Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alegeri parlamentare 2020 - Principalele declarații ale politicienilor după ieșirea de la urne

Sunday, 06 December 2020, 05:56 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

UPDATE ora 12:33 - Violeta Alexandru a făcut declarații după ce a ieșit de la votare:

”Am votat cu convingerea că există, în români, un potenţial enorm care trebuie scos în evidenţă şi pe baza muncii lor şi a seriozităţii lor şi a dedicaţiei pentru a face bine. Într-adevăr, ţara se poate dezvolta şi schimba în direcţia pe care ne-o dorim cu toţii, pentru viaţa fiecăruia dintre noi, pentru viaţa comunităţii noastre.

UPDATE ora 12:07 - Emil Boc a votat. Iată ce declarații a făcut după ieșirea de la vot:

"Am votat, totul merge bine, repede, în siguranţă, nu este risc de contaminare şi, în consecinţă, îi invit pe clujeni să vină la vot, pentru că în primul rând e o datorie civică, în al doilea rând, democraţia are nevoie de fiecare dintre noi", a spus Emil Boc. Declarațiile complete le găsiți AICI.

UPDATE ora 11:45 - Nicușor Dan, principalele declarații după ce a votat:

"Urez la multi ani romanilor cu ocazia zilei onomastice. Am votat pentru dezvoltarea Romaniei și a Bucurestiului. Romania si Bucurestiul au o oportunitate extraordinara prin acesti 83 de milioane de euro bani europeni. Am votat pentru colaborare si pragamatism. Am votat pentru justitie si pentru parcursul european al Romaniei si implicit impotriva celor care au perciciltat aceasta directie. Ii invit pe romani sa vina la vot si sa voteze cu capul, sa se gandeasca care este cea mai buna rezentare a Romaniei in urmatorii 4 ani", a afirmat Nicusor Dan. Declarația completă a lui Nicușor Dan o puteți accesa AICI.

UPDATE ora 11:09 - Traian Băsescu, declarații după ce a ieșit de la vot:

”Am dat un vot pentru dreapta (...). Sunt, probabil, alegerile în care opțiunile sunt cel mai clar definite. Stânga vrea să ducă banii în consum, dreapta - în dezvoltare. Opțiunea mea este pentru dezvoltarea țării, nu pentru consum. Din acest motiv am votat pentru dreapta”, a spus fostul președinte al țării. Declarația completă o găsiți AICI.

UPDATE ora 10:56 - Rareș Bogdan a făcut declarații după ce a ieșit de la vot:

”Am votat cu gândul la o Românie care se reconstruiește, care să fie puternică, respectată, apreciată într-o Europă care își primește toți cetățenii. Am votat pentru un parteneriat asumat cu Președintele Klaus Iohannis. Am votat pentru modernizarea și dezvoltarea României. Am votat cu gândul la zilele și nopțile în stradă în ianuarie 2017 și la gazul primit în nas și în ochi pe 10 august 2018, pentru ca niciodată să nu se mai întâmple așa ceva", a declarat Rareș Bogdan. Declarația sa completă o găsiți AICI.

UPDATE ora 10:54 - Nicolae Ciucă a votat:

"Am votat pentru un sistem de educaţie modern, pentru un sistem de sănătate publică care să răspundă nevoilor oamenilor. Am votat pentru infrastructură, pentru că trebuie să legăm Doljul de ţară şi de Europa. Am votat ca tot ceea ce înseamnă responsabilitatea angajamentului într-un astfel de proiect să se întâmple", a declarat Ciucă, citat de Agerpres. Toată declarația o găsiți AICI.

UPDATE ora 10:53 - Nelu Tătaru a făcut declarații după ieșirea de la urne:

"Am votat pentru o Românie normală, pentru cei care pot face o Românie normală şi am votat pentru un viitor al copiilor noştri. Astăzi este o zi deosebită şi sper că la 30 de ani (de la Revoluţie - n.r.) toţi am înţeles că trebuie altceva. 30 de ani înseamnă o generaţie. Cred că trebuie să pregătim viitorul generaţiei copiilor noştri. (...) Am votat pentru o Românie normală", a afirmat Nelu Tătaru, citat de Agerpres. Mai multe declarații ale sale găsești AICI.

UPDATE ora 10:25 - Lucian Bode a votat:

“Votul meu de astăzi, votul românilor de astăzi închide o etapă şi deschide o nouă perspectivă pentru Sălaj şi pentru România. Închide etapa celor patru scrutine, alegeri europarlamentare, prezidenţiale, locale şi iată, alegerile generale. Urmează patru ani de construcţie pentru România şi pentru Sălaj”, a declarat Lucian Bode. Declarația completă o găsiți AICI.

UPDATE ora 10:24 - Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a votat:

"Aşteptările mele sunt mari, pentru că astăzi este o zi extrem de importantă pentru întreaga Românie. Este o zi în care avem şansa să continuăm lucrurile bune începute. (...) Este o zi în care putem spune că restartăm România, pentru că ne aşteaptă patru ani extrem de importanţi din foarte multe puncte de vedere", a spus ministrul Culturii. Mai multe declarații ale sale găsiți AICI.

UPDATE ora10:23 - Ionel Dancă a votat:

”Am votat astăzi pentru ca nicio regiune și niciun județ să nu mai rămână în urmă din punct de vedere al dezvoltării. Am votat pentru Vrancea, Moldova și România. Am votat pentru autostrada care leagă Moldova de celelalte regiuni istorice ale țării și de Europa. Am votat pentru ca tinerii și românii să nu mai fie nevoiți să plece din țară. Am votat pentru dezvoltarea României și îi invităm pe toți românii să participe la aceste alegeri pentru că se decide viitorul copiilor noștri. Alegerile nu sunt câștigate fără participarea noastră la vot", a declarat Dancă. Declarația sa completă o găsiți AICI.

UPDATE ora 9:40 - Alexandru Rafila a votat:

"Am venit cu gandul ca trebuie sa participam la vot. Procedura este sigura. (...) Asta este cel mai important in acest moment. Sa scoatem tara din criza economica", a afirmat Rafila. Mai multe declarații făcute de Alexandru Rafila la ieșirea de la vot puteți vedea AICI.

UPDATE ora 9:30 - Raluca Turcan a votat: 

"Votul de astăzi este esențial pentru viitorul României. Decizia noastră de acum va spune întregii Europe în ce și în cine credem și ce fel de țară vrem. Eu am votat pentru o Românie europeană: cu responsabilitate în funcția publică, bazată pe lege și instituții puternice. Am votat ca în viitorii 4 ani să putem avea o guvernare stabilă în România. Mesajul meu pentru toți românii de bună credința este de a participa la votul de astăzi ca la un moment istoric de care nu doar că ne vom aminti peste ani, ci și ale cărui efecte le vom simți de mâine în viața de zi cu zi", a declarat Raluca Turcan. Mai multe declarații făcute de Raluca Turcan găsiți AICI.

UPDATE Klaus Iohannis a votat. Iată declarațiile făcute de șeful statului la ieșirea de la urne: "Avem șansa istorică de a alege un Parlament mai bun, care realmente se ocupă de problemele românilor și care face legi bune pentru România. Este extrem de important să mergem la vot, alegerile nu se câștigă în sondaje, se câștigă la urne. Este foarte clar, fiecare vot contează, așadar, dragi români, este foarte important, vă rog, mergeți la vot.," a afirmat Klaus Iohannnis. Mai multe declarații făcute de Klaus Iohannis puteți vedea AICI.

UPDATE ora 8:37 - Gabriel Oprea a votat. Iată principalele declarații făcute la ieșirea de la urne: "Am votat pentru o Romanie cu o justitie dreapta, pentru un stat care isi respecta si isi apara cetatenii". Mai multe declarații făcute de Gabriel Oprea găsiți AICI.

UPDATE ora 8:36 - Marcel Vela a votat. Iată declarațiile făcute la ieșirea de la urne: "Am votat pentru o lume mai bună", a afirmat Vela, care a votat la o secţie din Caransebeş. Mai multe declarații ale lui Marcel Vela găsiți AICI.

UPDATE ORA 8:26 - Marcel Ciolacu a votat la un liceu din Buzău: "Am votat astazi pentru ca romanii sa-si ia viata inapoi. Am votat pentru cei care au nevoie de pensii, de alocatii, de scoli deschise. Indem pe toti romanii sa vina astazi la vot, e un vot crucial, sa voteze in spiritul Sfantului Nicolae care pentru cei care au fost cuminti sa le aduca daruri, pentru cei care au fost obraznici sa aduca nuiaua", a spus Ciolacu. Mai multe declarații ale lui Marcel Ciolacu găsiți AICI.

UPDATE - ORA 8.20 Dacian Cioloș a votat. Iată ce a declarat la ieșirea de la urne: „Am votat pentru oameni noi în politică, care nu își doresc hoția sub nicio formă, oameni care merg în Parlament ca să construiască și nu pentru privilegii, care trebuie date deoparte. E momentul să apropiem Parlamentul de societate și să facem schimbările pe care le dorim. Pentru astfel de oameni și viziuni am votat, pentru oameni care au deja un rost în viață, și-au lăsat joburile și merg în Parlament să reconstruiască. Cu siguranță, după această pandemie, va trebui să reconstruim și e important să reconstruim pe baze sănătoase, cu oameni competenți. Ați văzut că se votează în condiții de siguranță, durează maximum 5 minute să votezi și cred că merită să dăm o oră din viața noastră, cu tot cu drum, ca să ne aducem contribuția la ce se întâmplă”, a declarat Cioloș. Mai multe amanunte despre declaratia lui Dacian Cioloș găsiți AICI.

UPDATE - ORA 8:10 - Ludovic Orban a votat la o secție din Dobroești: "Este o zi decisiva. Astazi, romanii o au puterea sa decida in ce directie se va indrepta Romania. In ceea ce ma priveste, mi-am exercitat dreptul de vot si am vot pentru dezvoltarea Romaniei, o Romanie dinamica, moderna, increzatoare in fortele sale, una care sa fie respectata la nivel international, am votat pentru reforme substantiale, o orientare euroatlantica clara, pentru un plan de dezvoltare care sa permita saltul pe care Romania il merita", a spus Orban, dupa ce a votat. Mai multe amănunte găsiți AICI.

UPDATE - ORA 8:10 - Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat că a votat duminică pentru o Românie modernă şi a îndemnat alegătorii să se prezinte la urne.

"Am venit dis-de-dimineaţă la vot pentru a vota pentru o Românie modernă, o Românie educată şi invit pe toţi cetăţenii României să îşi exercite dreptul fundamental şi anume dreptul de a vota. Să vină la vot şi să voteze pentru copiii României. Este un vot organizat foarte bine de către autorităţi, există în fiecare secţie de votare măsuri luate pentru a preveni îmbolnăvirile cu SARS-CoV-2. Sper ca astăzi toţi cetăţenii să vină la vot", a afirmat ministrul.

Monica Anisie a votat la o secţie organizată Şcoala nr. 46 din Sectorul 2. Mai multe declarații făcute de Monica Anisie găsiți AICI.

UPDATE - ORA 7:05 - Gabriela Firea a votat la prima ora: "Este o zi de mare sărbătoare și vreau să transmit la mulți ani tuturor sărbătoriților. Am votat cu gândul la o majoritate parlamentară care să poată aduce o formulă guvernamentală cu oameni care să gestioneze mult mai bine criza sanitară, să testeze extins populația. Am votat pentru majoritatea care să pună bazele unei formule guvernamentale care să nu mai arunce povara pandemiei pe cetățeni, să nu mai închidă piețele", a declarat Gabriela Firea.

Puteți vedea VIDEO și declarațiile complete făcute de Gabriela Firea la secția de votare accesând URMĂTORUL LINK.

Firea a transmis și pe Facebook un mesaj: "Votez mereu cu gândul la oameni. Politicienii au această datorie. Eu nu o simt doar ca pe o datorie, este chiar motivul pentru care am intrat în politică. Ce se întâmplă acum în țară, cu un guvern liberal și un președinte partizan, implicat brutal în campania electorală, nu poate fi tolerat. 

Au mințit. Au înșelat încrederea oamenilor. I-au sărăcit. I-au umilit. Au dat vină pe bolnavi. Au gestionat dezastruos criză Covid refuzând cea mai eficientă soluție: testarea. Au închis școli, biserici, teatre, piețe, industria Horeca. Au vrut alegeri în plină criză sanitară. Să votăm, așadar pentru un guvern competent și cu grijă față de fiecare român."

UPDATE ORA 7 - Au fost deschise toate secțiile de votare din țară. În scurt timp va vota și premierul Ludovic Orban dar și președintele Klaus Iohannis. Toate declarațiile lor le puteți vedea pe Realitatea PLUS și le găsiți și pe realitatea.net.

Alegeri parlamentare 2020 - Realiatatea.net vă ține la curent cu toate informațiile despre aceste alegeri, pe parcursul zilei. Urmărim împreună declarațiile principalilor candidați pentru un loc de parlamentar.

La ora 7 urmează să fie deschise cabinele de vot și primii români vor vota. La prima oră votează în general și cei mai mulți politicieni. Vă ținem la curent cu declarațiile lor.

Alegătorii care se prezintă duminică la urne pentru a-şi alege reprezentanţii în noul Legislativ sunt obligaţi să respecte măsurile speciale de protecţie stabilite de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus.

Autorităţile au stabilit mai multe măsuri care privesc atât cetăţenii care vin la urne, cât şi membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare.

Măsurile se aplică şi pe durata numărării voturilor, la închiderea urnelor.

Aceste măsuri vizează atât purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor şi a obiectelor, cât şi distanţarea:

* purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către participanţii la procesul electoral (alegători, membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, operatorii de calculator, persoanele acreditate, candidaţii, delegaţii acreditaţi, personalul de pază, personalul tehnic al birourilor electorale ale secţiilor de votare, informaticieni, personalul centrelor operative de intervenţie pentru remedierea disfuncţionalităţilor Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal - SIMPV, membrii biroului electoral de circumscripţie ierarhic superior) pe toată perioada în care se află în sediul secţiei de votare şi în localul de vot;

* asigurarea distanţării fizice de minimum un metru între participanţii la procesul electoral;

* dezinfecţia periodică şi după fiecare contact direct cu alte persoane a mâinilor participanţilor la procesul electoral;

* dezinfecţia sediilor secţiilor de votare;

* stabilirea, pe cât posibil, prin grija primarilor, a unor circuite separate de intrare şi de ieşire în sediul secţiei de votare şi în localul de vot, precum şi marcarea corespunzătoare a acestora cu indicatoare;

* marcarea, prin grija primarilor, a locurilor de staţionare în sediul secţiei de votare şi în afara acestuia, astfel încât să se asigure menţinerea distanţei fizice de minimum un metru între participanţii la procesul electoral;

* amplasarea, în sediul secţiei de votare şi în localul de vot, a flacoanelor cu soluţie dezinfectantă, pe bază de alcool, pentru mâini, marcate corespunzător, precum şi a recipientelor unde se vor arunca măştile şi mănuşile folosite;

* asigurarea personalului tehnic care va măsura temperatura participanţilor la procesul electoral, la intrarea în sediul secţiei de votare şi care va îndruma alegătorii către localul de vot, respectiv către ieşirea din sediul secţiei de votare, astfel încât aceştia să petreacă un timp cât mai scurt în interiorul acestuia;

* asigurarea, prin grija primarilor, a termometrelor noncontact şi de către Ministerul Afacerilor Interne a materialelor de protecţie sanitară, precum şi a materialelor dezinfectante pentru secţiile de votare;

* preşedintele biroului electoral al secţiei de votare sau locţiitorul acestuia, după caz, se va asigura că numărul total al persoanelor care sunt prezente în acelaşi timp în localul de vot, exceptând alegătorii, nu va fi mai mare de 15;

* accesul în localul de vot se va face eşalonat, astfel încât în sala unde se votează să nu fie prezenţi, în acelaşi timp, mai mult de 5 alegători şi să se respecte distanţarea de minimum un metru între persoane; alegătorii sunt obligaţi să îşi dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secţiei de votare şi localul de vot şi la ieşirea din acestea;

* alegătorul va fi instruit să poziţioneze actul de identitate sau documentul de identitate în suportul terminalului informatic astfel încât datele sale de identificare să poată fi preluate în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal - SIMPV; dacă acest lucru nu este posibil, operatorul de calculator va realiza această procedură după care îşi va dezinfecta mâinile prin aplicarea unei soluţii dezinfectante pe bază de alcool sau va schimba mănuşile;

* în vederea identificării de către operatorul de calculator şi de către membrii biroului electoral al secţiei de votare, alegătorul va fi instruit să îşi îndepărteze pentru scurt timp masca spre a fi identificat, la o distanţă de minimum 1,5 m faţă de operatorul de calculator şi membrii biroului electoral al secţiei de votare, iar după identificare alegătorul îşi va repoziţiona masca acoperind nasul şi gura;

* alegătorul se va îndrepta către biroul sau banca la care se află membrul biroului electoral al secţiei de votare care îi va prelua semnătura în lista electorală şi va poziţiona actul de identitate sau documentul de identitate, după caz, pe biroul sau banca respectivă astfel încât atingerea acestuia de către membrii biroului electoral al secţiei de votare să nu fie necesară;

* se va evita contactul fizic cu membrii biroului electoral al secţiei de votare în timp ce alegătorul semnează în lista electorală, la preluarea buletinelor de vot şi a ştampilei cu menţiunea "VOTAT". Pe cât posibil, buletinele de vot, ştampila cu menţiunea "VOTAT" şi pixurile ce vor fi utilizate de către alegători pentru semnare vor fi dispuse astfel încât alegătorul să le poată prelua singur, fără a avea contact direct cu membrii biroului electoral al secţiei de votare, sub supravegherea şi la indicaţia acestora;

* după exercitarea dreptului de vot, alegătorul îşi va aplica singur, la indicaţia şi sub supravegherea membrilor biroului electoral al secţiei de votare, timbrul autocolant ori ştampila cu menţiunea "VOTAT", după caz, pe actul de identitate sau documentul de identitate;

* numărul total al persoanelor care sunt prezente în acelaşi timp în localul de vot, pe durata numărării voturilor, nu poate fi mai mare de 20.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL