Articolele din categoria ECONOMIE:

Virgil Popescu, ministru Energiei/ Foto: Facebook.com
Prețul la energie, plafonat până în 2025! Virgil Popescu: Cred că acest sistem va permite o stabilitate a prețurilor pe toată perioada de aplicare a mecanismului
Ministrul Energiei Virgil Popescu a făcut, vineri, câte precizări extrem de importante legate de ordonanța de urgență a Guvernului (OUG) pe Energie, adoptată de Executiv după o serie lungă de discuții și consultări - pe alocuri pline de contre - și care vine să facă lumină într-o problemă extrem de delicată în această perioadă, respectiv cea a prețurilor la energie. Mai exact, Guvernul a decis, prin ordonanță de urgență, revenirea la piața reglementată a energiei electrice, începând de anul viitor. Prețul va fi reglementat până în martie 2025.
Catinca Maria Nistor/ Foto: Facebook
Șefa ICR de la Londra a REFUZAT chiria gratuită pentru traiul într-un apartament de lux, pe banii statului român - Situație REVOLTĂTOARE
Noua directoare a Institului Cultural Român (ICR) de la Londra a refuzat chiria gratuită în schimbul unui apartament de lux pe care statul nostru dă lunar 6.500 de lire sterline. Totul pentru că actrița nu se simte în largul ei într-o zonă securizată a Ministerului de Externe. La doar 34 de ani, Catinca Maria Nistor, fiica unui mare mason de la noi din țară, a reușit să ajungă șefa culturii chiar și după ce s-a bâlbâit în Parlament în timpul candidaturii. 
Polițiști - imagine cu notă sugestivă
VENITURI URIAȘE pentru pensionarii care lucrează în ministere. Cine sunt SPECIALII din aripa tânără a României
În timp ce românii muncesc zeci de ani pentru o pensie derizorie, specialii din sistem ies la pensie la doar 40 și ceva de ani. Iar coaliția de guvernare nu a decis încă dacă va crește vârsta de pensionare pentru cei cu pensii speciale. În Guvern sunt, în prezent, demnitari sau înalți funcționari publici pensionați și la 42 de ani. Ei s-au reangajat și primesc atât pensie, cât și salariu de la stat și ajung la câteva mii de euro pe lună. 
Bani
Ședință CRUCIALĂ la BNR. Dobânda cheie ar putea fi majorată din nou: CREDITELE românilor vor fi mult mai scumpe
Este ședință crucială la Banca Națională a României în ceea ce privește ratele românilor! Consiliul de Administrație ar putea majora din nou dobânda de politică monetară, a opta oară de la începutul acestui an. Acest lucru va duce automat la creșterea dobânzilor, iar ratele românilor vor exploda din nou. Asta în condițiile în care, față de anul trecut, ratele s-au dublat. Specialiștii spun că dobânzile vor crește și anul viitor, iar economiștii estimează că inflația va ajunge la 17%. 
Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței
Controalele la băncile comerciale: ce SUSPICIUNI există. Chirițoiu: "Vrem să vedem dacă nu cumva există şi înţelegeri între unii actori de pe piaţă"
Consiliul Concurenţei derulează controale la principalele bănci din ţară cu privire la indicele ROBOR, a precizat, miercuri, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, arătând însă că instituţia este interesată dacă există înţelegeri între unii actori de pe piaţă care să facă această creştere a indicelui mai mare decât ar fi justificată.