Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Muzeul dedicat atentatelor din 11 septembrie 2001 va fi deschis, în mai, la New York

Tuesday, 25 March 2014, 19:30 Sursă: Mediafax

Iniţial, muzeul ar fi trebuit să fie deschis în septembrie 2012, dar lucrările au fost întârziate mai ales din cauza disputelor financiare. De asemenea, muzeul aflat în construcţie la acea vreme, a fost inundat de uraganul Sandy în octombrie 2012.

Cu o suprafaţă de 10.210 metri pătraţi, acest muzeu subteran situat pe şapte niveluri este situat între cele două fântâni arteziene ale monumentului comemorativ, inaugurat pe 11 septembrie 2011 pe locul atentatelor.

O primă expoziţie, "In Memoriam", va aduce omagiu celor 2.983 de bărbaţi, femei şi copii ucişi în timpul atentatelor din 11 septembrie 2001 şi celor şase victime ale primului atentat care a vizat World Trade Center (WTC) pe 26 februarie 1993.

A doua expoziţie, "Historica", relatează ce anume s-a întâmplat pe 11 septembrie în cele trei locuri ale atentatelor (New York, Washington şi Pennsylvania), explică motivele care au stat în spatele atacurilor teroriste, precum şi evenimentele de după 11 septembrie şi modul în care au schimbat lumea.

Vizitatorii vor putea descoperi mii de obiecte personale ale victimelor, documente audio şi video, numeroase suvenire şi mărturii, un fragment de scară descoperit de sutele de supravieţuitori, precum şi cele două coloane din oţel care s-au păstrat din turnurile prăbuşite, una dintre ele acoperită cu însemnări şi bileţele care au fost lăsate de echipele de salvare, după atentate.

Între 15 şi 20 mai, muzeul va fi deschis non-stop doar familiilor victimelor, supravieţuitorilor, riveranilor şi salvatorilor.

Preţul de intrare a fost fixat la 24 de dolari, ceea ce a atras numeroase critici, însă directorul complexului memorial a explicat că această contribuţie a publicului este necesară pentru funcţionarea muzeului, care nu primeşte fonduri federale.

Intrarea este gratuită pentru familiile victimelor.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN