Editoriale
Iulian Leca

Iulian Leca: Ce nu a făcut poliția în cazul crimelor din Onești

S-a vorbit deja mai mult despre cele două crime din Onești decât despre buget, reforma, pensii și salarii la un loc în ultimele două zile. Tragedia din Onești a luat până și fața condamnării Elenei Udrea și Ioanei Băsescu. Dincolo de unicitatea cazului în sine, o răpire anunțată și o negociere de ostatici preț de cinci ore, în cazul Onești avem de a face pentru prima oară cu o sechestrare de persoane sfârșită tragic, într-o baie de sânge.

ULTIMELE STIRI

Iulian Leca

Iulian Leca. Sporurile din Guvernul Cîțu

Sunt curios dacă și câte sporuri se dau în Guvernul Cîțu secretarilor de stat sau altor funcționari de prin ministere. Despre cele care se acordă în diverse agenții sau alte instituții din subordinea directă a Executivului se află în două secunde cât durează o simplă căutare pe google. Sunt sute și mii de rentieri sau sinecuriști care câștigă două trei salarii în plus față de colegii lor mai puțin norocoși în viață și care, de cele mai multe ori, fac și muncă rentierilor.

ULTIMELE STIRIArina Delcea

Laurențiu Botin

Laurențiu Botin: Muștele au locul lor

E clar, s-a stabilit, am ajuns în zilele în care muștele se bagă peste stupul de albine să le învețe pe acestea cum se face mierea. Rolul muștelor este unul dat de natură, ne scapă de dejecțiile accidentale și sunt sursă de hrană într-un lanț trofic. Mai devreme sau mai târziu, muștele pier, fără să-și dea seama că în toată efemera lor existență au fost doar...muște. Poate că am fost nițel criptic, dar rândurile acestea nu sunt pentru cei care au mentalitatea insectelor despre care am făcut vorbire. 

ULTIMELE STIRI


Oreste Teodorescu: Ce aștept eu de la actuala guvernare

Oreste Teodorescu: Ce aștept eu de la actuala guvernare

Un domn foarte inteligent a spus odată: “în război, adevarul este prima victimă, cade apoi umanitatea și în cele din urmă nu câștigă nimeni!” Extrapolând puțin către diferitele bătălii politice, pornind de la conflictul taberelor din PNL, aș spune că noi, românii, suntem posedați parcă de un duh hain al eternei dihotomii, de parcă ne-am obișnuit cu energiile conflictuale și nu mai suntem capabili să ne bucurăm de libertatea păcii, exact ca biata ursoaică ținută amar de vreme în captivitate și, odată eliberată în mediul ei natural, continuă să se învârtă apatic în perimetrul cuștii sale, acum doar imaginară!

ULTIMELE STIRI


Laurențiu Botin: Nemuritorii din funcții 

Laurențiu Botin: Nemuritorii din funcții 

După emisiunea de luni, mă sună unul din invitați să-mi spună că l-a sunat, prin interpuși, marele șef de la Statistică, cel despre care ai mei colegi au descoperit că știe să încaseze o sumă uriașă de bani în fiecare lună, prestând activități în comitete și comiții de parcă ziua ar avea 72 de ore. Interpușii fiind o fostă jurnalistă, așezată cuminte la comunicare la instituția cu pricina. Invitatul meu a fost sunat de fătucă cu intenția de a face rost de numărul meu de telefon, că cică să mă sune șeful să-mi explice cum pot reuși în viață. Că ce avem cu el, că e bun statistician și că de ce zicem pe un post național de banii pe care-i duce acasă omul. Că e deștept și liniștit. 

ULTIMELE STIRI