Alimentele consumate pe vremea lui Iisus Hristos: Oamenii le mănâncă și astăzi

Alimentele consumate pe vremea lui Iisus Hristos: Oamenii le mănâncă și astăzi

Istoricii au reușit să descopere detalii fascinante despre dieta pe care o avea Iisus Hristos, iar multe dintre aceste alimente sunt încă parte din bucătăria românească de astăzi. Deși textele biblice nu oferă informații precise despre alimentația zilnică a lui Iisus, ele oferă indicii valoroase despre obiceiurile culinare din Israelul secolului I d.Hr., reflectând influențele culturale și alimentare ale vremii.

CULTURĂ
















Sfantul Cuvios David din Tesalonic
Sărbătoare 26 iunie. Un sfânt cu har divin este pomenit astăzi în calendarul ortodox. Mulți români îi poartă numele
Icoana Maicii Domnului de la Tihvin - Icoana Maicii Domnului de la Tihvin, praznuita pe 26 iunie, este una cele mai cunoscute icoane facatoare de minuni din Rusia. Icoana este pastrata in prezent la Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Tihvin (aprox. 200 km de Sankt Petersburg). Se poate spune insa ca nu exista in Rusia, vreo biseri­ca in care sa nu se afle o copie a acestei icoa­ne a Nascatoarei de Dumnezeu. Icoana Maicii Domnului de la Tihvin apartine tipului iconografic "Hodighitria" sau "Aratatoarea caii". Potrivit traditiei aceasta icoana ar fi zugravita chiar de Sfantul Apostol Luca.

ACTUAL












Sfantul Proroc Elisei
Sărbătoare 14 iunie. Un sfânt important este pomenit astăzi în calendarul ortodox: zi de post. Dezlegare la pește
Sfantul Proroc Elisei a fost agricultor. A fost chemat de Ilie, din porunca dumnezeiasca, la misiunea de proroc. Ilie i-a descoperit lui Elisei revelatia dumnezeiasca si a cerut cu lacrimi de la Dumnezeu, ca indoit sa-i dea acestuia harul prezent in el. Elisei si-a parasit casa si familia si a urmat lui Ilie. L-a urmat pe Ilie pana la inaltarea acestuia la cer, cand i-a preluat cojocul, dar si darul profetic.

ACTUAL


Campania “Enjoy the difference!”/ Foto: winesofromania.com
Domeniile Averești, Casa de Vinuri Cotnari și Crama Gîrboiu vor delecta cu vinuri din soiuri autohtone publicul din cadrul TIFF, o colaborare sub umbrela campaniei “Enjoy the difference!”
Domeniile Averești, Casa de Vinuri Cotnari și Crama Gîrboiu, trei producători consacrați din Moldova, își unesc forțele pentru a avea o prezență comună în cadrul Transylvania International Film Festival (TIFF). 2000 de sticle de vin vor fi degustate în cadrul TIFF, iar cele trei crame vor fi prezente și cu alte vinuri în siajul unor evenimente și activări generate de festival.

ACTUAL