Vremea se schimbă radical. Maxime de 12 grade, la final de ianuarie!

Tuesday, 21 January 2020, 07:53 Sursă: Realitatea.NET

Astăzi, vremea se va încălzi în zonele de munte, precum și în regiunile extracarpatice, unde cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar ceața se va semnala izolat în orele dimineții.

În vest, nord-vest și centru, în cea mai mare parte a zilei, vor persista norii josi, pe arii restrânse se va forma ceață și izolat va burnița sau va fulgui și vor fi condiții pentru chiciură sau polei. Vântul va avea intensificări temporare pe crestele montane şi va sufla în general moderat în estul și în extremitatea de sud-vest a țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 și 9 grade.

În Capitală, cerul va fi variabil cu o maximă în jur de 6 grade.

La munte, vremea se va încălzi uşor, iar cerul va fi variabil în masivele nord-vestice şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste, mai ales în zona Carpaţilor de Curbură.

Prognoza meteo pe o lună - schimbări spectaculoase ale vremii

Prognoza meteo săptămâna 20.01.2020 – 27.01.2020 

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa, în general, peste limitele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile extrecarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele extracrapatice. Excepție este posibil să facă partea de nord a teritoriului, unde va exista o tendință spre excedent.

Prognoza meteo săptămâna 27.01.2020 – 03.02.2020 

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste limitele specifice perioadei, mai ales în regiunile sudice și estice.

Cantitățile de precipitații vor putea avea, în general, o tendință ușor excedentară în regiunile intracarpatice și vor fi apropiate de normalul perioadei în restul teritoriului.

Prognoza meteo săptămâna 03.02.2020 – 10.02.2020 

Mediile valorilor termice se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, local cu o posibilă tendință ușor deficitară.

Prognoza meteo săptămâna 10.02.2020 – 17.02.2020 

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de normalul săptămânii în zonele de munte și se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei în restul zonelor.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA