Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alexandru Rafila: "Trebuie să ne întoarcem la profesioniști. Nu este timp de demagogie și festivism"

Sunday, 06 December 2020, 09:38 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

"Am venit cu gandul ca trebuie sa participam la vot. Procedura este sigura. (...) Asta este cel mai important in acest moment. Sa scoatem tara din criza economica", a afirmat Rafila.

Reprezentantul Romaniei la OMS a precizat ca a fost o campanie neobisnuita ca urmare a pandemiei de coronavirus. "Nu am experienta unei campanii. Interactiunea cu alegatorii a lipsit. Ea trebuie sa stea la baza deciziilor atunci cand le luam. Acest lucru, din pacate, nu s-a putut intampla. Votul a fost exact la fel chiar daca acum am votat din postura de candidat. Optiunea de stanga e clara".

In ceea ce priveste evolutia pandemiei de coronavirus, Alexandru Rafila a afirmat: "Trebuie sa ne asteptam la o evolutie a pandemiei asa cum a fost ea pregatita, gestionata pana in acest moment. Daca a fost gestionata bine, Sarbatorile vor decurge bine... (...) Vom vedea. Nu vreau sa faca comentarii care sa fie interpretate int-un fel sau altul. Avem foarte multe cazuri zilnice, sectiile aglomerate la Ati, aproximativ 200 de decese pe zi...". 

Intrebat de juranlisti daca exista premisele unui nou lockdown in preajma Sarbatorilor de iarna, Rafila a spus: "Lockdown sau alte masuri mai dure vor fi conditionate de modul in care a fost gestionata din punct de vedre medical si nemedical aceasta urgenta majora de sanatate publica. (...) Sper sa ne intoarcem la o testare reala si sa avem masuri care sa reduca transmiterea".

Cat priveste campania de vaccinare antiCovid, candidatul PSD a precizat ca aceasta este o masura pe care ne norim sa o implementam cat mai repede si mai bine, insa ea nu inlocuieste masurile de sanatate publica.

"Vaccinarea nu trebuie asumata politic in niciun fel. Trebuie sa ne pregatim asa cum trebuie, astfel incat sa nu ajungem in situatia sa avem vaccin si sa nu avem posibilitatea sa il administram", a atras atentia Rafila. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL