Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Alexandru Rafila/ Foto: Inquam Photos, George Călin
Rafila, reacție către Arafat: Min. Sănătății nu vrea să preia SMURD, nu vrem să preluăm pompierii
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, vineri seară, că se face ”deliberat” confuzie între medicina de urgenţă şi situaţia de urgenţă. Comentând disputa pe care o are cu șeful SMURD, Raed Arafat, Rafila a explicat că atunci când a afirmat că ar dori ca Ministerul Sănătății să coordoneze medicina de urgență, nu s-a referit la SMURD. ”Nu vrem să luăm pompieri la Ministerul Sănătăţii”, a declarat Rafila la un post de televiziune.
Echipaj SMURD - imagine de arhivă
Sistemul de urgență, motiv de DISPUTĂ MAJORĂ între Rafila și Arafat: proiect de lege EXPLOZIV
Scandal de proporții între Alexandru Rafila și Raed Arafat din cauza unui proiect de lege privind sistemul medical de urgență. Ministrul Sănătății îl acuză pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) că vrea să dețină monopol asupra serviciilor de urgență prin această lege, fără să mai fi cerut avizul ministerului. Pe de altă parte, DSU neagă acuzațiile aduse. În urma tensiunilor, Alexandru Rafila spune că e gata să îi cedeze funcția lui Raed Arafat, dacă se ajunge ca proiectul să intre în vigoare și spune că este aberant și ilogic. Potrivit unui document obținut în exclusivitate de Realitatea PLUS, Alexandru Rafila a transmis nemulțumirile către Guvern și Parlament. 
Copiii, ținta principală a hepatitei misterioase
Copiii, ținta principală a hepatitei misterioase. Ipoteza șocantă privind posibila cauză a bolii
Autoritățile din România sunt în alertă după confirmarea primului caz de infectare cu virusul misterios asociat cu hepatita. Este vorba despre o fetiță de 5 ani, din Capitală. Medicii spun că noua forma de hepatită ar fi provocată de un adenovirus. Cei mai predispuși sunt copiii cu un sistem imunitar slăbit. Chiar dacă sursa exactă a noului virus nu a fost încă depistată, au început să apară tot felul de teorii, inclusiv despre o posibilă legătură a virusului cu Sars-Cov-2. 
Vaccinarea anti-COVID-19
Puțin sub 7000 de persoane, vaccinate anti-Covid în ultima săptămână. Câți copii s-au imunizat împotriva Sars-CoV-2 - DOCUMENT
Puțin sub 7000 de doze de vaccin Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson au fost administrate în săptămâna 18 - 25 aprilie. Mai exact, vorbim despre un total de 6.955 de doze, dintre care 883 - prima doză, 1.825 - doza a doua, 4.247 - cea de-a treia doză, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (CNSCBT).