Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Borbely: Vor fi tratative serioase cu PSD, nu ni se vor da stelele de pe cer

Saturday, 01 March 2014, 15:04 Sursă: Mediafax

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a spus, sâmbătă, în faţa celor peste 100 de delegaţi la Consiliul Reprezentanţilor Unionali, că doleanţele UDMR trebuie formulate "clar şi isteţ", prognozând că în următoarele zile "vor fi tratative serioase" cu reprezentanţii PSD, în vederea formării unui nou guvern, iar Uniunii nu i se vor "da stelele de pe cer".

"Cine consideră că ne vom aşeza la masa tratativelor, iar politicienii români ne vor îndeplini dorinţele, acea persoană nu ştie. Vor fi tratative serioase, nu ni se vor da stelele de pe cer. Noi va trebui să luptăm la această masă a tratativelor, pentru că dacă peste o jumătate de an se vor face investiţii şi se va construi autostrada Târgu Mureş-Turda nu va fi doar pentru maghiari, ci şi pentru românii din Ardeal", a spus Borbely.

Acesta a făcut apel la toţi cei prezenţi "să nu uite ce s-a realizat şi să ne uităm ce nu s-a realizat", referindu-se la subiecte precum modificarea Constituţiei şi implementarea Cartei Limbilor Minoritare şi Regionale.

"Nu a fost bună decizia CCR, dar asta nu înseamnă că nu putem să facem ceva în limite constituţionale. Carta Limbilor Regionale a fost semnată de România, pentru că noi am fost prezenţi şi i-am obligat să semneze. Au semnat în mai multe limbi, iar acum nu o implementează. Vom vorbi şi despre aceasta mâine (duminică - n.r)", a mai spus acesta.
Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) a votat, sâmbătă, la Târgu Mureş, în unanimitate, împuternicirea Consiliului Permanent al Uniunii pentru a purta negocieri privind eventuala intrare la guvernare a formaţiunii.

Totodată, CRU a adoptat şi o decizie referitoare la alegerile europarlamentare, fiind votată lista definitivă a UDMR pentru PE, pe care sunt 32 de nume, primele patru poziţii fiind ocupate de Winkler Gyula, Sogor Csaba, Vincze Lorand şi Hegedus Csilla.

Ambele decizii au fost luate "cu unanimitate", potrivit preşedintelui de şedinţă, Peter Ferenc.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ