Articolele din categoria ECONOMIE:

Plată rate - imagine de arhivă
Românii, tot mai împovărați de RATELE la bancă! AVERTISMENTUL experților: acestea ar putea crește din nou
Continuă povara ratelor uriașe pentru românii îndatorați la bănci! Anunțul vine chiar de la principalele bănci din țara noastră. Ratele legate de IRCC ar putea crește din nou cu 30%, iar pentru creditele calculate în funcție de ROBOR, românii plătesc rate mai mari chiar și cu 80% față de anul trecut. Experții avertizează că indicele ROBOR ar putea atinge pragul de 9% până la finalul acestui an. 
OMV Petrom
Petrom ar putea trece sub controlul norvegienilor. Guvernul austriac - dispus să sacrifice OMV pentru a-și asigura independența față de gazul rusesc
Petrom, cea mai importantă companie de petrol şi gaze din România, poate trece sub controlul unui consorţiu norvegian, care doreşte să preia nu numai 31,5% din acţiunile principalului acţionar al companiei româneşti, OMV, cât a anunţat în urmă cu o lună Trend, ci un pachet de control de cel puţin 51%, susţine presa austriacă. Potrivit Kurier şi Der Standard, pentru a scăpa de dependenţa de gazele ruseşti, guvernul austriac ar fi extrem de interesat în realizarea tranzacţiei.
Foto ilustrativ
România ar putea intra în recesiunea tehnică, avertizează agenția Fitch
Fitch Ratings a confirmat ratingul suveran al României la „BBB minus” cu perspectivă negativă, aceasta fiind ultima notă din categoria „investment-grade” (recomandat pentru investiţii). Renumita agenție avertizează asupra riscului de recesiune tehnică, din prima parte a anului viitor. Pe de altă parte, agenția remarcă punctul forte al țării noastre ca fiind dependența energetică redusă față de Rusia.