Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Marian Godina/pagina oficiala de Facebook

Marian Godină, reacții adverse după vaccinare. Cu ce ser s-a imunizat polițistul

Polițistul Marian Godină s-a vaccinat anti-COVID. El a postat pe pagina sa de socializare un mesaj în care anunță că a avut reacții adverse destul de intense. Acesta a acuzat febră, dureri de cap, de mușchi și de articulații. Acum, Marian Godină susține că se simte mai bine, însă încă mai are dureri ușoare de umăr și de cap. Celebrul polițist s-a imunizat cu prima doză de vaccin AstraZeneca.

Vaccinare Romania/foto: Profi Media

Aproape 1,5 milioane de români, imunizați anti-COVID de la debutul campaniei. Peste 20.000 au fost vaccinați în ultimele 24 de ore

Comitetul Naţional pentru Vaccinarea anti-COVID (CNCAV) informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 20.258 doze de vaccin, dintre care 10.071 - Pfizer, 3 - Moderna şi 10.184 - AstraZeneca, potrivit datelor puse la dispoziţie de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor. CNCAV arată că 17.264 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar doza a II-a de ser au primit-o 2.994 de persoane.

coronavirus Foto: Pixabay.com

A TREIA DOZĂ de vaccin pentru imunitate sporită în fața noilor variante coronavirus, pregătită de Pfizer, Moderna și AstraZeneca

Vaccinarea împotriva COVID-19 este la un pas de o doză suplimentară! Pfizer, Moderna și AstraZeneca au anunțat în aceste zile că analizează posibilitatea administrării unei a treia doze de vaccin împotriva noilor variante coronavirus. Companiile vor studia cum pot oferi o protecție suplimentară la viitoarele mutații ale tulpinii SARS-CoV-2. Această a treia doză ar urma să fie inclusă în actuala schemă de vaccinare împotriva COVID-19 și astfel să fie administrată după cele două doze standard prescrise în prezent. Companiile au început în paralel cu testele clinice pentru noile mutații braziliană și sud-africană și teste clinice pentru această a treia doză de vaccin COVID-19. 

coronavirus Foto: Pixabay.com

FOCAR de amploare la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia - CÂȚI elevi sunt infectați cu noul coronavirus

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a devenit cel mai mare focar de coronavirus din județul Alba după revenirea la școală, cu prezență fizică, la 8 februarie. De la începutul semestrului al doilea, 76 dintre cei 462 de elevi s-au infectat cu SARS-CoV-2. În prezent, 71 de elevi sunt infectați. Aproape toți stau acasă, la solicitarea părinților, iar patru sunt internaţi în spital, cu forme ușoare. Pe de altă parte, 5 au trecut deja prin infecție, fiind vindecați. Focarul COVID-19 este unul de tip închis, colegiul fiind în izolare. 

Tentativă de fraudă cu vaccinuri

Alertă, țări UE au fost ținta unor escrocherii cu false vaccinuri anti-COVID

Doi oficiali europeni au semnalat faptul că escroci neprecizaţi au încercat să ofere mai multor state UE sute de milioane de doze de vaccin "fantomă" împotriva COVID-19, care valorau în jur de 3 miliarde de euro. Cei doi au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că orice disfuncționalitate în fluxul de alimentare cu vaccin poate fi speculată de organizații criminale, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

coronavirus Foto: Pixabay.com

CÂND ai imunitate la COVID-19 după vaccinarea AstraZeneca, Pfizer și Moderna - CÂTE zile aștepți până la apariția anticorpilor

Epidemiologul Emilian Popovici, vicepreşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie, a explicat ce eficiență au cele trei vaccinuri împotriva COVID-19 folosite în România: Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Medicul spune că vaccinarea împotriva COVID-19 nu înseamnă o siguranță absolută în fața bolii, și de aceea este important să se respecte regulile de protecție, „să nu lăsăm garda jos”, mai ales după administrarea primei doze din vaccinul împotriva COVID-19. 

Raed Arafat, secretar de stat MAI, șef DSU Foto: Inquam Photos/Ciprian Petcuț

Raed Arafat: Includerea focarelor în calculul ratei COVID-19, VALABILĂ de astăzi. Nu va fi mare, depinde de localitate

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a anunțat că includerea focarelor în calculul ratei de incidență coronavirus este valabilă începând de joi, astfel că raportarea de vineri va ilustra noile date. Arafat a mai declarat că noua modalitate de raportare a cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 va fi o soluţie corectă şi nu crede că aceasta va avea un impact foarte mare. 

Indicele de infectare în România

Rata de infectare în România: CÂTE județe se află în SCENARIUL ROȘU - situația la zi

Autoritățile au dat publicității, în bilanțul zilnic de la ora 13:00, graficul cu rata de infectare cumulată la 14 zile din România. În prezent, Maramureșul a revenit în scenariul roșu, cu un indice de infectare de peste 3/1000 locuitori. În același scenariu a rămas, însă, și județul Timiș, cu un indice de 4,45. Alte 9 județe, plus Capitala se află, în continuare, în scenariul galben. 

Tedros Adhanom Ghebreyesus/foto: Profi Media

Organizația Mondială a Sănătății, entuziasmată de livrarea primei tranșe de vaccinuri prin programul COVAX

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a salutat prima livrare de vaccin anti-COVID-19 sub coordonarea programului COVAX ca fiind "o zi de sărbătoare". Oficialul OMS a subliniat că transportul de 600.000 de doze de vaccin AstraZeneca, destinat vaccinării populaţiei din Ghana, este foarte important în ce priveşte distribuirea echitabilă a vaccinurilor  la nivel mondial.

Nelu Tataru/foto: INQUAM

Fostul ministru Nelu Tătaru vine cu o soluție inedită în ceea ce privește pandemia. Românii s-ar putea testa anti-COVID în farmacii

Românii s-ar putea testa anticoronavirus în farmacii, iar acestea ar putea deveni chiar centre de vaccinare. Sunt câteva dintre propunerile preşedintelui Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru, care a avut o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor Retailerilor Farmaceutici şi Producătorilor de Medicamente Generice. Fostul ministru al Sănătății a abordat și problema persoanelor bolnave cronic și a celor care nu se pot deplasa să-și procure medicamentele.

Sorin Cimpeanu/cont oficial Facebook

Sorin Cîmpeanu: „Prudența este absolut necesară, pentru că nu mai putem exclude școala ca factor de transmitere a COVID-19”

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a îndemnat, din nou, la prudență și la respectarea normelor sanitare în toate unitățile de învățământ. Acesta și-a asumat faptul că școala este acum printre factorii de infectare cu noul coronavirus. Cîmpeanu a mai spus, la un post de televiziune, că regulile anti-COVID se respectă în toate școlile, însă lucrurile pot fi înbunătățite.

Vaccinare Romania/sursa foto: Profi Media

Peste 28.000 de români s-a vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore! Câte reacții adverse au fost consemnate

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID (CNCAV) informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 28.217 doze de vaccin, dintre care 18.480 - Pfizer, 7 - Moderna şi 9.730 - AstraZeneca, potrivit datelor puse la dispoziţie de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor. În plus, au fost înregistrate și 193 de reacţii adverse, dintre care 6 de tip local şi 187 de tip general.

coronavirus Foto: Pixabay.com

CARE sunt cele 14 categorii de persoane care trebuie TESTATE cu prioritate pentru infecția cu noul CORONAVIRUS

Care sunt persoanele care trebuie testate în primul rând pentru coronavirus? Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat că sunt 14 categorii de persoane care ar trebui testate cu prioritate pentru infecția cu noul coronavirus. Potrivit definiție de caz actualizate, s-a stabilit și cine este exceptat de la testarea COVID-19 și care sunt persoanele susceptibile de infecție cu noul coronavirus. De asemenea, au fost definite și cazurile în care o persoană poate fi sau NU considerată drept contact direct al unui bolnav de COVID-19. 

coronavirus Foto: Pixabay.com

Noi focare de coronavirus în Timiș, singurul județ roșu din țară - printre ele, o creșă, grădiniță, Primăria Timișoara

Noi focare de coronavirus în singurul județ roșu din țară! Trei noi focare COVID-19 au fost anunţate, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş. Județul este în continuare în scenariul roșu și miercuri, cu o rată de incidentă coronavirus de 4,18, și cu cel mai mare număr de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore - 318, potrivit bilanțului oficial.