Articolele din categoria CULTURĂ:

Ceremonie de decorare la Cotroceni cu ocazia Culturii Naționale - 15 ianuarie 2021 Foto: presidency.ro

VIDEO Ceremonie la Cotroceni pentru Ziua Culturii Naționale. Cine a fost decorat de președintele Klaus Iohannis

Președintele domnul Klaus Iohannis a semnat o serie de decrete de decorare conferite cu ocazia Zilei Culturii Naționale, acordate unor instituții și mai multor artiști și oameni de cultură. Printre personalitățile decorate vineri în cadrul ceremoniei de la Palatul Cotroceni au fost criticul literar Alex. Ștefănescu, graficianul Mihai Pânzaru, scriitorul Radu F. Alexandru, Codruța Vulcu, director festivalul ARTmania, regizoarea Chris Simion, istoricul de artă Erwin Kessler, profesorul universitar Dumitru Borțun. La ceremonie a fost prezent și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

coronavirus cinema

Schema de ajutor pentru Cultură - FINALIZATĂ. Cinematografia NU este inclusă. Explicația ministrului: Nu îmi permit să tai bani de la opere sau teatre 

Ministrul Culturii a anunţat joi că schema de ajutor de stat pentru operatorii din domeniul cultural a fost finalizată, fiind deja trimisă la Ministerul Economiei pentu analiză. Bogdan Gheorghiu a mai spus că cinematografia nu este inclusă în schema de ajutor, din cauza bugetului mic. Acesta a amintit însă de schema de ajutor pentru cinematografie aprobată de Guvern anul trecut, prelungită până în 2023.

ÎPS Calinic Argeșeanul Facebook.com/ArhiepiscopiaArgeșuluișiMuscelului

ÎPS Calinic Argeșeanul a anunțat că se va vaccina împotriva COVID-19. Sfatul special transmis pentru „atoateştiutori”

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic, a anunțat că se vaccinează anti COVID-19. ÎPS Calinic a transmis un nou mesaj pro-vaccinare și informare despre campanie și beneficiile vaccinului împotriva COVID-19. Încă de la debutul pandemiei, preotul argeşean i-a îndemnat pe credincioşi să respecte măsurile decise  de autorităţi şi să păstreze "curăţia sufletului".

Bobotează Foto: Doxologia.ro

Arhiepiscopia Dunării de Jos, precizări despre desfășurarea slujbei de Bobotează după anunțul Patriarhiei

Și Arhiepiscopia Dunării de Jos anunță că de Bobotează va respecta regulile sanitare impuse de pandemie. Evenimentele liturgice de la Catedrala Patriarhală prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului se vor desfăşura cu respectarea regulilor sanitare, precizează Patriarhia Română. Singurul care a anunțat deja că nu va respecta restricțiile impuse de epidemia de coronavirus este Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, care a încălcat regulile și la slujbele de Crăciun și la trecerea dintre ani.

MESAJE SFANTUL VASILE // URARI SFANTUL VASILE Cele mai frumoase mesaje de La multi ani!

MESAJE SFANTUL VASILE // URARI SFANTUL VASILE Cele mai frumoase mesaje de La multi ani!

MESAJE SFANTUL VASILE // URARI SFANTUL VASILE Astăzi, în prima zi a Anului Nou, este sărbătorit sfântul Ierarh VASILE cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei. Aproximativ 600.000 de români își aniversează ziua onomastică de sărbătoarea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare. Alege, din acest material, cele mai frumoase MESAJE de SFANTUL VASILE pe care să le trimiţi familiei şi prietenilor. La mulţi ani! La mulţi ani, Vasile! La mulţi ani, Vasilica!