Dan Istratie, jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presa online, dar și social media. A lucrat la publicații de top din presa românească și a debutat în print imediat după terminarea facultății. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, secția de Jurnalism, și a urmat cursurile unui masterat în Managementul Instituțiilor Media. Actualmente, este atât redactor, cât și administratorul conturilor social media Realitatea PLUS.

Articolele autorului Dan Istratie:

Elevi in scoala
Hotărârea privind închiderea școlilor a fost publicată în Monitorul Oficial la peste 9 ore de la adoptare - Ce haos a produs întârzierea în sistemul de învățământ
Hotărârea prin care se anunță suspendarea cursurilor în școli a fost publicată în Monitorul Oficial abia peste 9 ore de la adoptare. Această întârziere a făcut ca mai multe școli și grădinițe private să își anunțe elevii că orele se vor desfășura cu prezență fizică, marți, 26 octombrie, dar și CMBSU a emis un comunicat prin care a dispus reluarea activității cu prezență fizică în 17 școli și grădinițe din Capitală.
Scoli redeschise
Se redeschid școlile, în București - Anunțul Prefecturii Capitalei - Motivul halucinant pentru care 17 școli și grădinițe ar trebui să-și reia cursurile
Situație halucinantă pentru autoritățile din țara noastră. CMBSU a fost nevoită să dispună reluarea activității cu prezență fizică în 17 școli din București. Motivul este unul halucinant - noua Hotărâre de Guvern prin care toate unitățile de învățământ sunt închise fizic nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial și CMBSU a trebuit să respecte normele aflate în vigoare.
Restrictii
PSD critică restricțiile anunțate de autorități: "Închizi școlile, dar lași păcănelele deschise..."
PSD condamnă "modul arbitrar şi contradictoriu" în care au fost decise restricţiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă şi consideră că Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că şcolile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar, în acelaşi timp, lasă deschise sălile de jocuri de noroc, sugerând că situaţia nu ar fi chiar atât de gravă.