Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Foto/Arhivă/Profimedia
Directoarea de la Administrația Spitalelor București: „Corupţia din sistemul de sănătate este o crimă împotriva umanităţii”
Oana Gabriela Sivache a făcut, luni după-amiază, o declaraţie de presă la sediul instituţiei, după percheziţiile DNA la sediul ASSMB. Aceasta s-a referit la zicala ”a furat, dar a şi făcut”. Potrivit acesteia, în sistemul sanitar acest lcuru se traduce în lucrări efectuate superficial, risipind bani publici pe materiale de calitate îndoielnică, în echipamente medicale supraevaluate.
Alexandru Rafila, supus moțiunii. Foto/Inquam
Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii. Rafila: „Moţiunea este un rezumat al postărilor de pe Facebook ale unei persoane”
Camera Deputaţilor a dezbătut, luni, asupra moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila. Moţiunea simplă, intitulată "Ministrul Rafila - turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale", este semnată de 56 de deputaţi USR şi ai partidului Forţa Dreptei. Ministrul a declarat că moţiunea depusă la Parlament împotriva sa este rezumatul unor postări de Facebook ale unei persoane care "nu este nici medic şi nu are niciun fel de experienţă în conducerea unităţilor medicale".
Alimente afrodisiace
Topul alimentelor afrodisiace - Care sunt cele mai puternice stimulente naturale
Afrodisiacele sunt substanțe care stimulează dorința sexuală. De-a lungul istoriei, oameni din diverse culturi au căutat alimente, băuturi și plante care să le intensifice pasiunea și să le îmbunătățească performanța sexuală. În timp ce știința modernă încă cercetează eficacitatea multor afrodisiace tradiționale, există unele alimente care sunt universal recunoscute pentru proprietățile lor stimulante. Iată o listă cu unele dintre cele mai puternice afrodisiace naturale:
Proteine
Ce sunt proteinele și cum poate fi înlocuită carnea din alimentație, fără probleme pentru sănătate
Proteinele sunt esențiale pentru funcționarea corectă a organismului nostru. Ele sunt implicate în aproape fiecare proces celular și sunt vitale pentru creștere și reparație. Dar ce se întâmplă atunci când alegem să nu consumăm carne? Cum pot vegetarienii să obțină proteinele necesare? Acest articol va discuta importanța proteinelor și alternativele vegetariene la proteinele din carne.
Masline
Care sunt cele mai populare tipuri de măsline și ce efecte negative pot avea asupra sănătății
Măslinele sunt un aliment de bază în bucătăriile mediteraneene și au fost cultivate și consumate de mii de ani. Aceste fructe mici, dar puternic aromate, sunt apreciate nu numai pentru gustul lor unic, ci și pentru beneficiile lor pentru sănătate. Cu toate acestea, nu toate măslinele sunt create la fel. Să aruncăm o privire asupra celor mai populare tipuri de măsline și să descoperim care dintre ele ar putea fi mai puțin sănătoase.
Oua
Câte ouă ai voie să mănânci într-o săptămână fără să îți afecteze sănătatea - Ce spun specialiștii
Cât de multe ouă poți mânca pe săptămână fără să-ți afecteze sănătatea?Ouale sunt o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale esențiale. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, au existat numeroase dezbateri cu privire la cât de des ar trebui să consumăm ouă, datorită conținutului lor de colesterol. În acest articol, vom analiza recomandările actuale și beneficiile consumului de ouă.
Licitații cu „dedicații” la ASSMB. Foto/Arhivă
Acuzații grave la adresa Administrației Spitalelor București: „Licitează numai pentru consultanță, nu pentru investiții”
Un nou scandal are loc în sistemul sanitar din România. După acuzațiile la adresa ministrului Rafila, că a pierdut aproape 750 de milioane de euro destinate spitalelor, acum, în centru atenției a intrat Administrația Spitalelor București. Un secretar de stat acuză că ASSMB organizează licitații doar pentru servicii de consultanță, nu pentru investiții în spitale.
Mititei la gratar
Cât de des poți să mănânci mici fără să îți fie afectată sănătatea - Răspunsul specialiștilor
Micii, ca și alte alimente bogate în grăsimi și preparate la grătar, pot avea un impact asupra sănătății dacă sunt consumați în exces. Consumul frecvent de carne prăjită sau la grătar poate crește riscul de boli cardiovasculare, deoarece acestea sunt adesea bogate în grăsimi saturate și colesterol. De asemenea, procesul de gătire la grătar poate produce compuși potențial cancerigeni, cum ar fi hidrocarburile policiclice aromatice (HPA) și aminele heterociclice.
Dieta
Cea mai eficientă dietă de slăbit - Cum poți ține sub control kilogramele în plus
Într-o lume în care fiecare revistă, blog și emisiune TV pare să aibă "soluția magică" pentru pierderea în greutate, este esențial să ne apropiem de subiect cu o minte deschisă și informată. Adevărul este că nu există o singură dietă "cea mai eficientă" pentru toată lumea. Cu toate acestea, există principii fundamentale care, atunci când sunt aplicate corect, pot conduce la rezultate durabile.