Articolele din categoria ECONOMIE:

Plafonarea adaosurilor la preţurile alimentelor de bază, până la 31 decembrie! Anunțul lui Marcel Ciolacu
Plafonarea adaosurilor la preţurile alimentelor de bază, până la 31 decembrie! Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că susţine amendamentul PSD, de luni, care prelungeşte plafonarea adaosurilor la preţurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. „Zilele viitoare venim şi cu un mecanism îmbunătăţit de plafonare a preţurilor la energie şi gaze, care să ofere un ajutor suplimentar atât populaţiei, cât şi economiei până în 2026”, a mai spus liderul social-democraţilor.
Blocaj în administrație: angajații din primării ies în stradă / Foto: Arhivă Inquam Photos
Blocaj în administrație: angajații din primării ies în stradă. Haos în domenii-cheie. Sindicaliștii din comerț, protest în fața Ministerului Muncii
Un nou val de proteste blochează țara! De astăzi, angajații din primării reiau protestele și intră în grevă japoneză și grevă de avertisment din cauza salariilor. Sindicaliștii spun că, de ani de zile, veniturile în administrație nu au mai fost majorate și amenință cu o grevă generală care ar putea bloca alegerile din iunie. Și angajații din comerț ies în stradă azi în fața Ministerului Muncii, din cauza nivelului de salarizare. 
Otrava de la raft: alimente pline de substanțe periculoase, retrase din magazinele românești
Otrava de la raft: alimente pline de substanțe periculoase, retrase din magazinele românești. Avertisment ANSVSA
Nu știm ce mâncăm și riscăm să ne îmbolnăvim din cauza produselor pe care le consumăm zilnic. Foarte multe dintre produsele care ajung pe mesele românilor sunt, de fapt, otrăvuri. Inspectorii de la ANSVSA au retras în ultimii ani sute de alimente de pe rafturile magazinelor după ce au descoperit substanțe periculoase. Înghețata, dulciurile, deserturile, dar și legumele, fructele sau carnea sunt printre produsele retrase cel mai des. 
Comisia Europeana
Comisia Europeană alocă 500 de milioane euro pentru a intensifica producţia de muniţii, dintr-un total de 2 miliarde. Unul dintre proiecte include și România
Comisia Europeană a aprobat, vineri, finanțarea cu 500 milioane euro, prevăzută în Actul privind sprijinirea producţiei de muniţii (ASAP), a 31 de proiecte de dezvoltare a capacităților de producție de muniție, printre care și construirea unei fabrici de pulberi pentru muniţie în România. Ministrul Economiei, Radu Oprea, spune că fabrica din țara noastră, construită cu Rheinmetall, va produce „cea mai performantă pulbere din lume la ora actuală”.
Marcel Boloș, ministrul Finanțelor/ Facebook
Marcel Boloș, lobby pentru IMM-uri: Aceste mici afaceri sunt o parte esenţială a economiei, pentru care trebuie să ne luptăm
Afacerile mici sunt o parte esenţială a economiei, pentru care trebuie să ne luptăm, întrucât generează locuri de muncă şi venituri în comunităţile mici, susţin familii şi aduc inovaţie, afirmă ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. Liberalul susține că micile afaceri sunt o parte esențială a economiei, "pentru care trebuie să ne luptăm" întrucât "generează locuri de muncă și venituri în comunitățile mici, susțin familii și aduc inovație".
Foto: Inquam Photos
Gabriel Resources a plătit sute de mii de dolari unor profesori de drept pentru a emite opinii împotriva României
În bătălia dură cu statul român pentru daune de peste șase miliarde de dolari pentru Roșia Montană, Gabriel Resources a apelat inclusiv la reputați profesori români de drept. Spre exemplu, profesorul Corneliu Bîrsan, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, a primit o sumă mare de bani pentru a emite opinii împotriva României. Nu a fost, însă, singurul. 
Recalcularea PENSIILOR: Banii pe care îi va primi un român după 29 de ani de muncă. Explicațiile lui Daniel Baciu Exclusiv
Recalcularea PENSIILOR: Banii pe care îi va primi un român după 29 de ani de muncă. Explicațiile lui Daniel Baciu
În exclusivitate pentru Realitatea Plus, Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a explicat cum se modifică pensiile românilor, potrivit noii legi. Șeful Casei de Pensii a dat mai multe exemple privind aplicarea punctelor de stabilitate, noile instrumente pe care Casa de Pensii le-a introdus și care au stârnit nedumeriri printre vârstnici. Aceste puncte se calculează după stagiul de cotizare contributiv de peste 25 de ani.
Cum arată noile pensii după marea recalculare
Cum arată noile pensii după marea recalculare. Importanța punctelor de stabilitate, explicată prin exemple concrete de șeful Casei Naționale de Pensii
Pensionarii așteaptă cu sufletul la gură marea recalculare a pensiilor promisă de autorități. Cu toate acestea, metodele de calcul le creează multora confuzie, iar mulți dintre ei se întreabă cum vor arăta noile pensii după această reformă. Într-un efort de clarificare a procesului, președintele Casei Naționale de Pensii a venit în platoul Realitatea Plus pentru a explica importanța punctelor de stabilitate și impactul acestora asupra nivelului pensiei.
Marcel Boloş: Ordonanţa de Urgenţă ce prevede reorganizarea activităţii ANAF, pe agenda şedinţei de Guvern
Marcel Boloş: Ordonanţa de Urgenţă ce prevede reorganizarea activităţii ANAF, pe agenda şedinţei de Guvern
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, că în şedinţa de Guvern se află spre aprobare o Ordonanţă ce prevede reorganizarea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) cu obiectivul de a consolida capacitatea instituţională a acesteia în colectarea veniturilor bugetului general consolidat dar şi combaterea fenomenului de evaziune fiscală.