Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guşă: Schimbarea lui Oltean de la DGIPI nu se putea face fără o discuţie Ponta-Oprea

Monday, 28 July 2014, 22:35 Sursă: REALITATEA.NET

"Îl cunosc foarte bine pe Gelu Oltean, suntem prieteni vechi. Dacă eu o să spun că e un profesionist foarte bun, o să par subiectiv pentru că sunt prieten cu el de atâta timp. Dar faptul că acest serviciu, probabil cu capabilitatea cea mai mare, nu a avut probleme sau hiatusuri în ultima vreme i se datorează şi lui. Într-adevăr Virgil Ardeleanu este titularul schimbării de ritm la Doi şi-un sfert, însă responsabilul, în sensul bun al cuvântului, este Ioan Rus care era şeful lui Ardeleanu în perioada 2001-2004 şi care a iniţiat şi o reformă şi o fundamentare pe baze manageriale a investiţiilor de la serviciului secret al MAI", a declarat Guşă.

Consultantul politic a vorbit şi despre importanţa DGIPI în procesul electoral.

"Într-o campanie corectă informaţiile aduse de acest serviciu sunt importante pentru că pot să prevină derapajele. Acest serviciu e în legătură cu cei mai mulţi români, cu multă lume care poate să aducă informaţii despre evenimente care se întâmplă în timp real. Are şi o importanţă subiectivă dacă şefii de acolo nu sunt corecţi, putând la rândul lor să manipuleze sistemul în favoarea unuia sau altuia dintre candidaţi. Bineînţeles, cel care se află la putere. Aici vorbim deja despre un titular de la Interne care nu ar fi corect. Titularul de astăzi este Gabriel Oprea care şi-a luat angajamentul că va fi un garant al corectitudinii alegerilor. La europarlamentare, nu a reclamat nimeni defecţiuni. Pixul premierului numeşte sau invalidează şeful acestui serviciu secret. Bineînţeles că acest serviciu secret este în coordonarea ministrului de Interne şi a întregii structuri şi sunt într-o colaborare. Schimbarea de azi nu se putea produce fără o discuţie între Ponta şi Oprea", a mai spus Guşă.

"Să vedem cine va fi înlocuitorul şi abia după aceea am putea să speculăm, să vedem dacă structura de partid, baronimea, impune anumită schimbare. Singura structură care este la mâna baronilor este Ministerul de Interne", a declarat Guşă.

VICTOR PONTA l-a eliberat din funcţie pe ŞEFUL DGIPI

Premierul Victor Ponta a declarat pentru MEDIAFAX că şeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Gelu-Marin Oltean, a fost eliberat din funcţie la propunerea ministrului de resort Gabriel Oprea.

Oltean va primi alte însărcinări în cadrul MAI, a mai spus Ponta.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ