Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacția ambasadorului Olandei la București, după cazurile ”GRELE” instrumentate de DNA

Monday, 06 October 2014, 18:16 Sursă: REALITATEA.NET

"România se descurcă foarte bine în lupta anticorupție, DNA are cazuri cu nume mari, condamnări răsunătoare, care includ acum și confiscarea extinsă, ceea ce este o noutate nu numai în România, dar și în Europa lărgită. Am văzut-o în Italia, în Olanda, vedem în România că această practică a confiscării aduce oamenii împreună, în schimbul de bune practici, de idei, jurisprudența se dezvoltă", a spus ambasadorul la conferința anuală anticorupție "Bune practici în prevenirea corupției, promovarea integrității și a transparenței".

Faptul că România face pași mari în sensul confiscării extinse alături de celelalte țări europene, a adăugat diplomatul olandez, reprezintă un lucru major pentru a returna populației bunuri care nu aparțin celor condamnați.

"Lupta împotriva corupției, însă, nu constă numai în punerea sub acuzare sau condamnări. Mai presus de toate este vorba de mentalitate și această schimbare a mentalității este miezul construirii unei societăți în care oamenii înșiși lucrează pentru auto-curățarea societății, atitudinea vizavi de administrația publică, față de politicieni. Aceasta include prevenire și educație", a mai spus Matthijs van Bonzel.

 

 Mai multe pe Agerpres

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ