CANICULA pune stăpânire pe țară. Temperaturile ating 36 de grade! Cum va fi vremea în Capitală

Wednesday, 26 June 2019, 07:39 Sursă: REALITATEA TV

Astăzi, vremea va continua să se încălzească, devenind caniculară, pe arii restrânse, în Câmpia de Vest.

Adaugă părerea ta

Disconfortul termic va fi accentuat, iar în orele amiezii indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi în zonele de câmpie şi podiş. Cerul va fi mai mult senin şi doar izolat, în extremitatea de sud a ţării şi în Carpaţii Meridionali vor mai fi unele înnorări, averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 35 de grade.

In Capitala, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. În orele amiezii indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă va fi în jur de 33 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea uşoare intensificări.

Mâine, vremea va fi călduroasă, local caniculară în zonele joase de relief. Temperaturile maxime, peste 30 de grade in aproape toata tara ajung la 36 de grade la Drobeta si Focsani. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități la câmpie și podiș. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere la început în regiunile din jumătatea nordică a țării, la deal și la munte, apoi local și în rest. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate.

La București, vremea va fi caniculară în orele amiezii, cind temperatura va ajunge pina in jur de 35 de grade si indicele temperatură-umezeală peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu o probabilitate ridicată pentru înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului seara.

Vineri, valorile termice vor fi în scădere față de joi, astfel că se vor situa, în general, în jurul celor caracteristice acestei perioade, ușor mai scăzute în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade la Suceava și 32 de grade la Drobeta. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele amiezii când, pe arii restrânse, vor fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare în zonele montane, precum și în sudul și sud-estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări temporare pe parcursul zilei în majoritatea regiunilor, viteze mai mari urmând a se înregistra în Moldova și pe creste.

In Capitala, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul joi, astfel că se vor situa în jurul celor specifice datei. 19-20 de grade dimineata si 28-30 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele amiezii, când probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi în creștere. Vântul va sufla în general moderat.

Alte articole din: Ultimele Stiri