Câinii salvatori din România caută victimele cutremurului din Albania

Friday, 29 November 2019, 08:37 Sursă: Realitatea.net

Cutremur Albania. Challapa și Billy, câini utilitari special instruiți, participă în aceste zile la misiunea de căutare și salvare a victimelor  cutremurului din Albania.

Adaugă părerea ta

Cutremur Albania. Câinii participă la misiune alături de stăpânii lor, Vlad Popescu și Romică Chințoi, ambii voluntari la Clubul Câinilor Utilitari (CCU) din București. Aceștia au decolat marți seară cu două aeronave Hercules de la Baza aeriană 90 cu destinația Tirana. 

Cutremur Albania. "Un câine salvator are eficiență sporită în detecția persoanelor surprinse în astfel de situații. Acesta se deplasează rapid prin dărâmături și poate pătrunde în zone periculoase și spații înguste, fiind astfel esențiali în localizarea victimelor. Pregătirea unui astfel de câine însumează aproximativ 1000 de ore de antrenament și simulari de cutremur în diferite condiții meteo și în zone greu accesibile pentru oameni", a declarat Romica Chintoi, voluntar la Clubul Câinilor Utilitari.

Cel mai recent bilanț al cutremurului din Albania vorbește de cel puțin 48 de morți și peste 800 de răniți. 47 de persoane au fost recuperate dintre dărâmături, iar cel puțin 10 oameni sunt dați dispăruți blocați.

Imagine

Imagine

Comentarii Existente
2019-11-29 09:32:26
Agentul Petrov !!!

Pozele nu sint bune nici pentru nepoti ! Dar in afara de poze AU MAI FACUT CEVA !? incompetenta PUTE la bujetari ... articolul trebuia facut doar daca descopereau pe cineva in viata ... in rest au incasat salarii degeaba !!!

Alte articole din: Ultimele Stiri