Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis, la Bruxelles! Președintele va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Tuesday, 18 February 2020, 14:04 Sursă: Realitatea.NET

Subiectul aflat pe agenda de discuții este cel referitor la Cadrul Financiar Multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, anunță Administrația Prezidențială. Obiectivul reuniunii este obținerea unui acord între statele membre privind viitorul buget al Uniunii, pe baza propunerii prezentate la data de 14 februarie a.c. de către Președintele Consiliului European, domnul Charles Michel.

Klaus Iohannis va sublinia disponibilitatea României de a contribui la avansarea negocierilor pentru ajungerea, cât mai curând posibil, la un acord cu privire la viitorul buget european.

"Președintele României va prezenta aspectele de interes prioritar pentru țara noastră în raport cu viitorul buget al Uniunii. Astfel, Președintele Klaus Iohannis va reafirma susținerea României pentru un buget ambițios, preferabil la nivelul propus de Comisia Europeană, având în vedere că au fost adăugate noi obiective, mai ambițioase.

Totodată, Președintele României va pleda în continuare pentru asigurarea unei finanțări corespunzătoare pentru Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, subliniind că țara noastră trebuie să beneficieze de alocări substanțiale pentru aceste două politici, ca instrumente menite să reducă decalajele de dezvoltare între statele membre.

De asemenea, Iohannis va susține importanța asigurării unor condiții de implementare flexibile și simplificate, care să permită beneficiarilor un acces cât mai facil la fondurile europene", potrivit Administrației Prezidențiale.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ