Articolele din categoria EDITORIALE:

Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii România Suverană
ROMÂNIA SUVERANĂ: Nu vă este rușine, stimați aleși, să vă uitați în ochii oamenilor cărora le promiteți și luna de pe cer, dar nu le livrați nimic?
Vreau să încep acest editorial prin a transmite cele mai frumoase gânduri pentru trupele noastre aflate acasă, dar și în orice teatru de oprațiuni. De ziua Armatei Române, un gând pios de rugăciune se înalță și pentru eroii care s-au jertfit pentru ca noi să fim ceea ce suntem în acest moment! O țară cu granițe bine definite, un neam mândru și demn, o națiune liberă, europeană și care nu încetează să lupte pentru dreptate! Prea mult ne desconsiderăm și o facem din cauza modului în care ne tratează vremelnicii conducători de acasă, ori unii dintre cei ai altor națiuni! Să stăm drepți în fața sorții! 
Alexandra Păcuraru, realizator România Suverană
ROMÂNIA SUVERANĂ: Traiul românilor devine o luptă pe viață și pe moarte. Politicienii nu se grăbesc. Grea o să vă mai fie căderea!
Europa se prăbușește sub presiunea războiului din Ucraina. Tactica lui Putin de a ne dezbina pare să funcționeze perfect. Dacă pe câmpul de lupta trupele criminalului de la Kremlin nu obțin succesul dorit, rețeaua de instigatori câștiga fără dubiu războiul nevăzut. Aproape toate statele de pe bătrânul continent sunt în pragul colapsului economic și se confruntă cu revolte ale sărăciei, care conduc la instabilitate politică. Marea Britanie a rămas iar fără premier, Franța lui Macron este scena unor proteste nemaivăzute de la revoluția din 1789; în Italia patriotii nu par sa fie de acord pentru formarea coaliției; Olaf Scholz e din ce în ce mai contestat de germani; iar Turcia își vede doar de interesul economic și a uitat să medieze pacea.
Alexandra Păcuraru și Laurențiu Botin
Cu drag despre România | Hai în Bucovina! Este un îndemn pentru toți cei plecați să se întoarcă acasă
“Mână doru-i tainic colo, înspre tine / Ochiul îmi sclipește, genele-mi sunt pline, / Inima mi-i grea; / Astfel totdeauna, când gândesc la tine, / Sufletul mi-apasă nouri de suspine / Bucovina mea!” Mihai Eminescu. Au trecut 150 de ani de când marele poet scria aceste versuri. Ce s-a schimbat de atunci în simțămintele bucovinenilor sau ale celor care se simt îndrăgostiți de Bucovina? Nimic! 
Alexandra Păcuraru
ROMÂNIA SUVERANĂ | Oamenii disperați cer soluții pentru a opri creșterea prețurilor și vor pensii și salarii mai mari
Ieri ne bucuram că s-a ajuns la un numitor comun privind majorarea pensiilor iar azi aleșii patriei fac ce știu ei mai bine, adică circ. Dacă în urmă cu nici 24 de ore Marcel Ciolacu anunța că bunicii vor primi 10% în plus la final de lună, iată că partenerii din coaliție se ceartă din nou. Fostul premier Florin Cîțu spune că acestea ar putea crește de anul viitor cu 25% dacă se vrea, pentru că bani sunt suficienți la buget. 
Cu drag, despre România - VRANCEA, județul care unește Moldova cu țara întreagă
Cu drag, despre România - VRANCEA, județul care unește Moldova cu țara întreagă
Au sunat buciumele. Altădată sunau a moarte – plecau flăcăii satelor să moară pentru țară, pentru pământul lor, pentru părinții sau pentru copiii lor. Uneori, sunau a invitație la nuntă sau la botez. Se forma o nouă familie sau se năștea un copil într-o familie de buni români! Așa se comunica acum sute de ani! Cu focuri pe dealuri sau cu sunet de bucium. Așa aflau oamenii despre nenorociri care se abat asupra lor sau dimpotrivă, despre bucurii uriașe. Azi comunicăm altfel. Și nu vorbim despre nenorociri, ci doar despre cum creștem țara, cum vom bucura oamenii, cum îi vom face să rămână aici să își crească pruncii. Buciumele rămân în legendă și le ascultăm doar pentru a fi atenționați că istoria noastră grea, plină de jertfe, ne obligă să fim mai buni, mai respectuoși, mai deschiși. Astăzi vorbim din nou, fără să ne încruntăm, fără să ne aruncăm vorbe grele, despre cum am vrea noi să fie România normală. Vorbim Cu drag, despre Vrancea!
Foto arhivă
LEGILE PUTERII | Românii sunt obișnuiți cu lipsurile și îndură cuminți, dar totul până la un punct. Deja s-a depășit linia roșie
Proteste au fost organizate în toată țara, în fața Prefecturilor și acesta este doar primul pas. Așa cum anticipam, oamenii nu ies în stradă la chemarea unui partid sau altul. Se revoltă pentru că le-a ajuns cuțitul la os și nu se mai pot hrăni doar cu iluzia unor majorări care să-i ajute să trăiască o zi și încă una. Am spus-o de mult, să vă ferească Dumnezeu, stimați conducători, de furia poporului. Românii sunt obișnuiți cu lipsurile și îndură cuminți, dar totul până la un punct. Deja s-a depășit linia roșie. 
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile puterii: Cronica unui faliment național - Guvernanții nu mai au nicio scuză. Ne bagă până la coate mâinile în buzunarele tot mai goale!
România este țara în care bunicii sunt batjocoriți fără milă de clasa politică. Indiferent de tabăra în care se află, aleșii patriei promit câte în lună și în stele, dar buzunarele seniorilor rămân goale. Negustorii de iluzii măresc, noaptea la televizor, din vorbe pensiile, iar dimineața se răzgândesc. Traiul pentru cei care au construit această țară devine o luptă, care se dă pentru fiecare zi în parte. Supraviețuiește cine poate, nu? Dacă rămân mai puțini, așa luați povara de pe sistemul de pensii și dați parale mai puține pentru cei mulți, asta ca să rămână mai mult pentru cei puțini și speciali!
Alexandra Păcuraru și Laurențiu Botin
Cu drag despre România | Crâmpeie din istoria județului Giurgiu
Vă mulțumim că apreciați o emisiune în care nu înjură nimeni, nu există nici măcar replici acide, o emisiune în care vă invităm să vorbim Cu drag, despre România! Săptămâna trecută ne-am bucurat de prezența reprezentanților județului Dâmbovița, astăzi a venit rândul aleșilor unui alt județ cu o istorie bogată și cu români harnici să vă spună ce au făcut și ce vor face pentru ca bunăstarea semenilor lor sa crească și să spună mai des “sunt mândru că locuiesc în… Giurgiu.
Alexandra Păcuraru
LEGILE PUTERII | România are tot ce îi trebuie aici, între granițele ei! Curaj, demnitate, determinare, iubire și încredere!
Nicio zi fără scandal la vârful țării! Vedem că liderii UDMR, decidenți de seamă la cârma României, încearcă să provoace un cutremur politic, aruncând acuze în stânga și în dreapta, după ce societatea civilă, dar și politicienii, s-au trezit și taxează derapajele miniștrilor maghiari. Acum fac scut în fața șefului de la Mediu - Tanczos Barna, care a refuzat să le vorbească în limba română activiștilor Declic care au mers sâmbătă în satul natal, ca să-i reproșeze că nu protejează parcurile naționale. 
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii ”Legile Puterii”
Legile Puterii | România, apel urgent la Uniunea Europeană - Cutremur la Kremlin
O nouă zi, un nou episod din filmul de groază al facturilor care ne sărăcesc. În timp ce parlamentarii fac circ pe banii noștri și balet electoral, majorând pentru ai lor salariile, poporul trăiește cu teama că va fi aruncat în abisul sărăciei. Aleșii patriei își pregătesc, pas cu pas, campania de peste doi ani, fără să le pese de nevoile reale ale românilor împovărați de facturi uriașe, de prețuri tot mai mari la raft și care stau deasupra capului cu tăișul unor posibile concedieri. Mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă din cauza facturilor uriașe din ultimele 4 luni. Ultimul exemplu este cel al combinatului Chimcomplex, care lasă pe drumuri aproape 400 de angajați, adică circa 20% din forța de muncă, din cauza prețurilor prea mari la gazele naturale. Asta după ce recent și-a închis temporar producția. Este de nepermis ca și azi să fie haos total cu facturile românilor! Criza din energie nu își găsește rezolvare, deși repet că soluțiile sunt la îndemână, nici măcar la mai bine de un an, și nici după o nouă modificare, eronată a legii.
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii ”Legile Puterii”
Legile Puterii | Noul calcul al facturii în funcție de numărul de copii
Deși au promis că nu o vor face, parlamentarii au votat salarii mai mari pentru primari. Într-un gest de „înaltă noblețe”, deputații au eliminat majorările pentru demnitari, adică pentru parlamentari, miniștri sau președintele țării. Ca de obicei, circul din plen a atins noi cote, pentru că a fost scandal uriaș între parlamentarii puterii și cei ai opoziției. Aleșii s-au îmbrâncit și și-au adresat cuvinte grele, fără ca vreunul dintre ei să vină cu soluții concrete pentru această țară. Ca să înțelegeți amploarea batjocurei naționale am să vă dau și exemple concrete. După aceste majorări, primarul Capitalei va încasa lunar 12.168 de lei net, după o creștere de 1.280 de lei.
Alexandra Păcuraru,realizatoarea emisiunii Legile Puterii
LEGILE PUTERII | Unicul as real din mâneca lui Putin este șantajul energetic de care profită cu nerușinare rechinii din România
Astăzi, celebrăm Ziua internațională a păcii. Această zi a fost stabilită pentru prima dată în 1981, când ne aflam în plin război rece. 41 de ani mai târziu, la ora la care vorbim, războiul dintre lumea liberă și rămășițele URSS a intrat într-o nouă fază, care poate duce la distrugerea întregii omeniri. Ca orice dictator aflat captiv în propria capcană, Putin este acum, mai volatil ca niciodată și anunță război total prin mobilizarea parțială. 
Alexandra Păcuraru
LEGILE PUTERII | Ni se cere să stingem lumina, să facem duș în doi, să stăm ca pe vremea comunismului în frig și beznă
Astăzi, lumea întreagă își ia adio de la Majestatea Sa Elisabeta a II-a, un monarh care a modelat nu doar soarta Marii Britanii, ci și-a pus amprenta, în mod pozitiv, pe cursul istoriei. Cei 70 de ani de domnie au fost marcați de momentele tulburi de după cel de-al doilea război mondial, de războiul rece, de crize politice internaționale, economice și sociale.
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile Puterii. Toți politicienii țării să răspundă serios la întrebarea: Ne dorim cu adevărat o Românie educată? Mai vrem o țară?
În fiecare zi, la Realitatea vă prezentăm adevărul, așa cum este el. Necoafat, fără machiaj și fără menajamente față de cei aflați la cârma țării sau în opoziție. De ani de zile ne punem aceeași întrebare: cum salvăm România? Cum o putem aduce pe drumul corect în istorie? Dar cum să facem acest lucru dacă nu ne cunoaștem istoria? Cum știm unde trebuie să ajungem, dacă uită sau, mai grav, daca nu știm cine am fost. Generațiile care vin în urma noastră nu își cunosc trecutul și asta din multe motive. Principalul este însă acela că orele de istorie din școli au fost reduse. Cum putem să mai dezvoltăm copiilor noștri conștiința națională, dacă îi privăm de lecțiile despre trecut? Despre momentele de aur, dar și despre cele mai negre ceasuri, care ne-au clădit ca popor milenar, în cei peste 2000 de ani de existență? 
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile Puterii. Guvernul îi sfidează din nou pe bunici, țeapă cu majorarea pensiilor
Aleșii patriei ne mai dau o țeapă uriașă. Și o dau celor mai în nevoie. Sunt discuții aprinse în Coaliție, asta pentru că nu s-ar mai majora pensiile sub 3.000 de lei. Iar veștile proaste nu se opresc aici. Sursele Realitatea spun că statul ar pregăti chiar o dublă taxare a veniturilor bunicilor. România are aproape 5 milioane de seniori, iar peste un milion de ei trăiesc în sărăcie, cu mai puțin de o mie de lei pe lună! Bătrânii reușesc cu greu să achite facturile la gaze și energie electrică și să mănânce. De medicamente, nici vorbă! Iar traiul este din ce în ce mai greu pentru toți românii.
Alexandra Pacuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile Puterii | Majorarea pensiilor, în AER: cum s-a răzgândit PSD. Calculele exacte despre majorarea pensiilor
La mulți ani tuturor sărbătoriților de astăzi! La mulți ani de sfânta Maria! Sa aveți credința tare, sa fiți sănătoși și înconjurați de oameni buni iubitori și drepți! Avem nevoie si de astfel de sărbători sa ne înălțam recunostinta spre cer sa multumim pentru ce avem cu bune si rele toate fac parte din Frumusețea si unicitatea vieții! Imi doresc sa păstrez aceasta stare de sărbătoare, dar situația impune sa va spun cu maxima seriozitate ca trebuie sa avem mai multa grija de copiii noștri, sa le acordam mai mult timp; mai multa atenție, mai multa încredere, sa ii ascultam si sa ii ajutam sa se ridice de fiecare data când cad! Depresia este o boală foarte gravă ce poate duce la suicid și alte nenorociri. Poveștile triste, de viață din știrile zilelor noastre trebuie să ne determine să fim mai responsabili, mai conștienți și mai uniți in a combate acest fenomen depresiv. Cum putem ajuta și din exterior? Printr-o strângere de mâna, printr-un zâmbet, printr-o vorbă bună, de încredere au toti nevoie! Apropo de bucurii mici, astăzi, de ziua Sfintei Marii, pe lângă la mulți ani faceți și o fapta bună! Dăruiti o floare, o prăjitura, un coș cu cele necesare, orice vă este la îndemâna să aducem puțină bucurie și persoanelor izolate, celor singure, pensionarilor, copiilor! Dar din dar se face rai! Ce bucurie să poți aduce bucurie! Alinare! Încredere că mergem toți spre o lume mai bună. Vreau să vă amintesc faptul că „Noi, românii, trebuie să iubim țara noastră, să fim muncitori, ca să ne folosim de bogățiile ei. Să fim uniți între noi, căci pământul nostru bogat deschide pofta altora ca să ni-l ia și ca să ne învrăjbească, spre a ne slăbi. Să fim cinstiți și drepți, să apărăm ceea ce este al nostru, dar să dăm și altora ceea ce este dreptul lor.” Nu sunt cuvintele mele, asta era scris în cărțile de clasa I, pe prima pagina a manualelor de istorie, în perioada interbelică. Azi ce mai învață copiii noștri în școală? Li se mai cultivă dragostea națională? Ajung să aprecieze munții, marea? Delta? Izvoarele? Știu ca este la modă sa îți lași copilul cu orele să caute singur răspunsuri la întrebari unde doresc. Astăzi, în online este totul! Eu cred că este gresit! Cred că niciodată online-ul nu va putea înlocui învățatul direct! Copiii învață cel mai mult din practică, să cultivam dragostea de țară zi de zi! Să ne asiguram că generațiile ce vin vor dori o națiune și nu o diversiune! 
Alexandra Pacuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile Puterii | Planul "Ursula" pentru iarna lui Putin: marea RAȚIONALIZARE. România ia poziția drepți!
Astăzi pare să fie ziua zero pentru marea raționalizare. Deja Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat planul de măsuri pentru, ceea ce numește ea, reducerea dependenței de Rusia. De la ceea ce era doar o recomandare de reducere a consumului, acum este o țintă obligatorie. Anunță șefa Comisiei și că Uniunea Europeană vă lucra îndeaproape cu țările membre pentru a atinge această țintă. Eu traduc asta drept o raționalizare pe care noi românii am trăit-o în unele dintre cele mai grele perioade ale istoriei noastre. Să nu uităm că energia, fie că vorbim despre cea electrică, gaze naturale sau combustibili, ne-a adus la nivelul de dezvoltare de astăzi. Fără energie ne apropiem tot mai mult de evul mediu. Desigur, unii politicieni nici n-au ieșit de acolo. I-ați văzut ieri cum se comportau în Parlamentul României. Mai aveau puțin și se luau la bătaie. Că doar așa faci când ești incapabil să dai argumente, să vii cu idei. Dai cu pumnul. Dar nu despre asta voiam să vorbesc ci despre planul de raționalizare care ni se impune în acest moment.
Alexandra Pacuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile Puterii | HAOS în Sănătate: plătim, dar ne trimit la privat. Români, treziți-vă! Acum este timpul să fim uniți!
Nimeni nu recunoaște oficial, dar este criză pe toate planurile. Oficial ne e bine. Dar prețurile sunt aproape duble la alimente, la curent electric aveam 18 bani pe kw/h, acum e doi lei. Adică de 11 ori mai mult. Desigur, prețul e compensat. Dar diferența, oricum tot noi o plătim că doar fiecare dintre noi compunem statul.  La gaze, la fel. Aseară, avocatul Gheorghe Piperea trăgea un semnal de alarmă că furnizorii ar putea da faliment pentru că statul nu a plătit acești furnizori. Iar falimentul unora ar însemna concurență mai mică, deci prețuri mai mari. Sau pană generală de curent. 
Alexandra Pacuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile Puterii/ Noi cu facturile și ratele, politicienii cu cearta sterilă: bătaie de joc pe nervii românilor
A început școala și... la un semn deschis-ai calea, au dat năvală toți politicienii la deschidere, între elevi și profesori. Au venit să le spună cât de importantă e educația, ce viitor îți aduce. Cei mai mulți dintre acești infiltrați în școală sunt... dușmani ai școlii. Îi citiți voi, după vorbă, după port. Unii sunt în război cu limba română. Alții au pus umărul la sub-finanțarea învățământului încât nu e nicio mirare că școala este generatoare de analfabeți funcționali. Adică fix după chipul și asemănarea politicianului român. 
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii ”Legile Puterii”
Legile Puterii | Scandal politic pe sărăcia românilor. Majorările de salarii și pensii, în aer
Vreau să vă mulțumesc, în primul rând, pentru toate mesajele dumneavoastră, pentru toate gândurile bune și sa urez și eu pe aceasta cale un sincer ”La mulți ani!” tuturor celor care își sărbătoresc astăzi ziua de nume! Sfântul Alexandru sa va fie alături toată viața și așa cum spune și numele sa fim ocrotitorii oamenilor! Eu simt aceasta binecuvântare și mare responsabilitate, ca îmi vine de la nume sau genetic, e bucuria mea sa aduc bucurie, sa fac bine și sa ajut! Fiecare dintre noi este unic, iar puzzle-ul este incomplet fără noi. Uniți prin dialog și munca munca mutam munții din loc. Bucățică cu bucățică exact ca o furnica. Știu ca sunt și criticata ca mă încred prea mult prea des in cei ce promit multe ca azi dacă întorci capul ți s-a și luat mâncarea din fata. Da, cunosc și aceste practici care e mai viclean se cațără mai sus care calca pe mai multe capete e mai puternic mai ajuns… dar mai exista și cealaltă parte unde nu comorile materiale au prioritate ci faptele bune in avalanșa. Pomul cu roadele, omul cu faptele. Să ne înmulțim talanții!
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii ”Legile Puterii”
Legile Puterii | Opoziția, atac la Alexandru Rafila. Spitalele din țară, ca după bombardamente
Ultimele cifre publicate de INS arată că rămânem singuri în această țară. Peste 9.500 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 10 și 25 de ani, au plecat definitiv din România anul trecut, acesta fiind maximul ultimului deceniu. Calculele arată că, în doar 12 luni, România a pierdut echivalentul a 400 de clase de școală sau liceu. Cei mai mulți dintre aceștia nu se mai întorc acasă. Și îi înțeleg: s-au săturat de umilințele suferite din partea politicienilor, de școlile în care educația se face cu greu, și asta datorită unor dascăli inimoși ce nu renunță să creadă în viitorul țării, de lipsuri și de sistemul putred, infestat de pile și oameni slab pregătiți, ce au acces la posturi-cheie sau călduțe doar pentru că sunt rudele cuiva important, sau pilele unui partid, ori a altuia.
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii ”Legile Puterii”
Legile Puterii | Guvernul a tăiat din promisiuni, majorări pe sfert. Apocalipsa hranei: mâncare de 4 ori mai scumpă
România trece, cu siguranță, peste cea mai grea perioadă de la sfârșitul regimului comunist. Tulburările geopolitice din jurul nostru, războiul de la granițe și crizele care lovesc în valuri par să nu se mai oprească. Tsunamiul deciziilor nefericite ale guvernaților, sau mai grav, a indeciziilor, se prăvălește peste întregul popor cu o forță de neînchipuit. Experții au avertizat că ne așteaptă o lungă perioadă de instabilitate socială și economică, însă previziunile lor au fost mult depășite de ceea ce trăim astăzi.
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii ”Legile Puterii”
Legile Puterii | Planul Guvernului pentru majorarea pensiilor. Scandal cu scântei pe facturi, cât vom plăti la iarnă
Astăzi se împlinesc 23 de ani de când privim cum Vladimir Putin destabilizează întreaga lume. Pe 16 august 1999, fostul ofițer KGB a fost numit premier al Federației Ruse, de către Boris Elțîn. Șase luni mai târziu, Putin avea să ajungă președintele țării, iar de atunci conduce cu mână fermă, spre dezastru, poporul rus și întreaga Europă. Dacă acum 23 de ani lumea privea cu mare încredere către Putin și Kremlin, astăzi liderul de la Moscova a demonstrat tuturor adevăratul lui plan.
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii ”Legile Puterii”
Legile Puterii | Șefii Hidroelectrica, salarii cât pensiile a 74 de bunici. Marile suferințe ale românilor în zi de sărbătoare
Astăzi, de Adormirea Maicii Domnului, sper că sunteți mai liniștiți și mai încrezători în viitor. Mi-aș dori să vă regăsiți optimismul pe care l-am pierdut treptat, în cei 33 de ani de libertate fără opreliști și fără mult prea multe, de la Revoluție încoace. Dar nu doar optimismul, dragii mei, ci și dorința de a lupta pentru a transforma această frumoasă țară sper că renaște în noi toți.
Alexandra Pacuraru, realizatoarea emisiunii Legile Puterii
Legile Puterii: Gaură uriașă la sistemul de pensii de 12 miliarde de lei! Este egală cu suma cheltuită pentru "speciali"
Copleșiți de sărăcie și galopul prețurilor care ne afundă tot mai mult în nevoi și datorii, am ajuns să nu mai putem vedea imaginea de ansamblu. Am fost reduși la statutul de indivizi mici, preocupați doar să supraviețuim încă o zi pe acest pământ. Dacă nu reușim să ne trezim din această amorțeală, în curând nu vom mai avea nici pământ. La propriu. În timp ce liderii bravi ai nației dorm în bocanci, Budapesta își continuă cu succes planul de a ne rupe țara în bucăți. Felicitări serviciilor noastre secrete, căci totul se întâmplă de zeci de ani, sub ochii lor. Oare nu putem vorbi aici despre trădare la cel mai înalt nivel? Politica asta de a ne face că nu vedem ce se întâmplă, ca să nu escaladam lucrurile, este una periculoasă. Steagul nostru românesc este călcat în picioare la propriu în ceea ce unii numesc Ținut Secuiesc. Vă informez că nicio regiune oficială din țara noastră nu poartă numele ăsta. Sunt doar județele Covasna, Harghita și Mureș! Teritorii ce aparțin României, stat independent, suveran și indivizibil.