Dan Istratie, jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presa online, dar și social media. A lucrat la publicații de top din presa românească și a debutat în print imediat după terminarea facultății. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, secția de Jurnalism, și a urmat cursurile unui masterat în Managementul Instituțiilor Media. Actualmente, este atât redactor, cât și administratorul conturilor social media Realitatea PLUS.

Articolele autorului Dan Istratie:

Nicolae Ciuca
Premierul Ciucă anunță preț plafonat la motorină pentru o anumită categorie de români
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern, că în ceea ce priveşte continuarea programului de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina folosită de către fermieri, la nivelul Guvernului au luat decizia să pună la dispoziţie 500 de milioane de lei pentru derularea schemei de ajutor de stat, astfel încât fermierii să poată să achiziţioneze motorina la preţuri mai mici şi să poată, de asemenea, să efectueze lucrările necesare.
Plaja din Mamaia
Plaja din Mamaia va suferi din nou lucrări - Operațiunile se vor desfășura la debutul sezonului estival
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a venit cu explicaţii după ce marea, în urma furtunilor din ultimele zile, a afectat o parte din plaja din Mamaia, afirmând că “iarna se estimează preluarea nisipului din plaja uscată şi antrenarea acestuia în zona submersă” ceea ce va face ca fundul apei să se aplatizeze, menţionând că situaţia plajei va fi corectată după sezonul de iarnă, până la debutul sezonului estival.
Ministerul Afacerilor Externe
MAE, atenționare de călătorie în Bulgaria - Cetățenii români care tranzitează țara ar putea avea de suferit
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul local de meteorologie şi hidrologie, joi şi vineri, o parte însemnată a teritoriului va fi afectată de căderi abundente de precipitaţii sub formă de ninsoare, fiind emis un cod portocaliu pentru regiunile Smolian, Pazardjik, Plovdiv şi Blagoevgrad.
Tancuri
Război în Ucraina - Ziua 337: Atac masiv rusesc cu rachete, după ce Occidentul a anunțat că trimită tancuri de luptă în Ucraina: cel puțin 11 morți și 11 răniți - LIVE TEXT
Noi alerte de atacuri aeriane au fost emise joi dimineață în cea mai mare parte a Ucrainei. Autoritățile regionale au fost avertizate de un posibil atac cu rachete, iar civilii au fost îndemnați să se îndrepte către adăposturi. Potrivit unor informații relatate de mai multe media internaționale, președintele SUA va veni din nou în Europa. Joe Biden e așteptat luna viitoare, când se împlinește un an de la izbucnirea războiului din Ucraina. Vestea bună este că tancurile Leopard 2, din Europa, dar și cele Abrams trimise de SUA ar fi ajuns deja în Ucraina mai devreme decât se estimase.
Consiliul JAI
Zi crucială în scandalul Schengen - Primul consiliu JAI după eșecul României
Zi crucială, astăzi, la Stockholm, capitala Suediei - țară care deține președinția rotativă a Consiliului UE. Miniștrii de resort din Uniune se întâlnesc în prima ședință a Consiliului JAI, după eșecul aderării României la Schengen. Însă, pe ordinea de zi nu apare acest subiect, dar a fost inclusă situația migratiei. Exact problema pe care o invocă Austria cand se opune intrării României în spațiul de liberă circulație. 
Zelenski
Volodimir Zelenski nu se mulțumește doar cu tancurile primite. Ce le cere liderilor din Occident în continuare
Preşedintele Volodimir Zelenski, care miercuri a împlinit 45 de ani, a mulţumit în mesajul său zilnic pentru tancurile Leopard 2 şi Abrams pe care chiar în această zi a aflat că le va primi ţara sa, dar a subliniat că „viteza şi volumul” acestui ajutor sunt elementele-cheie în continuare, în timp ce următoarea etapă a sprijinului militar occidental ar trebui să fie rachetele cu rază lungă de acţiune şi avioanele performante.