Articolele din categoria EDITORIALE:

Legile Puterii: Români, nu vă lăsați cuprinși de rău! Căutați binele!
Legile Puterii: Români, nu vă lăsați cuprinși de rău! Căutați binele!
Prea mult rău este în jurul nostru, prea multe vești proaste, prea multă tristețe. Nu pot să nu mă întreb cum am ajuns aici. De ce atâta ură și încordare? Când și unde ne-am pierdut busola? Pe cea personală, dar și pe cea colectivă. Am uitat de valorile pe care s-a construit, cu trudă, acest neam, acest popor. Am uitat de sacrificiile făcute de înaintașii care ne-au asigurat pacea fragilă, pentru ca noi să avem parte de stabilitate și prosperitate. De ce repetăm greșelile istoriei și o facem, de fiecare dată, la un nivel mult mai grav? Am uitat de credință, de cea în Dumnezeu, dar și de cea dintre noi. 
Alexandra Păcuraru
Legile Puterii, o emisiune despre oameni și fapte
Mă bucur să văd că dezvăluirile făcute în ultima emisiune au stârnit un val uriaș de reacții, însă mă întristează numărul mare de cazuri pe care le-am primit pe adresa de email, dar și pe pagina de facebook Legile Puterii. Noi suntem cei care încearcă să caute dreptatea pentru dumneavoastră, dar valul de povești ne copleșește. Tocmai de aceea, o fundație care se ocupă cu astfel de spețe s-a oferit să preia fiecare caz în parte și va acorda consiliere juridică celor care sunt în litigii cu băncile din această țară. 
Alexandra Pacuraru, realizator Legile Puterii Video
Legile Puterii: România baronilor locali e în ruine, iar negustorii morții sunt numiți să aibă grijă de noi!
O nouă provocare de a căuta răspuns la întrebarea simplă pe care ne-o adresăm cu toții: de ce nu se poate să schimbăm ceva în această țară? De ce este mai ușor să rămâi complice la neputință? De ce ne complăcem cu ușurință, atunci când ne lovim de incompetenta? De prostie? De rău-voitori? De ce nu ne revoltăm și nu tragem de mână vinovații, pentru ca lucrurile să revină pe făgașul normal în această țară?
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile Puterii: Lumea stă pe un butoi de pulbere, într-un vârtej de neajunsuri, griji și frici
Starea socială este din ce in ce mai rea, e teribil să cauți vesti bune într-un vârtej de neajunsuri, de griji și de frici. Chiar dacă trăim cu toții pe același pământ și sub același cer, avem gusturi diferite, păreri diferite, orizonturi diferite și alegeri diferite! Suntem suma alegerilor noastre sau nu?! Ne putem victimiza când am fost indiferenți și am lăsat totul în voia sorții, că merge și așa? Contează cât muncești, cum trăiești, ce construiești, ce lași in urma ta; cât compromis, câtă toleranță.
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii "Legile Puterii"
Cât ne va costa un plin de mâine. Calcul exclusiv – Legile Puterii
Campania demarată în acest platou începe să prindă contur. Sunt recunoscătoare celor care au redactat proiectul de lege privind salvarea bisericilor de la demolare și le mulțumesc tuturor parlamentarilor care o susține. Mă aștept ca toți guvernanții să semneze această lege. dacă nu se poate Ordonanță de Urgență, măcar să fie adoptată în Parlament. Să fie prima promisiune urmată și de fapte, domnilor! Toate acestea ne motivează și vom lupta neîncetat pentru apărarea tradițiilor și valorilor noastre naționale.
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile Puterii: Cerem de urgență o lege care să interzică demolarea sfintelor biserici și a lăcașelor de cult!
Am fost sâmbătă noapte la Sfânta Liturghie de la Catedrala Arhiepiscopală Constanța, oraș în care ÎPS Teodosie este pe lista neagră a celor ce vor orașe fără sfinte biserici! Mi-am făcut o promisiune mie, dar și în fața Domnului: că nu voi obosi sa lupt pentru Sfânta Biserica și că nu voi uita ceea ce înaintașii noștri ne-au lăsat moștenire! Credința tare și închinarea în fața Sfintei Cruci! În calitatea mea de fiică a Bisericii Ortodoxe Române vă cer oficial, stimați aleși ai neamului, să faceți o lege care să interzică demolarea sfintelor biserici și a lăcașelor de cult! Sfântul altar nu se demolează! Este un păcat de care nu ne va spăla toată apa Mării Negre! Nu putem permite așa ceva și nici să fim ignoranți când vedem că ni se poate dărâma cu buldozerul stâlpul societății românești. 
LEGILE PUTERII. Duhul Sfânt nu este dăruit numai Bisericii în ansamblu, ci și fiecărui creștin în parte, cu darurile sale
Rusaliile sunt și o sărbătoare de mulțumire pentru harul Mirului. Dar unde mai e iubirea, când ura, invidia, desfrânarea, minciuna și egoismul ne întunecă gândurile? Când vedem că sunt unii care se bucură când văd că o biserică urmează să fie dărâmată... când vedem că semnul crucii este folosit pe post de sperietoare pe litoral, iar podurile plătite cu bani grei din fondurile comunității se surpă sub noi... 
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile Puterii: Facem un apel de suflet pentru a opri demolarea bisericuței din Constanța, de a o translata în alt loc
Mottoul cu care ne-au obișnuit aleșii patriei din ultimii 30 de ani este "Las' că merge și așa". Urăsc cumplit această expresie care denotă o lipsă totală de seriozitate. Mai tot ce s-a făcut pe aceste meleaguri, de la Revoluție și până acum, a fost de mântuială. Dar pe comisioane grase. Indolența și hoția costă vieți și vedem acest lucru în toate domeniile. Spitalele ard iar românii mor cu zile, trenurile rămân blocate în câmp la orice ninsoare iar șoselele patriei sunt veritabile capcane ale morții. Infrastructura noastră este la pământ, la propriu. Astăzi, un pod abia reparat s-a prăbușit în județul Neamț, aflat sub păstorirea celebrului Ionel Arsene. 
Alexandra Păcuraru
Legile Puterii: Noi taxe pentru românii îngenuncheați de scumpiri. Scenariile pentru creșterea pensiilor
Duduie economia, după cum aflăm din ultimele date oficiale. A crescut în primele trei luni din 2022, ca un Făt Frumos, cât alții în 10 ani. Adică la puțin peste 5,2%. Dar nivelul de trai decent este un basm pentru milioane de români. Să nu ne lăsăm păcăliți de aceste date, pentru ca ele reflecta doar situația de dinaintea invaziei din Ucraina. A crescut și PIB-ul, dar a făcut-o pe spinarea noastră. Sau, mai exact, din buzunarele noastre tot mai goale. Sume uriașe au intrat în vistieria statului din cauza facturilor nesimțite la energie și a creșterilor de prețuri la produse și servicii. Modul în care politicienii se umflă în pene ar fi de ras, dacă mulți dintre noi nu am plânge de grijile tot mai multe și de neajunsurile tot mai mari. Economia noastră este, din păcate, una de consum. Și cum toate ajung să devină un lux, chiar și mâncarea, mi-e teamă să mă gândesc la cifrele pe care le vor prezenta aleșii pe trimestrul doi.
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile puterii: Klaus Iohannis a decis să ia taurul de coarne. Pensiile vor fi majorate din nou în 2022
După o lungă perioadă în care am așteptat de la Palatul Cotroceni acțiuni ferme, iată că președintele Klaus Iohannis a decis să ia taurul de coarne. Șeful statului a avut astăzi cel mai bun discurs al mandatului și a transmis politicienilor că trebuie să mai și guverneze. În interesul poporului sărăcit pe zi ce trece și împovărat cu mai multe griji ca niciodată. Comandantul suprem a trasat liniile clare în care trebuie să se încadreze cabinetul Ciucă, în perioada următoare. Cu o criză ce se transformă în uragan de categoria 5, misiunea generalului de armată care conduce acum țara nu pare a fi una ușoară. 
Alexandra Păcuraru
Legile Puterii | Peste 31.000 de soldați ruși, pe conștiința lui Putin. Foamea, arma Moscovei
În aceste vremuri grele pentru noi toți ar trebui sa ne apreciem, sa petrecem mai mult timp de calitate cu persoane dragi sufletului nostru, sa investim în amintirile noastre și plăcerile simple. Avem nevoie să ne deconectăm de la supărări, vești triste, știri alarmiste, prognoze pesimiste. Să călătorim cât avem ocazia, să vizităm locuri noi, să gustăm o mâncare bună, să bem un vin de calitate, să râdem, să ne bucurăm, să trăim!
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile Puterii: Nu avem nevoie de un nou Holocaust și de alți Himmleri care să pună în aplicare ordine criminale!
Astăzi celebrăm una dintre cele mai mari sărbători din tradiția creștină. Așa cum Mântuitorul s-a ridicat la ceruri, așa și noi să ne înălțăm sufletele și inimile către bunul Dumnezeu și să cerem sănătate, pace și stabilitate pentru noi, dar și pentru toți cei ce trec acum prin clipe greu de imaginat. Războiul nu se oprește și se apropie de a o suta zi în care curmă vieți nevinovate, totul pentru că oamenii bătrâni și în costume se urăsc și îi trimit pe tineri să lupte. Oricât de sfânt ar fi scopul pentru care popoarele pornesc la luptă, războiul înseamnă crimă, oroare și destine sfâșiate pentru totdeauna. Oamenii se luptă încă de la începutul existenței lor, pentru pământ, hrană, resurse naturale sau pur și simplu din orgoliu nemăsurat și ură.
 Alexandra Păcuraru, realizatoare emisiunea Legile Puterii
Legile Puterii: În România, 150 de MII de copii adorm flămânzi. Dacă statul nu intervine ferm, sărăcia va fi lăsată moștenire
La mulți ani de ziua copiilor! La mulți ani copilului din noi! Astăzi este o zi foarte importantă pentru mine, în calitatea mea de fiică și apoi de mamă; așa cum sunt convinsă că este o zi importantă pentru fiecare dintre dumneavoastră. Vârsta este doar o cifră, iar copilul rămâne copil chiar dacă trupul îmbracă haina neputinței si pantofii bătrâneților grele. Am văzut o poză a unui senior în baston ce își privea propria umbră, în care se ascundea copilul din el! Sa trimitem recunoștință celor ce ne iubesc, celor pe care îi iubim, celor de care ne-am atașat în acest destin și cărora le-am devenit totul!
Alexandra Păcuraru, realizatoare emisiunea Legile Puterii
Legile Puterii: „Micul Putin” Viktor Orban, victorie cinică în UE pusă pe tavă criminalilor de la Kremlin
În timp ce Putin își intensifică teroarea peste Ucraina și folosește hrana ca șantaj la nivel mondial, aliații din Vest par să nu ajungă la un consens. Kremlinul poate că nu a reușit să captureze Kievul, dar a bifat o victorie la fel de importantă. Budapesta, vasală a regimului de la Moscova, trădează în fiecare zi crezul UE și NATO. Acest mic Putin, numit Viktor Orban, se opune fără nerușinare efortului comun al întregii lumi civilizate care încearcă sa oprească măcelul sângeros, genocidul la scară nemaivăzută din cel de-al doilea război mondial și violurile pe care "eroii" ruși le comit în țara vecină nouă.
Alexandra Păcuraru
„Legile Puterii”: Șeful spionilor de la Kiev, anunț-bombă despre Putin
Astăzi, omenirea se află mai aproape de distrugere decât a fost vreodată. După cei doi ani de pandemie, în care economiile țărilor lumii au fost crunt lovite, războiul declanșat de Putin riscă să ne arunce și mai mult în abis. Trăim, în acest 2022, furtuna perfectă. Război, molimă, tensiuni regionale, prețuri uriașe, secetă și apocalipsă alimentară. Acestea sunt coordonatele după care ne ghidăm. Distanțarea din pandemie s-a acutizat, nu doar la nivel personal, ci și între liderii statelor.
Alexandra Păcuraru
„Legile Puterii”: Liderii de la Kremlin, discursuri despre pace. Batalionul Azov, capturat - Ce mutare va face Putin
Pentru prima dată în aproape trei luni vedem semnale care ne dau speranță. Deși bombe încă mai cad peste Ucraina și nevinovați încă plătesc cu viața nebunia lui Putin, tot mai multe voci de la Moscova și-au schimbat discursul. Lideri importanți de la Kremlin vorbesc despre pace și cer reluarea dialogului pentru a se ajunge la un armistițiu. Este puțin ironic, nu-i așa? Rusia cere negocieri, însă acordurile se fac tot în sunet de șenile și artilerie care atacă fără milă scoli, zone rezidențiale și spitale. Decizia de a încheia acest război aparține doar Moscovei, care are acum și un succes notabil în palmares.
Alexandra Păcuraru
„Legile puterii”: Războiul lui Putin, bătălia dintre viață și moarte - VIDEO
Azi marcăm un moment de tristă amintire pentru întreaga omenire. În urmă cu exact 80 de ani, pe 12 mai 1942, a avut loc prima gazare în masa datata cu exactitate, în urma căreia au fost uciși 1.500 de evrei polonezi. Se întâmpla în lagărul de concentrare Auschwitz-Birkenau. De-a lungul celui de-al doilea război mondial și-au pierdut viața peste 70 de milioane de oameni, dintre care șase milioane au fost executați pentru simplul fapt că erau evrei. La sfârșitul conflagrației s-a spus NEVER AGAIN: adică "niciodată din nou"! La opt decenii diferență, un alt dictator a decis să scoată din această afirmație termenul "niciodată" și iată că tragedii cumplite se întâmplă... din nou.
Alexandra Păcuraru Video
„Legile puterii”: România se află în prima linie. Stimați aleși, nimic pentru voi, totul pentru țară!
Lumea trece prin clipe grele și resimțim cu toții crizele abătute peste noi, precum un uragan ce pare fără sfârșit. După doi ani grei de pandemie, ani cumpliți în care regulile sanitare ne-au distanțat față de cei din jur, am sperat că putem vedea lumina de la capătul tunelului. Cu toate acestea, un tiran îmbătat de putere și orbit de gloria imperială a trecutului a decis să abată o nouă suferință peste noi. Vladimir Putin a schimbat coordonatele pe care omenirea se va reașeza după ce conflictul se va sfârși. Simțim acest lucru, din plin, cu toții. 
Joe Biden, președintele SUA / Foto: ProfiMedia
Poziția lui Biden, CONTRADICTORIE: își menține observația în cazul lui Putin, dar spune că nu exprimă schimbarea regimului politic
Președintele american, Joe Biden, a spus că nu-și retractează observațiile potrivit cărora preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, "nu poate rămâne la putere". Remarca a fost făcută de Biden într-un discurs istoric susținut sâmbătă seara, la Varșovia, la finalul vizitei oficial de stat pe care a efectuat-o în Polonia. "Acest om nu poate rămâne la putere", a spus Biden, în discursul din Varșovia. El l-a catalogat pe Putin ca fiind un "dictator" şi le-a transmis cetăţenilor ruşi că ei nu sunt consideraţi "inamici" de către Statele Unite.
Ana Maria Păcuraru
Ana Maria Păcuraru: Ucraina trăiește! Opriți războiul!
Din regiunile Ucrainei unde erau separatiștii ruși lipsesc imaginile cu așa-zisa populație persecutată de ucraineni de atâta amar de vreme... Ne-am fi așteptat, poate, să-i vedem ieșind cu brațele deschise, cu urale, flori, steaguri rusești... să întâmpine cumva armata "eliberatoare". De cealaltă parte, dacă rușii tot au eliberat aceste regiuni care, țineți minte, au fost primele atacate, de ce nu s-au retras? Și dacă oamenii au fost persecutați atâția ani, existau, totuși, și alte modalități, în secolul 21, de a arăta atrocitățile, prigonirea unei populații minoritare... sau majoritare, în contextul de față...