Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în Vinerea Mare şi în prima zi de Paşte

Thursday, 28 April 2016, 17:13 Sursă: REALITATEA.NET

În Bucureşti, cerul va fi noros, însă doar spre seară sunt posibile ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat, iar la amiază vor fi 21...22 de grade.

Şi la munte vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă, astfel că temporar vor cădea averse cu tunete, fulgere şi vânt, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20...25 l/mp, în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali. La amiază vor fi 8 grade la Păltiniş, 13 la Predeal, 8 grade  la Semenic, 10 în  Sinaia, 9 la Arieşeni şi 5 grade sus pe Ceahlău.

Cei care aleg să-şi petreacă Paştele la munte au parte de vreme normal din punct de vedere termic. Sâmbătă continuă să plouă, mai tare în zona Carpaţilor Orientali, unde se vor întregistra până la 15...20 l/mp. Termometrele vor indica 10 grade la Păltiniş 11 în Predeal, 9 la Semenic, tot 9 şi în Sinaia, 10 la Arieşeni şi 5 sus pe Ceahlău.

Duminică cerul va fi variabil şi va ploua slab doar în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, după orele prânzului Sprea seară nebulozitatea se va accentua, însă doar în masivele sud-vestice va ploua, iar pe spaţii mici se vor putea cumula cantităţi de apă mai însemnate. La amiază vor fi 12 grade în Păltiniş 13 la Predeal, 10 la Semenic, 11 în Sinaia, 12 la Arieşeni şi 7 sus pe Ceahlău.

VREMEA PE 2 ZILE

Sâmbătă, doar în partea de nord şi nord-est a ţării vremea va fi răcoroasă, astfel că la nivelul întregii ţări temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade, cu cele mai mari valori în zonele de câmpie din jumătatea sudică a ţării, izolat poate 21 de grade în Lunca Dunării. Pe parcursul zilei, înnorările se vor accentua temporar şi va ploua,, local, în Maramures, Transilvania, Moldova , la munte şi în dealurile  din sud şi pe arii restrânse în restul tarii. Izolat, mai ales în zona Carpatilor Orientali acumula 15...20 l/mp.

Bucureştenii au parte sâmbătă de ceva nori, ploi şi 19…20 de grade la amiază

În prima zi de Paşte vremea se încălzeşte uşor, astfel că temperaturile maxime trec de 16 grade în toată ţara şi ajung la 22 de grade la Giurgiu. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare mai ales în zonele deluroase şi montane, dar şi în nord-estul ţării, unde după orele prânzului, local , vor cădea ploi de scurtă durată. Vântul se va intensifica spre seară în sudul Banatului.

În Bucureşti ziua se anunţă frumoasă cu aproximativ 21 de grade la amiază şi soare. Ceva mai mulţi nori dimineaţă, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA