Răsturnare de situaţie. Primul dintre românii declaraţi morţi în tragedia de la Genova este viu

Wednesday, 15 August 2018, 20:16 Sursă: REALITATEA.NET

Gafă fără precedent a autorităţilor din Italia: Unul dintre cei doi români despre care MAE a anunţat că au decedat în tragedia de la Genova este viu, anunţă Realitatea Tv. Mai exact, familia acestuia a constatat că trupul neinsufletit prezentat de autoritățile italiene pentru identificare nu era cel al cetățeanului român în cauză.

Adaugă părerea ta

Greşeala a fost sesizată de rudele bărbatului. De fapt, bărbatul este în viață, este în comă profundă, în stare gravă, la spital.

Redăm precizările MAE, remise Realitatea Tv: 

"În continuarea informațiilor referitoare la incidentul produs la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, în apropiere de Genova, ca urmare a prăbușirii unei porțiuni din viaductul Morandi, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Având în vedere dificultățile majore întâmpinate de autoritățile italiene la identificarea cu exactitate a fiecărei victime implicate în tragicul incident și ca urmare a extinderii demersurilor de verificare a corectitudinii datelor, inclusiv cu sprijinul familiilor cetățenilor afectați, s-a constatat faptul că primul dintre cetățenii români declarat ca decedat de către autoritățile italiene, la data de 14 august 2018, este în viață și este internat în comă profundă de gradul IV la o unitate medicală din Genova. Eroarea a fost sesizată în cursul acestei zile, odată cu sosirea familiei care a constatat că trupul neinsufletit prezentat de autoritățile italiene pentru identificare nu era cel al cetățeanului român în cauză.

Autoritățile italiene vor efectua procedurile necesare pentru îndreptarea erorii și a deciziei prin care a fost constatat și declarat decesul cetățeanului român. În acest scop, reprezentanții echipei consulare mobile au efectuat mai multe demersuri pe lângă autoritățile locale. Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului general al României la Torino acordă asistență familiilor celor doi cetățeni români.

Reprezentanții oficiului consular aflați la fața locului își continuă activitatea de asistență și mențin în permanență legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu unitățile medicale la care au fost transportate victimele. Menționăm faptul că operațiunile de scoatere a tuturor persoanelor de sub dărâmături nu s-au finalizat. Dată fiind complexitatea și gravitatea situației, există totodată dificultăți majore în ceea ce privește identificarea exactă a tuturor victimelor și stabilirii identității persoanelor afectate", se arată în comunicat.

Românul în cauză, şoferul de tir din Gorj 

Este vorba despre Marian Roşca, în vârsta de 36 ani, din Gorj, cel care este este şofer de TIR în Franţa şi făcea curse şi în Italia, scrie Adevarul. Gorjeanul a avut neşansa să se afle pe pod când s-a dărâmat. Iniţial, el a fost declarat decedat, dar famlia ne-a anunţat că este rănit grav în spital. 

Ironia sorţii a făcut ca totul să se întâmple cu o zi înainte de a-şi sărbători ziua onomastică. Familia a fost anunţată că Marian ar murit. În cabina tirului au fost găsite două cadavre şi actele gorjeanului. Fratele său, care se află în Italia, a mers la morgă să identifice cadavrul. Niciunul din cele două cadavre nu era al lui Marian. Cei din familie au început să spere şi fratele l-a căutat în spitalele din Genova, iar până la urmă l-a găsit. Marian este în viaţă, dar în stare foarte gravă, fiind în comă.

Unul dintre românii morți la Genova, un tânăr din Gorj care se pregătea să se însoare