Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ambasador rus: Extinderea NATO în Ucraina ar putea avea "consecințe catastrofale" pentru Europa

Tuesday, 28 July 2015, 19:37 Sursă: REALITATEA.NET

"Acest joc politic în jurul extinderii NATO în Georgia și Ucraina poate avea profunde consecințe geopolitice pentru Europa întreagă. Sper că cei de la Bruxelles și din alte capitale sunt pe deplin conștienți de pericolul acestor mici jocuri. Acestea ar putea avea consecințe catastrofale", a afirmat diplomatul rus în interviul menționat, potrivit AFP.

În același timp, ambasadorul rus a declarat că o eventuală aderare a Ucrainei la NATO "va diviza societatea ucraineană" și "va genera tensiuni în relațiile internaționale", apreciind, totodată, că Europa centrală și țările baltice sunt, în prezent, "teren de confruntare militară" ca urmare a voinței "expansioniste" a Alianței Atlantice.

Rusia a anunțat deja, încă de duminică, că și-a adaptat doctrina maritimă la expansiunea "inadmisibilă" a NATO, acest anunț intervenind în contextul unor tensiuni inedite, de la sfârșitul Războiului Rece, între Moscova și Occident pe fondul conflictului din Ucraina.

NATO, care acuză Moscova de trimiterea de soldați în estul separatist al Ucrainei, a decis în februarie să-și consolideze apărarea pe flancul său estic, prin crearea unei noi forțe de reacție rapidă de 5.000 de militari și a șase centre de comandă și control în Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și România, amintește AFP.

Putin ia măsuri față de consolidarea NATO: Flota rusă își va extinde activitatea în Marea Neagră

 
Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN