Dragnea, mesaj cu subînţeles de Ziua Principatelor. Ce spune despre neinţelegerile politice

Wednesday, 24 January 2018, 12:10, Sursă: REALITATEA.NET

Liviu Dragnea a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj subliminal, în care precizează că oamenii politici care au făcut Mica Unire au trecut peste neînţelegerile vremii,  iar acest fapt este cel mai bun exemplu pentru politicienii de azi: "Acțiunea politică de atunci este cel mai bun #exemplu pentru noi, cei de acum", punctează şeful PSD.

Adaugă părerea ta

"În urmă cu 159 de ani, românii au așezat piatra de temelie a marelui vis național: #UNIREA. Oamenii politici de atunci au dat dovadă de multă înțelepciune, trecând peste toate neînțelegerile, urmărind, cu toții, același țel: un stat național – #România. Acțiunea politică de atunci este cel mai bun #exemplu pentru noi, cei de acum. La mulți ani, români! La mulți ani, România!", a scris acesta.

Realizată sub semnul ideilor Revoluţiei paşoptiste, Unirea Moldovei şi a Ţării Româneşti a reprezentat un obiectiv comun îndeplinit al elitei de pe ambele maluri ale Milcovului. Debutul anului 1859 avea să aducă împlinirea idealului românilor de la sud şi est de Carpaţi.

Colonelul Alexandru Ioan Cuza, domn al Principatelor Unite a fost nu doar o personalitate istorică unificatoare, dar şi, la fel de important, una reformatoare. Reformele lui Cuza au vizat sistemul politic, sistemul sanitar, instituţia Poştei, armata, Biserica, învăţământul, justiţia, fiscalitatea, serviciul vamal etc.

Tot în timpul domniei lui Cuza au fost înfiinţate primele două universităţi româneşti: la Iaşi, în 1860 şi la Bucureşti, în 1864. Alexandru Ioan Cuza a fost unul dintre oamenii care au marcat istoria modernă a României. Ce a rămas consemnat despre el în cărţile de istorie ştie mai toată lumea. Mai puţin cunoscut este faptul că omul Cuza a fost un personaj tragic al propriei sale vieţi.