Articolele din categoria ULTIMELE STIRI:

Pastila pentru suflet
Pastila pentru suflet - Pilda despre bănuiala nedreaptă
Rugăciunea zileiRugăciune pentru vederea păcatului propriu„Doamne! Dă-ne să ne vedem păcatele noastre, aşa încât mintea noastră, atrasă cu desăvârşire de luarea-aminte faţă de păcatele noastre, să înceteze a mai vedea greşelile aproapelui şi să-i vadă pe toţi, într-acest chip, buni. Dă inimii noastre să părăsească grija pierzătoare de neajunsurile aproapelui, să îşi unească toate grijile numai în grija pentru dobândirea curăţiei şi sfinţeniei poruncite şi gătite nouă de Tine. Dă-ne nouă, celor ce ne-am spurcat haina sufletului, să o albim iarăşi: ea a fost deja spălată prin apele botezului, iar acum, după pângărire, aceste haine au nevoie să fie spălate prin apele lacrimilor. Dă-ne să vedem în lumina harului Tău neputinţele cele de multe feluri care trăiesc în noi, înăbuşind în inimă mişcările duhovniceşti, aducând în ea mişcările sângelui şi trupului care sunt potrivnice Împărăţiei lui Dumnezeu. Dă-ne marele dar al pocăinţei, înaintea căruia merge şi pe care îl naşte marele dar al vederii păcatelor noastre. Păzeşte-ne, cu aceste mari daruri, de hăurile amăgirii de sine, care apare în suflet din pricina păcătoşeniei sale neluate în seamă şi neînţelese, şi se naşte din lucrările patimii dulceţii şi slavei deşarte care trăiesc în el neluate în seamă şi neînţelese. Păzeşte-ne pe noi cu aceste mari daruri în calea noastră către Tine, şi dă-ne nouă să ajungem la Tine, Cela ce chemi pe cei ce-şi recunosc păcătoşenia şi lepezi pe cei ce se socot drepţi, ca să Te slavoslovim în veci, întru veşnica Ta fericire, a Singurului Dumnezeu Adevărat, Răscumpărătorul celor robiţi şi Mântuitorul celor pierduţi. Amin.”
Curtea de Conturi a României
Prima reacție a Curții de Conturi după reținerea lui Niculae Bădălău de către DNA. Ce spune legea: riscuri uriașe
Curtea de Conturi a României a luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) referitor la măsurile dispuse de către procurori cu privire la reţinerea consilierului de conturi şi, totodată, vicepreşedintelui Autorităţii de Audit, Niculae Bădălău. Potrivit sursei citate, "de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curţii de Conturi şi auditorii publici externi sunt suspendaţi de drept din funcţiile lor". În caz de condamnare definitivă, ei sunt demişi de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează, mai spune sursa citată. 
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea aruncă bomba: Grupul de la Cluj e un ghem între Servicii, politică și bani! Cine sunt cei trei PILONI ai acestui grup și care le sunt INTERESELE
Liviu Dragnea a făcut dezvăluiri explozive în ediția de duminică seara a emisiunii "Culisele Statului Paralel" de la Realitatea PLUS, moderată de jurnalista Anca Alexandrescu, referitoare la Gruparea de la Cluj. Fostul șef al PSD a vorbit, astfel, despre sforile trase de fostul ministru al Transporturilor Ioan Rus, considerat eminența cenușie a Statului Paralel, Florian Coldea, baronul PSD, Ionel Arsene, și de actualul ministrul de la Transporturi Sorin Grindeanu. 
Vladimir Putin / Foto: Profi Media
Putin plănuiește să obțină controlul armatei din Belarus! PLANUL SECRET al liderului de la Kremlin - PRESĂ
La scurt timp de la moartea ministrului de Externe din Belarus, Vladimir Makei, apar scenarii despre planul președintelui rus Vladimir Putin privind acest stat. Makei a murit subit cu câteva zile înainte de întâlnirea cu reprezentanții Kremlinului. Potrivit analiștilor, liderul de la Kremlin ar lua în calcul eliminarea omologului său din Belarus, astfel încât să obțină controlul armatei acestuia.
Președintele UMP „Mihai Viteazul
Gabriel Oprea: "Vizita secretarului general al NATO în România arată poziția strategică și importanța țării noastre". Ce spune despre aderarea la Schengen/ Parcursul UNPR - VIDEO
Gabriel Oprea, liderul Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR) a vorbit, într-un interviu, despre vizita secretarului general al NATO în România, subliniind caracterul acestei vizite care - spune fostul ministru al Apărării - arată "poziția strategică și importanța" țării noastre în războiul de la graniță. Totodată, Gabriel Oprea a subliniat că venirea lui Jens Stoltenberg la București reprezintă "un mesaj de siguranță pentru români".
Niculae Badalau
Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi a României, REȚINUT de DNA, după ce a fost săltat și audiat. Ce ACUZAȚII i se aduc
Niculae Bădălău, numărul doi în cadrul Curții de Conturi a României, a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore. Bădălău a fost săltat, duminică seara și audiat la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), principala acuzație fiind de trafic de influență și dare de mită. Săltarea și audierea lui Bădălău sunt o procedură mai puțin obișnuită deoarece este weekend și în mod normal nu au loc audieri în zilele de sâmbătă și duminică. 
Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene
România a pierdut bani din PNRR! Cum a evitat țara noastră prăbușirea firmelor de construcții - Explicațiile ministrului Marcel Boloș - VIDEO
România a evitat la limită un blocaj al sectorului de construcții! O recunoaște chiar ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. În plus, grantul alocat țării noastre prin PNRR a scăzut cu peste 2 miliarde de euro. Totul din cauza creșterii PIB-ului, motivează autoritățile, care spun că a fost nevoie de o recalculare a finanțării din bani europeni. 
Alunecare teren Ischia, Italia/ Captură Twitter
Stare de urgenţă pe insula Ischia din Italia, în urma alunecării de teren de sâmbătă! Cel mai recent bilanț al victimelor
Guvernul italian a decretat, duminică, starea de urgenţă pentru insula Ischia din sudul țării, acolo unde sâmbătă dimineaţa s-a produs o alunecare de teren, provocată de ploi torenţiale. Din informațiile existente, bilanţul victimelor a ajuns la doi morţi. Cea mai recentă victimă este o copilă în vârstă de 5-6 ani. Prima victimă a fost o femeie al cărei corp a fost găsit de salvatori în cursul zilei de sâmbătă.