Articolele din categoria ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE:

Cea mai tare descoperire. Legătura dintre creier și prezicerea viitorului
Cea mai tare descoperire. Legătura dintre creier și prezicerea viitorului
Un studiu recent despre somn și învățare aduce în atenție o descoperire uimitoare privind activitatea creierului în repaus. Cercetătorii de la Rice University și University of Michigan sugerează că, în timpul somnului, unii neuroni se activează într-un mod care ar putea indica faptul că creierul încearcă să prezică viitorul. Această cercetare se bazează pe studii anterioare care au arătat că somnul joacă un rol crucial în procesul de învățare și în formarea de noi amintiri.
Cum înregistrează telefonul mobil tot ce vorbim. Pe ce trebuie să apăsăm ca să dezactivăm microfonul
Cum înregistrează telefonul mobil tot ce vorbim. Pe ce trebuie să apăsăm ca să dezactivăm microfonul
În era tehnologiei avansate, telefoanele mobile au devenit indispensabile pentru viața de zi cu zi. Cu toate avantajele pe care le oferă, există și dezavantaje semnificative, printre care și capacitatea telefoanelor de a înregistra conversațiile noastre fără să fim conștienți de acest lucru. Această funcționalitate este folosită ulterior pentru a redirecționa reclame personalizate către utilizatori.
Cât de periculos este internetul? Tinerii dependenți suferă modificări ale creierului
Cât de periculos este internetul? Tinerii dependenți suferă modificări ale creierului
Studiile recente indică faptul că tinerii dependenți de internet sunt expuși unor modificări semnificative ale creierului, potrivit unor cercetări noi. Această dependență de tehnologie poate duce la tulburări ale somnului, izolare socială și chiar tulburări alimentare. Un studiu recent sugerează că acești tineri pot întâmpina dificultăți în menținerea relațiilor sociale și a activităților, preferând să petreacă mai mult timp online decât în interacțiune cu ceilalți.
In ciuda aspectului aparent fragil, robodog este o mașinărie de ucis (captură video CCTV)
RoboDog, câinele robot de luptă construit de chinezi. Arată ca un amestec între "Războiul Stetelor" și "Patrula Cățelușilor" - VIDEO
Filmele și literatura științifico-fantastică au fost dintotdeauna o sursă de inspirație pentru cercetători, însă fenomenul n-a avut niciodată amploarea din prezent, ca efect al boom-ului tehnologiei IT si AI. Așa se face că idei promovate in filme celebre din anii 80-90 sunt acum depășite de transpunerea lor în realitate. De exemplu, câinele-robot de luptă dezvoltat de China, care pare desprins direct din "Războiul Stelelor" sau "Patrula Cățelușilor".
Craterul Eminescu de pe Mercur a fost botezat în 2008
Români in spațiu. Asteroidul Eminescu, vulcanul Darclee, craterul Haret. Sistemul solar este împânzit de nume românești
Corpurile cerești pot purta numele unor oameni ce au avut o contribuție importantă în Știința, arte sau alt domeniu. Practic, este o recunoaște postumă sau chiar din timpul vieții a rolului pe care aceștia l-au jucat fie pentru țara lor, fie pentru întreaga omenire. La acest capitol, România se poate mândri cu faptul că numeroase obiecte cosmice și forme de relief de pe planetele sistemului solar poartă nume românești.