Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un telefon straniu la morgile din Kemerovo după incendiul apocaliptic: ”Sosesc sute de morți”

Wednesday, 28 March 2018, 11:01 Sursă: REALITATEA.NET

Un cunoscut farseur pe internet din Ucraina este acuzat că a răspândit o știre falsă potrivit căreie tragedia din Kemerovo s-ar fi soldat cu sute de morți. Evgeny Volnov este acuzat, potrivit unui clip postat pe Youtube, că ar fi sunat la morgile din oraș unde anunța că vor veni „sute de morți”, panicând localnicii, scrie Ria Novosti, citată de Agora.md.

Localnicii au contestat marți bilanţul oficial al tragediei şi au protestat în timp ce preşedintele Vladimir Putin se afla în oraş.

Pentru a opri răspândirea informațiilor false, Comitetul de Investigații Rusești a publicat pe instagram o declarație specială. "Informațiile despre presupusele sute de victime ale tragediei din Kemerovo nu sunt confirmate și nu corespund realității". Comitetul de Investigații al Federației Ruse furnizează în mod regulat informații relevante încă din primele minute ale anchetei cauzei penale, care au motive reale, inclusiv declarații ale rudelor persoanelor decedate", a spus raportul.

Vladimir Putin a declarat ziua de miercuri, 28 martie, zi de doliu naţional după incendiul devastator soldat potrivit celui mai recent bilanţ cu 64 de morţi, între care 41 de copii.

Regiunea Kemerovo a declarat trei zile de doliu începând de marţi. 

Teorie șocantă după incendiul din Kemerovo: au murit 400 de oameni, dar guvernul ascunde adevărul


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN