Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Unul dintre românii morți la Genova, un tânăr din Gorj care se pregătea să se însoare

Wednesday, 15 August 2018, 14:08 Sursă: REALITATEA.NET

Printre persoanele care au murit, marţi, în urma prăbuşirii unei secţiuni dintr-un pod în Italia, în apropiere de oraşul Genova, se află şi Marian Roşca, un tânăr de 35 de ani, din judeţul Gorj, care lucre în Franţa, ca şofer.

Primarul oraşului Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că Marian Roşca avea o singură cursă lunară din Franţa spre Italia, iar întâmplarea a fost ca să aibă loc marţi, când s-a prăbuşit segmentul suspendat al Autostrăzii A10.

„Tânărul care şi-a pierdut viaţa în teribilul accident din Italia este din oraşul Bumbesti-Jiu, din satul Curtişoara. Era la muncă, el lucra în Franţa, avea o cursă pe lună pe care trebuia să o ducă pe rută de Italia şi din păcate soarta l-a dus într-un moment nefericit, într-un loc nepotrivit. Era la serviciu, era şofer pe o camionetă. Mai are o soră”, a spus Constantin Bobaru

Potrivit acestuia, Marian îşi făcuse o casă în Curtişoara şi urma să se căsătorească anul acesta.

„Avea 35 de ani. Urma să se căsătorească anul acesta, îşi făcuse o casă la Curtişoara, urma să vină să locuiască aici", a mai spus primarul.

Primăria din Bumbeşti-Jiu va acorda ajutor familiei pentru repatriere, potrivit lui Constantin Bobaru.

Zeci de mesaje de condoleanţe au fost postate pe pagina de Facebook a bărbatului, în ziua în care ar fi trebuit să îşi sărbătorească onomastica de Sfânta Maria.

„Odihneşte-te în pace, prieten drag! Ai plecat azi dintre noi, dar în gândul şi în inima mea vei rămâne mereu viu. Fie ca Dumnezeu să te aşeze de-a dreapta lui pentru a putea veghea de sus asupra familiei şi pentru a le da putere de a trece peste această durere. Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a scris Valentin Oproiu.

Cel puţin 38 de persoane au murit după prăbuşirea unui segment suspendat al Autostrăzii A10 din Italia în apropierea oraşului Genova, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de Ministerul italian de Interne, relatează cotidianul Corriere della Sera.

Două dintre persoanele decedate sunt de naţionalitate română, a confirmat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL