Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VICTOR PONTA l-a eliberat din funcţie pe ŞEFUL DGIPI

Monday, 28 July 2014, 20:03 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat pentru MEDIAFAX că şeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Gelu-Marin Oltean, a fost eliberat din funcţie la propunerea ministrului de resort Gabriel Oprea.

Oltean va primi alte însărcinări în cadrul MAI, a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta l-a eliberat din funcţie pe şeful DGIPI, Gelu Oltean, potrivit unei decizii publicate în această seară în Monitorul Oficial.

Oltean conducea DGIPI din aprilie 2012.

În Monitorul Oficial de luni nu a apărut deocamdată şi o decizie privind numirea unui înlocuitor la şefia DGIPI.

Implicat în dosarele Uioreanu şi Isăilă

Potrivit unor surse Hotnews.ro, Gelu Oltean ar fi implicat in dosarele Uioreanu si Isaila. Fostul sef al DGIPI negocia cu fostul presedinte al CJ Cluj, Horia Uioreanu (PNL), trimis in judecata pentru coruptie, numirea unor sefi de politie in Cluj. Potrivit unor surse locale, Vasile Pogacean, omul de afaceri arestat in dosarul Uioreanu, este finul lui Gelu Oltean din prima casnicie cu Angela Rusu, cantareata de muzica populara. Potrivit surselor citate, senatorul PSD Marius Isaila, trimis in judecata de DNA pentru coruptie, se intalnea cu Oltean pentru a afla daca este monitorizat. 

Guşă: Schimbarea lui Oltean de la DGIPI nu se putea face fără o discuţie Ponta-Oprea 

Gheorghe Nicolae, interimar

Departamentul Informații și Protecție Internă (DGIPI) va fi condus interimar de către Gheorghe Nicolae, subsecretar de stat în aceeași instituție, până la numirea unui nou șef, anunță Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

El îl înlocuiește pe Gelu Oltean, eliberat din funcție la cerere, conform unei decizii publicate luni în Monitorul Oficial.

"La propunerea vicepremierului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, prim-ministrul Victor Ponta a aprobat eliberarea din funcție, la cerere, a chestorului principal de poliție Gelu Oltean, din funcția de șef al Departamentului Informații și Protecție Internă din MAI", se arată în comunicatul MAI. 

ION CRISTOIU a comentat în direct la REALITATEA TV, motivul pentru care Oltean a fost eliberat din funcție.

"Serviciul Doi și-un sfert s-a constituit întotdeauna împotriva SRI, încă din 1990, au avut mai mulți foști securiști decât SRI-ul. Acest serviciu se ocupă de interlopi. Mai mult ca sigur, Laura Codruța Kovesi este simpatia lui Victor Ponta.

Acest serviciu a monitorizat clanul Bercea, puțină lume știe că existe stenograme la dosar, la fond, autentificate de judecători care arată că pe 17 februarie,  Bercea l-a înjunghiat pe nepotul lui și există înclusiv interceptări de pe stradă. Avem o imagine că acest doi și un sfert avea o arhivă întreagă cu convorbiri în legătură cu cui i-a dat bani. Avem ipostaze că: că s-a scurs de la acest serviciu că anumite interceptări cu Kovesi au dispărut. Principalul motiv ar fi scurgerea de informații de la dosar care nu se mai regăsesc.

Dacă ar recunoaște Victor Ponta că l-a schimbat din funcție pe Gelu Oltean, Ponta devine eroul națiunii.
Avem o imagine e efectului dezastruos din cauza lipsei de transparență. Era normal că spună că  fost demis la cerere. Acest serviciu depinde de Victor Ponta.
Ponta l-a demis pe Oltean ca să nu mai aibă asemenea scurgeri.

Este clar că aceste informații preluate de cei care au investigat dosarul Mircea Băsescu și de implicare lui Kovesi în acest dosar au beneficiat de o scurgere de informații.  Doi si-un sfert este amestecat în acest scandal.",  a spus Ion Cristoiu.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ