Klaus Iohannis, anunț despre formarea noului Guvern și alegerile anticipate

Wednesday, 05 February 2020, 16:19 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

Pe de o parte, avem un guvern liberal care vine cu mult entuziasm pe un val pozitiv, care vrea să facă reforme, care vrea să vină cu măsuri pentru România, cu proiecte pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru a încuraja creșterea economică. Un guvern care vrea să repună România în normalitate.

De cealaltă parte, avem o majoritate care se opune cu tot ce are. Un PSD care se opune acestor reforme. Din cauza acestui PSD, Guvernul nu va mai putea continua reformele începute. 

PSD -ul vrea înapoi la putere, baronii roșii vor înapoi la banul public și astăzi au votat o moțiune de cenzură. Nu s-a vrut legea alegerilor primarilor în două tururi. Lucrurile merg mai departe, instituțiile sunt solide. Guvernul va rămâne în funcție, guvernarea merge mai departe și nu este cazul că acum vom intra intr-o situatie fără iesire. Institutiile vor functiona in continuare pentru omani. Eu sunt garantul.

Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune care incepe la ora 12. Maine seara voi anunta persoana desemnata care va forma Guvernul. 

Cum va continua politica guvernamentală? Eu sunt adeptul anticipatelor. Îmi doresc să intrăm într-o logică care duce la anticipate. Dacă însă constat că partidele parlamentare nu doresc acest lucru, atunci voi insista ca în continuare să fie votat un guvern cu o agendă reformatoare, construit de și în jurul PNL.

Trebuie să avem alegeri parlamentare, o majoritare parlamentară. 

 

 

Guvernul Orban a PICAT! 261 de parlamentari au votat PENTRU moțiunea de cenzură

Moţiunea de cenzură "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", iniţiată de PSD şi susţinută de UDMR, a fost dezbătută în Parlament miercuri și a primit voturile necesare să treacă. 

261 de parlamentari au votat ”pentru” moțiunea de cenzură. Rezultatul moțiunii a fost confirmat de Marcel Ciolacu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-05 16:21:17
Constantin Gadea

DESFIINTAREA PSD SI A UDMR ESTE IREVERSIBILA. VJCTOR NICI N-ARE HABAR, DACA MA GANDESC UN PIC, CUM DE UN MARE MAGAR SEAMANA CU-N BIET PISIC.

2020-02-05 18:00:09
Costel

O propunere la MIȘTO ar fi renominalizarea lui Orban ca premier.

2020-02-05 19:03:05
Ciberari

Fara cuvinte.udmerul franarii si lingaii care tin de ani buni Tara noastra in haos si minciuni

2020-02-05 19:05:28
Trai neneacă

Nivelul de trai a scazut semnificativ de cînd a venit guvernul Orban la putere: măncarea s-a scumpit, energia, facturile etc.

2020-02-05 20:18:34
goidea gica

D-ul johanes ete presedindele tuturor rominilor si nu numai crestin democratilor{PNL} si nu numai crestin democrati care in rominiea se numescPNL dar la nivel European sunt inscrisi la Crestin Democrati Europeni si nu la Liberari Europeni deci cu alte cuvinte minte romini ca sunt liberari dar ei sun de fapt Crestini Democrati si in parlamentul Europei voteaza cu Crestin Democrati si nu cu Liberali deci nu sunt liberali si mai sustin ca ei ar fi cei ma democrati dar si cilalti care sunt in parlamentul rominiei sunt la fel de democrati ca altfel nu ar avea voie sa faca parte din parlamen intrun stat democratic iar D-ul johanes sa se comporte ca un presedibte demn al tuturor rominilor si nu al unui partid de-altfel si constitutiea ii interzice sa fie partinitor.

2020-02-05 20:34:04
Paine si circ in Romanica

Nu mai tine cu vrajeala asta de 2 lei, mamaligarul sas nu a fost capabil in 4 luni sa puna la punct un program coerent al guvernului lui strecurat in urma unor fraude in parlament pe gaura cheii. Doar si-au numit in functii mesenii PNL, au saturat bancile prietene cu credite 40 miliarde in doar 3 luni si au inceput nenorocirile cu ordonantele noaptea ca hotii cum spuneau ei de PSD sacrificandu-l pe borgor si echipa de bufoni intr-un final. Neamul mamaligarilor prosti condusi de sas bozgor si jidan nu constientizeaza nici in ziua de Pasti.

2020-02-05 20:48:44
goidea gica

D-ul Johanes corect ar fi daca ati spune ca miine vo m sti probabil cine va fi premier ca nu dumneavoastra il numiti pe cine vreti, ci coalitiea care va forma noul guvern, iar D-oastra faceti ce face popoa la cununie numit sot si sotie pe cei care sau ales nu ce vrea popa.

2020-02-05 21:02:04
adrian

"romanii" aia din parlament ajutati de udmr(alti romani) vor ca romanii astia multi sa aibe acelasi trai bun pe care il au de 30 de ani de cand sunt ei la guvernare. Adica vin astia de la PNL si in 3 luni au stricat toata economia si industria puternica a Romaniei pe care ei "romanii " din psd au cladit-o cu truda si jertfe (Nastase,Miron Mitrea,Nicolae Vasilescu,Liviu Dragnea etc.)

2020-02-06 00:31:14
Paine si circ in Romanica

Daca angajatorii lui Iohannis si Orban hotarau ca acest guvern sa se ocupe in principal de problemele cu drumurile si autostrazile in loc de aceasta goana in numirea pe functii a mesenilor PNL si graba satisfacerii dorintei de profit neimpozitat exportat in Offshoruri a "sistemului bancar" prin imprumutarea si cheltuirea a 40 miliarde in 3 luni , si acum guvernau. Insa ei au hotarat identic ca Dragnea sa acapareze toata puterea prin mijloace de forta, ete ca nu se poate. S-au ocupar numai de teme de cumetrie si nepotisme, de rasplatit sponsorii prin OUG-uri mai multe decat pe vremea lui Basexu si au incercat pocinogul cu alegerile in 2 tururi pentru a satisface USR-ul pe care Barna care a luat bot de la Dancila a transformat partidul in WC-ul PNL-istilor, doua tururi nu avantajau PNL prea mult insa USR la maxim, deci alde Coldea&co aveau mare nevoie de trebusoara asta iar sasul si bozgorul s-au conformat fara intrebari.

2020-02-06 06:16:12
De ce vreti suspendarea presedintelui meu ?Pentru o constitutia ,acolo ?

Vai ,domnule Gâdea,ce s-a întâmplat cu gyvernul meu,nici ei nu au aflat,ca erau mahmuri.Ponta să fii, și tot nu poti accepta un guvern ,pus pe demolare,fără o idee,fără o inițiativă ,nici chiar aceea de a suspenda pe presedintele meu,dacă se joaca de-a vardistul.In tara asta numai eu fac ce vreau ,nici chiar presedintele,nu poate ,că un pulovăr se face împletind un ochi pe fatp,unul pe dos.Adică vreau sa spun ca serviciile nu sunt numai albastru de metilen,că statul mai are su alte metode decâr subterana ..

Alte articole din: Ultimele Stiri