Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum poate modifica Vasile Dâncu statutul PSD înainte de Congres

Wednesday, 04 March 2020, 20:54 Sursă: Radio Europa Libera

 

Liderul social-democrat a precizat că îl susține pentru această funcție pe Vasile Dâncu, iar acesta ar trebui să se regăsească în moțiunea cu care se va candida Marcel Ciolacu nu este de acord cu această variantă și dorește ca președintele Consiliului Național al PSD să nu fie ales de cel mai înalt for de decizie al social-democraților. Între timp, Dâncu s-a declarat gata să revină în partid, la nevoie.

Radu Moldovan a declarat pentru Europa Liberă că a discutat deja cu mai mulți colegi din rândul președinților de organizații despre această modificare a Statutului și că l-a informat și pe liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu despre intențiile sale.

Președintele PSD Bistrița Năsăud a precizat pentru Europa Liberă că va depune această modificare a Statutului pentru a se lua în discuție înaintea Congresului din 21 martie.

„Voi depune această modificare a Statutului PSD, cred că Vasile Dâncu poate strânge în jurul său o majoritate pentru a fi votat președinte al Consiliului Național. Numele președintelui Consiliului Național ar trebui să apară pe moțiunea cu care se va candida la Congres. PSD are nevoie de o nouă imagine, de un nou program politic, de o nouă viziune. Vasile Dâncu este un intelectual de stânga, avem nevoie de astfel de oameni în partid. Lumea vrea să vadă că atragem intelectuali în PSD. Vasile Dâncu are o anumită vechime în partid și îndeplinește criteriul de vechime dacă se reînscrie în partid”, a maio precizat Radu Moldovan pentru Europa Liberă.

Liderul PSD Bistrița Năsăud a dezvăluit că propunerea de a deveni președinte al Consiliului Național i-a făcut-o lui Vasile Dâncu la începutul lunii februarie, chiar pe scena conferinței organizației județene.

Vasile Dâncu a primit patru oferte de susținere din partea organizațiilor din Bistrița Năsăud, Neamț, Tulcea și Arad pentru a fi susținut pentru funcția de președinte al Consiliului Național. Surse din PSD afirmă că numărul celor care l-ar sprijini pe Vasile Dâncu este mai mare, dar că aceștia nu au adoptat rezoluții în organizațiile județene, potrivit aceleiași publicații.

Potrivit surselor citate de Europa Liberă, Vasile Dâncu a primit chiar propuneri de a candida la Congres pentru funcția de președinte PSD, dar a refuzat până în acest moment această posibilitate.

Continuarea pe Radio Europa Liberă.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ