a promovat tinerii. Astăzi spune că a fost marea lui greșeală. Politicienii trebuie să audă vocea noii generații care a iesit în stradă, spunea președintele Iohannis în anul 2017. Lumea se schimbă. Rapid și vizibil! Nimic nu mai poate fi ca înainte. Nici alegătorii, nici politicienii.

Marian Godina/pagina oficiala de Facebook

Marian Godină, reacții adverse după vaccinare. Cu ce ser s-a imunizat polițistul

Polițistul Marian Godină s-a vaccinat anti-COVID. El a postat pe pagina sa de socializare un mesaj în care anunță că a avut reacții adverse destul de intense. Acesta a acuzat febră, dureri de cap, de mușchi și de articulații. Acum, Marian Godină susține că se simte mai bine, însă încă mai are dureri ușoare de umăr și de cap. Celebrul polițist s-a imunizat cu prima doză de vaccin AstraZeneca.

Vaccinare Romania/foto: Profi Media

Aproape 1,5 milioane de români, imunizați anti-COVID de la debutul campaniei. Peste 20.000 au fost vaccinați în ultimele 24 de ore

Comitetul Naţional pentru Vaccinarea anti-COVID (CNCAV) informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 20.258 doze de vaccin, dintre care 10.071 - Pfizer, 3 - Moderna şi 10.184 - AstraZeneca, potrivit datelor puse la dispoziţie de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor. CNCAV arată că 17.264 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar doza a II-a de ser au primit-o 2.994 de persoane.

Istoria grevelor din Valea Jiului Exclusiv

13-15 iunie 1990. Cine a plătit pentru violențele de la mineriadă

Valea Jiului, o zonă izolată, formată din șase orașe miniere, plus satele din împrejurimi, ocupă un loc important în istoria minelor de cărbune din Europa Centrală și de Est. Mineritul din vale a început acum mai bine de 150 de ani, dar industria a cunoscut apogeul în timpul regimului condus de Nicolae Ceaușescu. Deși condițiile de lucru erau extrem de grele, iar frecvența accidentelor era ridicată, peste 100.000 de români din zonele mai sărace ale țării au mers să muncească în mine.

Marcel Ciolacu/cont oficial de Facebook

Marcel Ciolacu, discuții cu reprezentanții ONG-urilor de mediu. Cum va susține PSD în Parlament ariile naturale protejate urbane

Preşedintele Partidului Social-Democrat, Marcel Ciolacu, a avut, joi, o întâlnire cu reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale din domeniul protecţiei mediului, în cadrul căreia s-a discutat despre proiectele legislative pe care parlamentarii şi primarii PSD le pot susţine în contextul "GreenDeal" şi al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Discuţia a avut loc în contextul reorientării PSD înspre o relaţie de dialog şi colaborare cu organizaţiile neguvernamentale, se arată într-un comunicat remis de PSD.

coronavirus Foto: Pixabay.com

FOCAR de amploare la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia - CÂȚI elevi sunt infectați cu noul coronavirus

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a devenit cel mai mare focar de coronavirus din județul Alba după revenirea la școală, cu prezență fizică, la 8 februarie. De la începutul semestrului al doilea, 76 dintre cei 462 de elevi s-au infectat cu SARS-CoV-2. În prezent, 71 de elevi sunt infectați. Aproape toți stau acasă, la solicitarea părinților, iar patru sunt internaţi în spital, cu forme ușoare. Pe de altă parte, 5 au trecut deja prin infecție, fiind vindecați. Focarul COVID-19 este unul de tip închis, colegiul fiind în izolare. 

coronavirus Foto: Pixabay.com

CÂND ai imunitate la COVID-19 după vaccinarea AstraZeneca, Pfizer și Moderna - CÂTE zile aștepți până la apariția anticorpilor

Epidemiologul Emilian Popovici, vicepreşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie, a explicat ce eficiență au cele trei vaccinuri împotriva COVID-19 folosite în România: Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Medicul spune că vaccinarea împotriva COVID-19 nu înseamnă o siguranță absolută în fața bolii, și de aceea este important să se respecte regulile de protecție, „să nu lăsăm garda jos”, mai ales după administrarea primei doze din vaccinul împotriva COVID-19.