Mihai Tudose, enervat de o întrebare, referitoare la rectificare: "Pe asta de unde aţi mai scos-o?!"

Tuesday, 25 July 2017, 15:30 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"De unde ați mai scos-o că va fi negativă (rectificarea bugetară — n.r.)? E posibil orice. Eu vă spun că va fi o rectificare pozitivă", a declarat premierul, întrebat de presă dacă rectificarea bugetară ar putea să fie una negativă.

Tudose a mai declarat marţi că Guvernul renunţă la aplicarea taxei de solidaritate, aceasta fiind "un deranj prea mare" pentru sistemul fiscal - "o trecem la discutate şi uitate".

"Taxa de solidaritate - concluzia simulărilor este că putem s-o trecem la discutate şi uitate. Era prea mult pentru a obţine ceva şi era prea mare deranjul", a spus premierul. Întrebat dacă Guvernul va încerca alte soluţii pentru redresarea bugetului, echivalente cu taxa de solidaritate, Mihai Tudose a precizat că "nu vor exista măsuri care să apese pe bugetele populaţiei". După înlocuirea impozitului pe profit cu cel pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate este a doua măsură prevăzută în noul program de guvernare la care Cabinetul Tudose va renunţa.

Mihai Tudose a participat, marți, la TNB, la evenimentul organizat cu prilejul lansării de către Philip Morris International în România a proiectului "Together for Romania".

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri