Articolele din categoria ECONOMIE:

Adrian Vasilescu, declarații exclusive la Realitatea Plus Exclusiv
Șefii banilor lovesc crunt în buzunarele românilor: Fără măriri salariale! Consilierul lui Isărescu, declarații exclusive la Realitatea Plus
BNR este îngrijorată de creșterea rapidă a salariilor la stat și adoptă o retorică mai dură decât în ultima vreme. Salariile în creștere, alimentate de majorarea salariului minim și a lefurilor la stat, alături de revenirea consumului privat, pun presiune pe inflație. Despre măsurile și avertimentele BNR, a vorbit Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.
Umbra Kremlinului în România, ANCHETĂ DEVASTATOARE. Foști ofițeri SRI, în vârful sucursalei LUKOM România: informați
Umbra Kremlinului în România, ANCHETĂ DEVASTATOARE. Foști ofițeri SRI, în vârful sucursalei LUKOM România: informații-bombă
Firma privată de securitate a LukOil a ajuns acum un sfert de secol la București și continuă să funcționeze, condusă de foști ofițeri SRI. Potrivit unei anchete realizate de jurnaliștii de la Libertatea, firma privată de securitate, Lukom-A, are o istorie controversată și există indicii că foștii ofițeri FSB din conducere acționează la ordinele Kremlinului. Sucursala înființată la București are șefi numiți după ce au ieșit la pensie din structuri ale SRI.
Marcel Boloș Foto: INQUAM/George Călin
Boloş, după ce S&P a reconfirmat ratingul suveran al României: Investiţiile despre care tot vorbesc încep să-şi facă simţită prezenţa
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă, luni seară, după ce Agenţia S&P a reconfirmat ratingul suveran al României şi perspectiva stabilã, că investiţiile la care a tot făcut referire ”încep să-şi facă simţită prezenţa”. Ministrul afirmă, însă, că specialiştii externi au arătat că la capitolul reforme mai este de muncă.
 România, al treilea mare producător de petrol din UE
Performanță de top pentru țara noastră: România, al treilea mare producător de petrol din UE
Conform datelor publicate de Eurostat, cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană în 2022 au fost Italia, în fruntea clasamentului cu 4,5 milioane de tone, urmată de Danemarca cu 3,2 milioane de tone și România cu 3 milioane de tone. Aceste cifre reflectă eforturile și resursele investite de aceste țări în industria petrolului și confirmă poziționarea lor importantă în piața europeană. România, clasată pe locul trei în acest top, demonstrează că deține un potențial semnificativ în ceea ce privește producția de petrol, contribuind astfel la securitatea energetică a Uniunii Europene.
Fondatorii ONE United Properties își vând acțiunile
Fondatorii ONE United Properties și-au vândut acțiunile - picaj imobiliar accelerat sau bulă strategică pentru îmbogățirea acționarilor?
Patru acționari semnificativi ai One United Properties, inclusiv co-fondatorii Andrei Diaconescu (prin OA Liviu Holding Invest), Victor Căpitanu (prin Vinci VER Holding), Președintele Consiliului de Administrație, Claudio Cisullo (prin CC Trust Group AG) și Membrul Consiliului de Administrație Marius Diaconu (prin Altius S.A.), au vândut 234.205.285 de acțiuni ale companiei către investitori instituționali locali și internaționali. Tranzacția se ridică la aproximativ 43 de milioane de euro. 
Marian Alecu a criticat superficialitatea ofertelor făcute de candidați
Semnal de alarmă al unui important antreprenor, Marian Alecu: Candidații pentru Primăria Capitalei ne oferă orice, numai un program pentru orașul nostru nu
Marian Alecu, unul dintre cei mai importanți antreprenori din domeniul HoReCa, lansează un avertisment privind strategiile de campanie ale candidaților la Primăria Generală a Capitalei. "Pentru cine contează felul cum este traficul în București, mizeria, poluarea, starea jalnică a parcurilor, blocajul cvasitotal al construcțiilor sau că avem cel mai urât bulevard central din toate capitalele Europei? Azi candidații ne oferă orice, numai un program pentru orașul nostru nu", susține Alecu.