Articolele din categoria EXTERN:

Sursa foto: Arhivă
Peste 170 de cazuri de hepatită cu debut brusc la copii, identificate în Marea Britanie
Peste 170 de cazuri de infectări cu noul tip de hepatită au fost depistate la copii în Marea Britanie. Din fericire, nu a fost înregistrat niciun deces. Agenția britanică pentru securitate sanitară spune că numărul cazurilor de hepatită cu origini necunoscute este în continuă creștere. Majoritatea cazurilor au fost depistate la copii mai mici de zece ani iar cauza exactă a adenovirusului nu este încă cunoscută.
Vladimir Putin
Putin a reușit să-i convingă pe ruși că nu există război în Ucraina - Cine face dezvăluirea uluitoare
Scriitorul, ziaristul şi istoricul polonez Adam Michnik a declarat joi că primirea Premiului Prinţesa de Asturias pentru Comunicare şi Ştiinţe Umane pe anul 2022 este "un semnal de sprijin" pentru forţele democrate care "se opun" populismului şi autoritarismului în estul Europei. Totodată, în contextul invaziei ruse în Ucraina, Michnik a comentat totodată că preşedintele rus Vladimir Putin a reuşit să-i convingă pe concetăţenii săi că albul este negru şi negrul este alb, transmite EFE.
Razboi Ucraina/ foto: ProfiMedia
Razboi în Ucraina - Ziua 79 - Rușii se retrag din Harkov. Rezidenții din Lugansk, deportați cu forța. Șeful Pentagonului l-a sunat pe Șoigu
Premieră de la începutul războiului. Șeful Pentagonului a avut o discuție cu omologul său rus și i-a cerut încetarea imediată a ostilităților. Între timp, se duc lupte din ce în ce mai grele în Ucraina. Deși civilii din Azovstal au fost evacuați, încă sunt 1.000 de soldați care apără uzina din orașul-port de la Marea Azov. Peste 500 dintre ei sunt răniți. Mulți dezvoltă infecții și mor pentru că nu mai au spirt și antibiotice. Iar copiii și părinții celor trimiși pe front transmit un apel comun către liderii lumii cărora le cer să-i extragă pe răniți din interiorul uzinei. Cei mai mulți cer ajutorul președintelui Turciei. 
Vladimir Putin / Foto: Profi Media
Singurul lucru pe care Putin nu l-a luat în calcul când a pornit războiul în Ucraina - un analist japonez descifrează jocul armatei ruse
Războiul declanșat de Rusia în țara vecină în urmă cu aproape 80 de zile a fost conceput de fostul spion KGB, Vladimir Putin, care însă a pierdut din vedere un aspect crucial, susține un analist japonez. El crede că ex-agentul sovietic al Serviciilor Secrete din Germania de Est nu a fost capabil să elaboreze o strategie de succes în Ucraina deoarece asta nu aparținea profesiei sale, unde doar colecta informații.
Ajutorul SUA de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, BLOCAT - Când ajung banii pentru război Video
LOVITURĂ pentru Ucraina: Ajutorul SUA de 40 de miliarde de dolari, BLOCAT de un republican - Motivul
Pachetul de asistență financiară de miliarde de dolari pentru Ucraina din partea guvernului SUA nu va fi gata în această săptămână. Votul în Congresul american a fost blocat de senatorul republican Rand Paul, astfel că ajutorul a fost amânat cel puțin până săptămâna viitoare. Președintele Volodimir Zelenski anunțase deja că va folosi banii pentru apărarea Ucrainei în fața invadatorilor ruși.