Articolele din categoria EDITORIALE:

Oreste Teodorescu: Pe 6 decembrie tu alegi dacă vrei să trăiești în statul mafiot sau să te muți în statul de drept

Oreste Teodorescu: Pe 6 decembrie tu alegi dacă vrei să trăiești în statul mafiot sau să te muți în statul de drept

Făcând o analiză comparativă a tuturor partidelor care au guvernat România în ultimele trei decenii, am tras concluzia că absolut toate s-au manifestat mai degrabă ca un club, poate o asociație destinată satisfacerii intereselor exclusive ale membrilor, care le susține orgoliile și aspirațiile, de cele mai multe ori mărunte în loc să fie niște organizații altruiste care să pună în prim plan obiectivele majore ale societății. 

Prezidențialele din Republica Moldova, strania tăcere de la București și șahul geopolitic dintre UE și Federația Rusă

Oreste Teodorescu: Prezidențialele din Republica Moldova, strania tăcere de la București și șahul geopolitic dintre UE și Federația Rusă

La fel cum la noi amestecul nenatural dintre PSD și PNL când au avut proasta inspirație de a forma USL-ul, generând o amplă deruta ideologică în electorat, la fel s-a întâmplat în Republica Moldova în 2016, când socialiștii pro ruși  ai lui Dodon au creat o coaliție cu pro-europenii Maiei Sandu. Atunci Chișinăul a scăpat de alegeri anticipate dar a căzut în subtila și extrem de sofisticata capcană a Kremlinului. Odată cu mazilirea controversatului Plahotniuc s-au amestecat culorile politice și nimeni n-a mai înțeles clar în ce direcție se îndreaptă frații noștri de peste Prut. Pe 1 Noiembrie va avea loc primul tur la prezidențiale și în mod extrem de ciudat, peste București s-a așternut o liniște nefirească.

Oreste Teodorescu: Deriva partidelor politice în plină campanie electorală

Oreste Teodorescu: Deriva partidelor politice în plină campanie electorală

Imediat după alegerile locale, s-a întâmplat ceva foarte bizar cu toate partidele noastre: scandal cât casa poporului între între PNL și USR, care se acuză reciproc de blat cu PSD, după votul din Parlament pentru Consiliul Legislativ. Liberalii îi acuză pe cei din USR că l-au votat pe Florin Iordache și amenință că după alegeri nu vor face o alianță cu un partid care „l-a susținut pe cel care a dat OUG 13”. De partea cealaltă, USR îi acuză pe liberali că sunt „mincinoși”.

Laurențiu Botin: Își face Doamne Doamne buletin de Iași?

Laurențiu Botin: Își face Doamne Doamne buletin de Iași? 

Sărbătoarea din 14 octombrie, Sfânta Cuvioasă Parascheva, este pentru credincioșii din întreaga Moldovă la fel de importantă ca ziua de Paște sau Crăciun. Pentru mulți din aceștia, pelerinajul la moaștele Sfintei se pregătește tot anul. Cuminți, credincioșii își pun speranțele că și anul acesta Sfânta îi va ajuta cu sănătate, minunile așteptate fiind în sufletul fiecăruia. Acolo, unde filonul credinței este păstrat sacru și nealterat de influențe externe, interzicerea pelerinajului echivalează cu interzicerea speranței.

Oreste Teodorescu: Americanii au venit! Ne așteaptă o frumoasă călătorie împreună…

Oreste Teodorescu: Americanii au venit! Ne așteaptă o frumoasă călătorie împreună…

"România a demonstrat şi continuă să demonstreze că are un spirit ce nu poate fi dominat, precum şi o dedicare de neclintit faţă de valorile democratice. A venit momentul României, iar perioada Renaşterii în România se derulează sub ochii noştri!" Romanii au asteptat infrigurați aceasta fraza mai multe decenii, însă ea a fost rostita abia ieri de ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, care i-a însoțit la Washington pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, și al Economiei, Virgil Popescu.

madalina dobrovolschi

Mădălina Dobrovolschi: O victorie a bunului simț

Revoluția votului merge mai departe – comunitate cu comunitate, de la cele mai mici administrații, la primăria generală a Capitalei. Dezroșirea hărții nu a putut fi oprită de mașinăria de propagandă, care a folosit cele mai urâte instrumente de manipulare, în această campanie. Caracatița minciunii și-a întins tentaculele peste tot, a corupt, a urâțit, a strâmbat realitatea, a aruncat în joc periferia societății, în încercarea disperată de a rămâne în control.

Oreste Teodorescu: În țara panaramelor virgine, hoțul strigă hoții

Oreste Teodorescu: În țara panaramelor virgine, hoțul strigă hoții

Poate cea mai mare grozăvie a acestei insipide campanii electorale este faptul că cel mai corupt partid, care a fost nevoit în urma presiunii publice și mediatice de a dizolva Organizația din Ilfov pentru că era populată exclusiv de membrii unui periculos clan interlop, cu doi foști președinți, Năstase și Dragnea, închiși pentru corupție și abuz în serviciu, cu adânci conexiuni infracționale în teritoriu, girate de fioroșii și lacomii baroni locali îndrăznește să creadă că poate prosti electoratul, pe ultima turnanta a localelor confiscând tema corupției și etichetând-și opozanții ca fiind ei în cârdășie cu interlopii… O asemenea răsturnare în narațiunea electorală este într-adevăr halucinantă! 

Marinela Mititelu: Pierduți cu firea

Marinela Mititelu: Pierduți cu firea

Ziua și live-ul pe Facebook. Acțiunea începe în prima parte a zilei, nici prea devreme, ca să nu apară cu cearcăne. Nici prea târziu, ca nu cumva să rateze ziua în jurnalele de știri. Într-o zi dă măști, în alta dă cheile apartamentelor. În alta mângâie pătuțurile copilașilor care vor veni la grădiniță, a doua zi dă liber la teste anti-Covid sau își scoate propriii copii în față, la adunat voturi. Neobosită, frenetică, agasantă. E ca o muscă scăpată într-un studio de televiziune. O dai cu mâna la o parte, se așază pe masă. O alungi de acolo, se învârte în cerc în fața ochilor.