Ultimele Stiri

Inundații - imagine de arhivă

CODURI GALBENE și unul PORTOCALIU de viituri în trei bazine hidrografice din țară - ALERTĂ hidrologică

Avem parte de o primăvară capricioasă. O demonstrează din plin vremea de afară. Astfel, după ce ANM a emis, ieri, atât un cod galben de instabilitate atmosferică, cât și o informare meteorologică, astăzi a venit rândul hidrologilor să emită o atenţionare de tip Cod galben de inundaţii, ce vizează trei bazine hidrografice din judeţele Maramureş, Sălaj şi Satu-Mare.

ACTUAL
EditorialeMarinela Mititelu

Marinela Mititelu: Pirații din primărie

Cu gândul la sfintele sărbători de Paște, nu am apucat să procesăm ce ni se întâmplă: o mână de indivizi iau ostatic oraș după oraș. Mai întâi a fost Iașiul. Consilierii USR-Plus au trântit bugetul propus de primarul liberal, colegi de coaliție. Motivele? Neclare. Câteva zile mai târziu, aceeași manevră, dar la București. Tot USR-Plus, prin cei câțiva consilieri, trântește bugetul propus de primarul Nicușor Dan. Deja gluma se îngroașă. Nici în acest caz, motivele nu sunt clare. Și oricare ar fi ele, tot nu justifică o asemenea manevră care riscă să pună pe butuci ditamai Capitala. 


Iulian Leca

Iulian Leca: Guvernul Cîțu. Premisele dezastrului

„Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ține: - până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; - până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectați măsurile de protecție și să mergeți la vaccinare."


Stiri Politice

Dan Barna

Dan Barna, despre acuzația de fraudă cu fonduri europene: Se face o confuzie gravă

Copreședintele USR-PLUS, Dan Barna, a susținut miercuri o conferință de presă în care a dat detalii despre acuzațiile care i se aduc. Procurorii DNA au fost sesizati pentru ”presupuse fapte de natură penală” săvârșite în proiectele cu bani europeni în care actualul vicepremier a fost expert, înainte de a intra în politică. Barna a spus că a solicitat informații de la DLAF, pe care încă nu le-a primit.
Cristian Ghinea, ministrul Proiectelor Europene / Foto: Facebook

Cristian Ghinea, despre diferențele de opinie privind PNRR: "Stăm şi ne uităm ca olteanul la girafă şi spunem 'dom'le, cum facem noi să împăcăm aceste două lumi?"

Diferențele de opinie dintre București și Bruxelles privind Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) trebuie rezolvate cât mai curând, iar țara noastră, ”ca membru al Uniunii Europene, trebuie să împartă, să facă o punte între două lumi”. O spune chiar ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, potrivit căruia, trebuie avute în vedere o mulțime de lucruri, cum ar fi "să pregătim economia europeană pentru decarbonizare, pentru digitalizare, să avem maşini electrice". "Şi stăm şi ne uităm ca olteanul la girafă şi spunem \"dom\"le, cum facem noi să împăcăm aceste două lumi?", a spus Ghinea. 

Stiri Economice
Florin Cîțu, prima declarație după întâlnirea cu șefa Comisiei Europene pentru negocierile pe PNRR

Florin Cîțu, după întâlnirea cu șefa Comisiei Europene: „Am avut o întâlnire foarte constructivă pentru negocierile PNRR. Romania are un plan ambițios”

Florin Cîțu a anunțat marți seară că a avut o „întâlnire foarte constructivă cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Premierul se află la Bruxelles, unde poartă negocieri pentru Planul de Redresare și Reziliență (PNRR) al României. Este însoțit în această vizită de ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.


Stiri Actuale

Foto: captură Realitatea Plus

Avionul lui Nicolae Ceaușescu, scos la licitație. Prețul de pornire, echivalent cu cel al unei garsoniere

Avionul prezidențial al lui Nicolae Ceaușescu este scos la licitație. Prețul de pornire pentru aeronava construită la Bacău este de numai 25.000 de euro. Avionul de colecție este unul dintre puținele modele din lume fără niciun accident înregistrat. Și aeronava fostului președinte Ion Iliescu va fi scoasă la licitație, însă deocamdată nu se cunoaște prețul de pornire, relatează Realitatea Plus.  


BNR menține dobânda-cheie la 1,25% pe an - Cum va influența pandemia prețurile și redresarea economiei României

BNR menține dobânda-cheie la 1,25% pe an - Cum va influența pandemia prețurile și redresarea economiei României

Banca Naţională a României a decis, în şedinţa de miercuri, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25% pe an şi păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit. Rata anuală a inflaţiei este aşteptată să urce peste limita de sus a intervalului ţintei în semestrul al doilea din acest an. Banca Centrală a precizat că deciziile au fost luate pe baza evaluărilor și a datelor disponibile în acest moment, precum și în condițiile incertitudinilor şi riscuri considerabile ce decurg din evoluţia pandemiei de coronavirus şi a măsurilor restrictive, care depind mai ales de succesul campaniei de vaccinare anti-COVID-19.
Stiri din Justiție
Poliție

Bărbat urmărit internațional pentru furt, reținut de polițiștii din Olt

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Slatina, urmărit internaţional pentru furt, a fost reţinut pentru 24 de ore de polițiștii olteni. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, bărbatul era urmărit internaţional pentru executarea unei pedepse de cinci ani de închisoare pentru 10 furturi comise în Franţa şi a unei pedepse de cinci ani de închisoare pentru două furturi comise în Belgia.


Stiri despre Vreme

Stiri din Sport