Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Propunere legislativă ŞOC din Turcia: ce ar putea păţi COPIII agresaţi sexual

Friday, 18 November 2016, 17:30 Sursă: REALITATEA.NET

Vor fi iertare de fapta penală doar persoanele care au comis fapta fără "forță, amenințare sau orice altă formă de constrângere a voinței", potrivit hotnews.ro.

Această inițiativă legislativă este puternic contestată de către ONG-urile care militează pentru drepturile copiilor și de către partidele aflate în opoziție.

"AKP (partidul aflat la putere) a adoptat un text care îi iarta pe cei care se căsătoresc cu copilul pe care l-au violat", a reacționat indignat, pe Twitter, un deputat al opozitiei social-democrate (CHP), Ozgur Ozel.

Proiect legislativ trebuie să treacă de încă un vot de aprobare înainte de putea fi transpus în lege și să producă efecte.

Ministrul Justiției, Bekir Bozdag, a acuzat opozanții legii că "deformează în mod voit chestiunea", care în realitate "protejarea copiilor".

"Căsătoriile precoce sunt, din nefericire, o realitate (...) Când un copil se naște din această căsătorie neoficială, doctorul previne procurorul, iar soțul este trimis în închisoare, aruncând femeia și copilul în dificultăți financiare", a argumentat ministrul.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN