Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Amazon: Trump a făcut presiuni pentru mega-contractul Pentagonului cu Microsoft

Monday, 09 December 2019, 21:37 Sursă: Agerpres, Amazon

 

Potrivit gigantului comerţului online, Donald Trump „a avut în mod repetat atacuri publice şi în culise" pentru ca Amazon să nu obţină contractul JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure), pe zece ani, care vizează modernizarea totalităţii sistemelor informatice ale forţelor armate americane într-un sistem gestionat de inteligenţă artificială, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Divizia Amazon Web Services (AWS), care domină sectorul de "cloud computing" şi furnizează servicii securizate altor organizaţii guvernamentale americane, printre care şi CIA, era considerată favorită pentru obţinerea contractului.

Într-un document de 103 pagini, grupul din Seattle estimează că ostilitatea lui Donald Trump faţă de patronul Amazon Jeff Bezos, "perceput ca un duşman politic" a jucat un rol în decizia Pentagonului.

Jeff Bezos este ţinta frecventă a atacurilor virulente ale lui Donald Trump, în special din cauza investiţiei sale la Washington Post.

"Preşedintele SUA şi comandantul şef al armatei noastre s-a folosit de puterea sa pentru a 'înlătura Amazon' din contractul JEDI, în cadrul unei vendete personale şi intens mediatizate împotriva dlui Bezos, Amazon şi Washington Post", se afirmă în document.

În această plângere, Amazon cere Pentagonului "să reevalueze ofertele de manieră corectă şi fără influenţă inadecvată, directă sau indirectă".

O purtătoare de cuvânt de la Pentagon a dat asigurări că decizia a fost luată "de o echipă de experţi care au făcut carieră în serviciul public şi de ofiţeri militari din întreg Departamentul Apărării, în conformitate cu procesul normal de selecţie a surselor" şi nicio presiune externă nu a fost exercitată.

Administraţia Trump continuă să pună presiune pe gigantul Amazon.

Administrația Trump ar putea include unele site-uri din străinătate ale Amazon.com pe o listă globală de pieţe cu produse contrafăcute, a relatat vineri publicaţia Wall Street Journal. Măsura ar urma să fie luată de Biroul Reprezentantului pentru Comerţ al Statelor Unite (USTR) prin intermediul listei anuale “Notorious Markets”.

Nu a fost luată încă o decizie finală, iar propuneri similare, de anul trecut, nu au fost şi adoptate.

Amazon afirmă că ”interzice strict” comercializarea produselor contrafăcute pe platformele sale şi că face investiţii mari pentru protejarea clienţilor de astfel de produse.

”Combaterea contrafacerilor necesită colaborare la nivelul industriei, din partea retailerilor, brandurilor, autorităţilor care aplică legea şi guvernului şi vom continua să colaborăm în mod activ cu aceste părţi, în condiţiile care care tragem la răspundere pe cei vinovaţi şi reducem la zero contrafacerile în magazinul nostru”, a anunţat Amazon într-un comunicat.

Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE