Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marine Le Pen a rămas fără imunitate. Decizie de ultimă oră a Parlamentului European

Thursday, 02 March 2017, 14:24 Sursă: REALITATEA.NET

Marine le Pen, candidată din partea partidului de extremă-dreapta din Franța, este cercetată în urma postării a trei imagini cu conținut explicit, înfățișând execuții ale Statului Islamic, inclusiv decapitarea cetățeanului american James Foley.

Statutul său de membru al Parlamentului European o absolvea de punerea sub acuzare, dar, odată ce imunitatea i-a fost ridicată, acest lucru este posibil.

Decizia a fost votată de o majoritate a membrilor Parlamentului și a fost confirmată de către Comitetul UE al Afacerilor Legislative.

Acuzațiile datează din decembrie 2015, momentul în care a postat imaginile în cauză drept răspuns la analogia unui jurnalist între opiniile anti-imigrație ale partidului lui Marine le Pen și extremiștii Statului Islamic.

Cu toate acestea, ridicarea imunității sale de europarlamentar se referă strict la acest caz și nu acoperă și scandalul financiar în legătură cu cheltuirea nejustificată a unor fonduri din cadrul Parlamentului European, în care este implicată.

Marine Le Pen a refuzat să facă declarații cu privire la subiectul din urmă, susținându-și, în continuare, nevinovăția și subliniind că este victima unui complot politic, menționează BBC.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN