Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vicecancelarul Germaniei, mesaj de felicitare pentru Dragnea: “Preluați o mare responsabilitate”

Sunday, 18 December 2016, 13:06 Sursă: REALITATEA.NET

Într-o scrisoare transmisă lui Liviu Dragea, vicecancelarul Germaniei și președintele Partidului Social Democrat din Germania (SPD), Gabriel Sigmar, aplaudă rezultatele PSD, subliniind că performanța formațiunii politicii din România vine într-o perioadă de mai provocări pentru Europa.

Redăm mai jos integral, scrisoare lui Gabriel Sigmar:

“Sigmar Gabriel

Președintele Partidului Social Democrat din Germania

Către Președintele Partidului Social Democrat din România (PSD) Domnului Liviu Dragnea

Str. Kiseleff 10, sector 1

Romania – 70119 București

Dragă Liviu Dragnea,

Berlin, 14 decembrie 2016

În nume personal și în numele Partidului Social Democrat din Germania (SPD) doresc să vă felicit călduros, atât pe tine cât și întreaga echipă, pentru câștigarea alegerilor parlamentare din România.

Tu și echipa ați câștigat mulți români de partea ideilor voastre social-democrate pentru viitorul țării. Rezultatul alegerilor vă oferă un mandat puternic, care să asigure construcția unei guvernări social- democrată în România. Astfel preluați o mare responsabilitate pentru viitorul țării voastre.

Performanța voastră electorală vine într-o perioadă de mari provocări pentru toată Europa. Criza economică cu urmările sale sociale devastatoare încă nu este complet depășită în Europa. În același timp, trăim o perioadă în care populismul periculos este în continuă creștere, fiind cel care pune sub semnul întrebării fundamentele societăților noastre democratice și parteneriatul european. Mai mult ca niciodată, în fața acestor amenințări este datoria noastră, ca social-democrați și progresiști, să conlucrăm și să oferim impulsuri comune pentru o Europă mai bună: pentru o Europă care investește în creștere economică și locuri de muncă. Pentru o Europă solidară și care creează mai multă echitate socială, prin aplecarea către interesele de zi cu zi ale cetățenilor ei. Pentru o Europă care apără libertatea și democrația în fața populismului și naționalismului.

Mă bucur să putem colabora în continuare îndeaproape, cu tine și cu voi, precum și cu partenerii noștri social-democrați din Europa, pentru a realiza acești pași spre progres către o Europă mai bună.

Cu salutări călduroase, Sigmar Gabriel”.

Totodată, mesajul vine în contextul în care și alți lideri europeni i-au transmis felicitări lui Liviu Dragnea. 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN